OZNANILA za 23. nedeljo med letom, 8.9.2013

 • HVALA VSEM, ki ste darovali na prvo nedeljo v mesecu za obnovo naše cerkve. Nabralo se je 1.488,97 €. HVALA tudi za res lepo sodelovanje pri umestitvi novega župnika in sprejem novih bratov v kloštru na prvo nedeljo v septembru pri maši ob 10. uri.
 • DANES, v nedeljo 8. septembra, je ob 14. uri srečanje skupine VERA IN LUČ. Vabljeni novi lučkarji in njihovi spremljevalci.
 • OB PONEDELJKIH je po jutranji maši skupina KLEPET OB KAVICI, ki se dobiva v Lenartovi dvorani. Čudovita priložnost, kako podeliti z drugimi svoje počutje.
 • BIBLIČNA SKUPINA se srečuje z božjo besedo pod vodstvom p. Marka ob ponedeljkih po večerni maši – ljubitelji Svetega pisma prav lepo vabljeni.

ZAKONSKE SKUPINE:
• I. se sreča v ponedeljek, 9. 9. ob 20.15.
• II. se sreča v sredo, 18. 9. ob 20.00 uri.
• III. se sreča v ponedeljek, 16. 9. ob 20.15.
• IV. se sreča v ponedeljek, 23. 9. ob 20.15.
Vse imajo srečanja v Lenartovi dvorani.
MOLITVENA ZAKONSKA SKUPINA pa se srečuje 2. in 4. sredo v Lurški kapeli.

 • Skupina ROČNA DELA se dobiva ob torkih na 14 dni. Naslednje srečanje je 17. 9. od 17. uri v Lenartovi dvorani.
 • V ČETRTEK, 12.9. zvečer bo prvič maša za notranje ozdravljenje in osvoboditev; po njej sledijo molitve nad posamezniki. Ta maša bo odslej vsak drugi četrtek v mesecu. Vsi, k čutite težo v svoji duši, neodpuščanje in kakršnokoli odvisnost, prav lepo povabljeni. Jezus si želi svobodnih kristjanov!
 • V PETEK, 13. 9. ob 16. so prve vaje v tem šolskem letu za OTROŠKI PEVSKI ZBOR. Otroci, izkoristite lepo priliko, da se v zboru naučite dobro peti Bogu v slavo in ljudem v veselje.
 • Ob 17.30 se srečajo MINISTRANTI v Lenartovi dvorani – VABLJENI NOVI kandidati, ki se bodo naučili veščin ministriranja potem pa bodo za praznik sv. Lenarta slovesno sprejeti med ministrantske vrste.
 • NAŠA ZBORA: ŽUPNIJSKI (vaje ima ob sredah ob 19. uri, od oktobra ob 18h) IN KOMORNI (vaje so ob nedeljah ob 19. uri) v svojo sredo vabita nove pevske talente. Prvi jih potrebuje za pomladitev in okrepitev, drugi pa predvsem za okrepitev. Saj poznamo rek: Kdor poje, dvakrat moli! Pri župnijskem zboru je to sezono pričela igrati na orgle Snežka Podpečan – dobrodošla v našem župnijskem občestvu.
 • V SOBOTO, 14. 9. je molitveni dan za nove duhovne poklice na Žalostni gori pri Mokronogu. Še se lahko prijavite v župnijski pisarni. Odhod avtobusa je ob 8:00 od Windišarja, nato pobere v Šmihelu in pri občini. Prispevek za vožnjo znaša 5 €.
 • V nedeljo, 15. 9. popoldne ste vabljeni v Stično na ogled razstave ob 100-letnici prvega vseslovenskega romanja v Sveto deželo. Dobimo se na Glavnem trgu pred Rotovžem v NM, od koder se bomo z avtomobili odpeljali do Stične.
 • STIČNA 2013 – sobota, 21. september vabi mlade, da se prijavijo pri br. Janezu.
 • V NEDELJO, 15. 9. bomo pri sv. maši ob 10. uri slovesno pričeli novo katehetsko in veroučno leto. Ob tem prosímo Svetega Duha, da nas vse modro vodi in navdihuje!
 • VPIS K VEROUKU je potekal prvi teden v septembru; zamudniki ne čakajte predolgo ker boste drugače ostali pred veroučno učilnico.
 • V pisarni lahko po vsaki sveti maši naročite MAŠNE NAMENE. S svojim mašnim namenom se lahko zahvalimo za prejete dobrote, prosimo za blagoslov ljudi, dogodkov in življenja pred nami, priporočamo božjemu usmiljenju naše pokojne sorodnike, prijatelje in dobrotnike. Sprejemamo namene za mesec oktober, nekaj prostih terminov pa je tudi za mesec september.
 • ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE v soboto, 14. 9.: Ul. Marjana Kozine, Jurčičeva, Levstikova, Stritarjeva in Tavčarjeva; v soboto, 28. 9. mladina – FLM.

******************************
Dragi starši, sprejmite naslednjo iskrico modrosti kot popotnico v novem šolskem in veroučnem letu: “Otroci potrebujejo junake, s katerimi se identificirajo, in so zelo obogateni, če jih lahko najdejo znotraj svojih družin.”
******************************

O Mati, pomagaj naši veri!
Odpri naše srce Besedi, da bomo prepoznali Božji glas in njegov klic.
Prebudi v nas željo, da bomo sledili njegovim korakom, ko »gremo iz svoje dežele« in prejmemo njegove obljube.
Pomagaj nam, da se nas bo dotaknila njegova ljubezen in da se bomo v veri mogli dotakniti njega.
Pomagaj nam, da se mu bomo povsem izročili, verovali v njegovo ljubezen, zlasti v trenutkih stiske in križa, ko je naša vera poklicana k rasti in zorenju.
Vsej v našo vero veselje Vstalega.
Spomni nas na resnico: Kdor veruje, ni nikoli sam.
Uči nas gledati z Jezusovimi očmi, da bo on luč na naši poti. Naj luč vere v nas nenehno raste, dokler ne pride oni dan brez zatona, Jezus Kristus sam, tvoj Sin, naš Gospod!

Okrožnica LUMEN FIDEI (LUČ VERE) papeža Frančiška, točka 60.
Iz Katekizma katoliške cerkve
(Kompendij)

372. Kaj je vest?
Vest, navzoča v srcu osebe, je sodba razuma, ki v primernem trenutku ukaže človeku, naj stori dobro in se izogne zla. Po njej človeška oseba zaznava nravno vrednost dejanja, ki naj ga stori ali že storjenega dejanja, in mu omogoča prevzeti odgovornost zanj. Kadar razumen človek posluša vest, more slišati Boga, ki mu govori.
376. Ali se more vest motiti?
Oseba mora vedno ubogati gotovo (trdno) sodbo svoje vesti. A iz razlogov, ki niso vedno prosti osebne krivde, more vest izrekati tudi zmotne sodbe. Ni pa mogoče pripisovati osebi zla, storjenega zaradi nehotene nevednosti, četudi zlo objektivno ostaja zlo. Treba se je torej truditi za to, da se nravna vest znebi svojih zmot.
Za mlade (YOUCAT)

371. Kako otrok spoštuje svoje starše?
Otrok spoštuje in ceni svoje starše, če jim gre naproti z ljubeznijo in hvaležnostjo.
Otroci morajo biti staršem hvaležni že zato, ker so po ljubezni svojih staršev prejeli življenje. Ta hvaležnost vzpostavi vseživljenjsko razmerje ljubezni, spoštovanja, odgovornosti in pravilno razumevajočo poslušnosti. Posebno v stiski, bolezni in starosti so otroci dolžni ljubeče in zvesto skrbeti za svoje starše.

 • Romanje na Žalostno Goro pri Mokronogu v soboto, 14. 9. ob dnevu molitve za nove duhovne poklice. Prijavite se pri svojem župniku. Cena prevoza je 5 €. Odhod avtobusa je od Windišarja ob 8. uri; pobira še v Šmihelu in pri občini.
 • Svete maše za notranje ozdravljenje in osvoboditev odslej tudi pri frančiškanih v Novem mestu vsak drugi četrtek v mesecu; prva bo v četrtek, 12.9. ob 19. uri, od oktobra naprej pa ob 18. uri.
 • Vpis k skavtom bo v soboto 5. oktobra ob 10h pred skavtsko sobo v Šmihelu.
 • Vpisujemo nove člane stare od 8 do 11 let v vejo VV, in od 16 do 21 v vejo PP. Kontaktna oseba za VV je Tanja Ramovš (041/247-307 ali tanja.ramovs@gmail.com) za PP je kontaktna oseba Anja Jakše (040/587-884 ali jaksetova.anja@gmail.com. Skupaj z vpisom bo tudi začetke skavtskega leta. Program bo trajal do 13h.
 • Romanje mestnih župnij na Brezje v nedeljo, 13. oktobra. Prijavite se pri svojem župniku v župnijski pisarni.

Vem, Jezus, da me ne učiš sovraštva,
ampak le prave ljubezni,
ki bo možna ljubezen za vse.
Ti hočeš, da se naša ljubezen
skozi tebe prečisti in okrepi,
ti hočeš, da bomo sposobni odnosov
prijateljstva, zaupanja in delitve;
sposobni življenja, ki je od drugega.

Zato zaupam v tvojo modro norost,
zaupam ti, da veš, kaj hočeš,
zaupam ti, da mi zaupaš,
zaupam, da me poznaš in ljubiš,
da z mano ljubiš moje najdražje
in mi pomagaš k najboljšemu.

pj

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.