OZNANILA za 26. nedeljo med letom, 25.9.2016

OZNANILA v PDF

POJDIMO ZA BL. SLOMŠKOM!
Slomškovo nedeljo letos obhajamo na zadnjo nedeljo v septembru, 25. septembra 2016. Osrednja misel, ki nas bo nagovarjala ob letošnjem Slomškovem slavju, je V nebesa skozi vrata usmiljenja. Osrednja slovesnost ob Slomškovi nedelji je letos na novo nastajajočem župnijskem središču župnije Maribor – Košaki. Danes, v nedeljo, 25. 9. ob 15. uri bo molitvena ura in nato ob 16. uri somaševanje navzočih škofov in duhovnikov. Obhajanje Slomškove nedelje je vsako leto lepa duhovna spodbuda, da poživimo svoj odnos do bl. A. M. Slomška, obenem pa tudi naša skupna prošnja za njegovo kanonizacijo.
Upokojeni mariborski nadškof Marjan Turenšek ob letošnji Slomškovi nedelji med drugim zapiše:
»Ko človek zaradi greha po poti pravičnosti ne more več doseči nebes, mu Bog odpre vrata usmiljenja, ki so odpuščajoča ljubezen. Priprošnja bl. Slomška nam v veliki meri pomaga odpirati srce temu usmiljenju. Če so »vrata« Božje usmiljenje, je vendar človek tisti, ki ima ključ, ki je potreben, da lahko stopi skoznje. Pravzaprav Slomšek našteje pet ključev v Nebeško kraljestvo: zakrament svete pokore, daritev svete maše, pogosto in vredno sveto obhajilo, pobožna molitev in peti, zlati ključ je krščanska miloščina, marljivo opravljanje duhovnih in telesnih dobrih del.«
Pojdimo za bl. Slomškom in uporabimo vseh pet ključev, ki nam omogočajo vstop v nebeško kraljestvo. Ti ključi so zagotovilo, da se nam bodo vrata nebes zagotovo odprla in bomo mogli tako doživljati sporočilo Slomškove pesmi V nebesih sem doma.

KATEHETSKO PASTORALNA ŠOLA
Informativni dan in vpis za Novomeško škofijo – Smrečnikova 60, Novo mesto, Zavod Friderika I. Baraga, (1. nadstropje) četrtek, 29. septembra 2016 ob 16.00.
Predavanja se začnejo v četrtek, 13. oktobra 2016 ob 16.00. Tako bodo ob četrtkih od 16.00 do 19.15.
Lepo vabimo in spodbujamo, da se za to šolo odloči tudi kdo iz naše župnije.

MARIJINA DRUŽBICA
Srečanja so namenjena otrokom in mladim. Potekala bodo enkrat mesečno od 14.00 do 16.30 pri sestrah hčerah Marije Pomočnice (HMP) v Šmihelu.
s. Ivanka Zakrajšek – 031 350 525
Prisrčno vabljeni k vpisu skupaj s starši in na prvo srečanje v soboto, 1. 10. 2016 ob 14.00.

ROŽNOVENSKI MESEC OKTOBER
trka na vrata. Pričnemo ga v soboto, 1. 10., na god Male Cvetke. Vabljeni k molitvi rožnega venca ob 18.30.

VERSKI TISK: Nova Družina, Ognjišče za oktober, Mavrica…

ČIŠČENJE CERKVE
1. 10.: Kandija in Grm.
Pridite v čim večjem številu – hvala.

NOVA SKUPINA KATEHUMENOV
ima prvo srečanje v nedeljo, 2. 10. ob 20. uri. Vsi, ki bi želeli pridobiti zakramente krščanskega uvajan-ja: krst, obhajilo in birmo, prav lepo povabljeni. Povejte še drugim za to možnost.
Skupino bo vodil p. Marko Novak (041/742-721).

POROKA
V soboto, 1. 10. se poroči Barbara Jer-man, naša faranka iz Velikega Slatnika. Je redna udeleženka nedeljskega občestva pri župnijski sv. maši ob 8.3o, kjer vsakokrat bere berilo, ko pride na vrsto. Nevesti Barbari, kakor tudi njenemu izvoljencu ženinu Silvestru Murgelju iz Prečne, iskreno čestitamo in jima želimo obilo Božjega blagoslova in Mariji-nega varstva.

IZLET OTROŠKEGA IN MLADINSKEGA PEVSKEGA ZBORA
bo v soboto, 8. 10. Načrtuje se ogled Radia Ognjišče in živalskega vrta v Ljubljani. Prijave in prispevek po 5€ se pobira na naslednji vaji v petek, 30. 9. Dragi otroci in mladi iz obeh zborov, lepo povabljeni na izlet.
Mali otroci naj imajo spremstvo enega od staršev.

ROMANJE NA BREZJE
Župnije našega mesta vsako leto na drugo nedeljo v oktobru romajo na Brezje. Letos je to 9. 10. Odhod iz Kandije je ob 13. uri. Prijavite se v župnijski pisarni. Cena prevoza je 10 €.

PRVA NEDELJA, 2.10 – nabirka za vzgojo novih poklicev pri frančiškanih in naše potrebe za cerkev in samostan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.