OZNANILA za 24. nedeljo med letom, 15.9.2013

Danes bomo (smo) s katehetsko mašo ob 10. uri pričeli novo veroučno in katehetsko leto. Vsi skupaj smo povabljeni, da se potrudimo, da Cerkev in Kristusa še bolj spoznamo in vzljubimo. Starši, ki morda še čakate na vpis svojega otroka, se opogumite in pridite s prijavnico do župnika ter vključite svoje otroke v veroučno skupino. S. Marjeta vabi in pričakuje igralske talente v dramski skupini ob četrtkih ob 14. uri. Fantje vabljeni k ministrantom ob petkih ob 17.30 in deklice k pevskemu zboru prav tako v petek ob 16. uri. Lepo bo, če bo vsak našel svojo skupino, kjer se bo lahko uresničil in zaživel svoj talent.

Letos mineva 10 let, od kar je šel na pot molitveni križ iz Assisija, pred katerim so vsak teden v času šolskega in veroučnega leta različne družine molile in prosile za nove duhovne poklice. Teh družin je bilo od 1. adventne nedelje leta 2003 do junija letos 383. To je res lepa molitvena pobuda, ki verjetno nima primere v Cerkvi na Slovenskem. Letos, ko smo še vedno v Letu vere in ko so razmere v naši Cerkvi v Sloveniji zelo težke, je prav da molitev za nove duhovnike in vztrajnost že poklicanih še pomnožimo in poglobimo. Ni potrebno pred križem moliti celega rožnega venca, kar pa je, pa naj bo iskreno in preprosto iz srca. Prosimo, če se za molitev pred križem prijavite pri župniku bodisi po elektronski pošti, bodisi po telefonu. Seznam gostiteljev bomo objavili tudi na spletni strani, da boste videli, kdaj je prosto oz. že zasedeno. Danes sprejema križ družina Drenik, ki je bila pred 10. leti prva družina gostiteljica.

Naslednjo soboto čistijo in krasijo našo cerkev ulice: Ivana Roba, Drejčetova pot, Pot na Gorjance, Na lazu, Knafelčeva in Avšičeva. Obvestite se med seboj in pridite! Mladina čisti in krasi teden kasneje!

Sveto mašo na podružnici na Velikem Slatniku bomo v nedeljo, 23. septembra ob 10. uri darovali za zdravje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.