OZNANILA za 24. nedeljo med letom, 11.9.2016

OZNANILA v PDF

VEROUK SE PRIČENJA

Po vpisu in nedeljski katehetski maši pričenjamo z rednim veroukom po urniku v ponedeljek, 12. 9. Še posebej dobrodošli v naši veroučni šoli vsi, ki ste letos v prvem razredu, oziroma tiste družine, ki ste vpisale prvega otroka. Kdor se še ni vpisal, naj to stori v ponedeljek, 12. 9. ali torek, 13. 9. dopoldan v času uradnih ur od 10. do 12. ure. V popoldanskem času zaradi verouka težko izvedemo vpis. Hvala za razumevanje.

kriz_sv_damijanMOLITVENI KRIŽ ZA NOVE DUHOVNE POKLICE
pričenja romati na ketehetsko nedeljo. Vabljene družine, da sprejmete ikono križa iz Assisija, pred katero boste en teden molile za nove duhovne poklice. Prijavite se v zakristiji.

HVALA
za vaše darove minulo 1. nedeljo v septembru. Za cerkev in samostan ste darovali nekaj nad 2.100 €.

GOD SLOVENSKE FRANČIŠKANSKE PROVINCE
je v sredo, 14. septembra, ko obhajamo praznik Povišanja sv. Križa. Ta dan imajo celodnevno češčenje tudi v sosednji župniji Brusnice, saj je cerkev posvečena Povišanju sv. Križa

ŽALOSTNA MATI BOŽJA
je zavetnica naše podružne cerkve na Velikem Slatniku in goduje v četrtek 15. septembra. Velja razmisliti, da bi godu na tej podružnici dali večjo težo v tem smislu, da bi imeli na ta dan ali na nedeljo v bližini tega dneva na Velikem Slatniku slovesno mašo, kot je to na drugih podružnicah.

ROMANJE V TEHARJE
V nedeljo 2. oktobra 2016 bo na relaciji Novo mesto – Mirna Peč – Trebnje – Mirna – Celje organiziran avtobusni prevoz na spominsko slovesnost v Teharje. Po slovesnosti je predvideno kosilo, nato pa še obisk Zasavske Svete gore in parka Geoss. Odhod iz NM ob 8.00 uri, predviden povratek do 20.ure. Informacije in prijave: Stanislav, 031/ 294-835.

SVETOLETNO ROMANJE V RIM
novomeške škofije bo od 26. od 29. septembra. Kdor še razmišlja, naj se čimprej prijavi na agenciji Trud. Iz Novega mesta in okolice je najmanj prijavljenih.

ČIŠČENJE CERKVE
17. 9.: Ragovo in Krka.
Iz teh dveh vasi je žal zelo slaba udeležba, zato prosimo, da bi se ekipa okrepila – hvala.
Nasploh zadnje čase opažamo, da so se ekipe za čiščenje po večini zelo zmanjšale. Zato vabimo in spodbu-jamo, da se vključite v ta način služenja v naši župniji.

STIČNA 2016 – sobota 17.9.
Mladi prisrčno dobrodošli na letošnjem srečanju slovenske mladine v Stični. Prevoz plača župnija, prispevek po 5€ pa vsak sam. Kdor želi organizirano oditi na romanje z avtobusom, naj se še danes prijavi p. Krizostomu.

SKUPINA ZA RAZPOROČENE
je skupina, ki je pričela s sestajanjem na začetku tega koledarskega leta. Name-njena je tistim, ki imajo izkušnjo ločitve ali razporočenosti v zakonu. Skupino vodi dr. Nataša Rijavec Klobučar, ki je družinska terapevtka, kot duhovnik pa je poleg p. Krizostom. Lepo povabljeni na srečanje vsi z izkušnjo razdrtega zakona v torek, 13. 9. ob 20. uri v Lenartovo dvorano.

SKUPINA ROČNA DELA
se dobiva na 14. dni ob torkih v Lenartovi dvorani. Vodi jo gospa Emica Pureber. Udeleženke te sku-pine vsako leto naredijo izredno lepe izdelke za naše starejše in bolne. Tista ali morda tudi tisti, ki so mu blizu ročne spretnosti, prav lepo povabljena ali povabljen v to skupi-no.

SKUPINA KLEPET OB KAVICI
je skupina, ki se dobiva pod vodstvom gospe Marije Cimermančič ob ponedeljkih po jutranji sv. maši. Namenjena je vsem, ki želite jutranje ali zgodnje dopoldanske minute deliti drug z drugim ob kramljanju in pitju kave ali čaja ter kakšnem koščku sladkega. Za pogovor služi kakšna zgodba iz knjige ali tudi aktualnega življenja – vabljeni!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.