OZNANILA za 23. nedeljo med letom, 4.9.2016

OZNANILA v PDF

VPIS K VEROUKU
Letos je vpis zamišljen nekoliko drugače. Oba dneva, to je v sredo, 7. in v četrtek, 8., se dobimo v treh skupinah: ob 16., 17. in 18. uri. Prosimo za točnost. Najprej bo splošen uvod za vse, po njem pa boste tisti, ki ste že napisali prijavnice, dobili svoje v pregled; če je kaj novega, boste dopisali. Tisti, ki ste prvič, pa je najbolje, da prijavnico že doma preko naše spletne strani natisnete: https://www.nm-kloster.si/datoteke/prijavnica_verouk_2015.pdf in jo že pred vpisom izpolnite, da bo potem hitreje. Ob vpisu otroka se poravna prispevek na družino, ki znaša 25 € (ogrevanje, katehistinje, čiščenje…) in Liturgični zvezek po 2.80 € ter knjige in delovne zvezke, odvisno koliko jih vzamete. Če imate v družini več kot 2 otroka pri verouku, dobite knjige zastonj.

Z vpisom k verouku ne čakajte. Po določenih datumih se lahko vpišete v času uradnih ur. Ne vpisuje pa se ob nedeljah po maši!

V nedeljo, 11. 9. je ob 10h KATEHETSKA SV. MAŠA,

ko bomo blagoslovili šolske torbe in nahrbtnike, zato jih prinesite s seboj.

CENIK VEROUČNIH KNJIG IN DELOVNIH ZVEZKOV:
Za 1., 2. razred je knjiga po 8 €, za 3. razrede pa 10 €. Za ostale razrede je knjiga 8 € in delovni zvezek 4 €.

SV. MATI TEREZIJA, REDOVNICA
Dan po razglasitvi za sveto, 5.9. bo tako sv. Mati Terezija obhajala svoj prvi godovni dan.

MARIJINO ROJSTVO – MALI ŠMAREN ali MALA MAŠA
je praznik, ki ga obhajamo v četrtek 8. septembra. Sv. maši bosta ob 8. in 19. uri. Pridite, da bomo skupaj praznovali Marijin rojstni dan.

MOLITVENI DAN ZA NOVE DUHOVNE POKLICE
bo v soboto 10. septembra na Zaplazu. Molitvena ura se bo pričela ob 9.00. Ob 10. uri bo sveta maša, ki jo bo daroval novomeški škof Andrej Glavan. Med sveto mašo bosta med kandidate za diakonat in prezbiterat sprejeta bogoslovca 5. letnika: Branko Jurejevčič iz Župnije Podzemelj in Tadej Strniša iz Župnije Trebnje.

Še posebej vabimo na to srečanje ministrante, ki se naj prijavijo do četrtka, 8.9. zvečer p. Krizostomu.

SVETOLETNO ROMANJE V RIM
novomeške škofije bo od 26. od 29. septembra. Kdor misli oditi na romanje, naj se čim prej prijavi na agencijo Trud v Ljubljani.

BIBLIČNA SKUPINA
ima svoje prvo srečanje v novem pastoralnem letu v ponedeljek, 5. 9. po večerni maši. Lepo povabljeni!

ČIŠČENJE CERKVE
10. 9.: Ulice: Ragovska, Jakčeva in Maistrova.

ŽUPNIJSKI PASTORALNI SVET
bo imel svoj prvo redno sejo v novem pastoralnem letu v ponedeljek, 4. 9. ob 20. uri v Lenartovi dvorani. Teme letošnjih srečanj bodo posvečene zakonu in družini: Krščanski zakon in družina: njuna lepota in izzivi.
ŽPS pa bo tudi pred izzivom, kako praznovati 50-letnico župnije, ki jo bomo obhajali čez eno leto, 10. 9. 2017.

otroski pevski zbor2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OTROŠKI IN MLADINSKI ZBOR
Vsi, ki radi pojete, ste vabljeni v otroški zbor (za otroke do vključno 5. razreda) oz. v mladinski zbor (mladi od 6. razre-da navzgor)! Otroški zbor vodi Katja Mihalič, mladinskega pa bodo letos vodile Ema in Nika Molan ter Sara Mihalič. Prva vaja bo v petek, 9. septembra ob 16h-18h (mladinski) in ob 17h-18h(otroški).

ŽUPNIJSKA KARITAS
je pod vodstvom ge. Milene Hren pridno delovala tudi preko poletja. Preden prinašate obleko ali obutev v Karitas, dobro preglejte ali so stvari še uporabne: cele in čiste.
Redno mesečno srečanje sodelavcev Župnijske karitas bo v sredo, 7. 9. po večerni maši.

POKLONI ZVEZEK 2016
Na Karitas so se v lanskem letu obrnile številne družine, ki potrebujejo pomoč tudi pri nakupu šolskih potrebščin. V lanskem letu je po vsej Sloveniji prejelo pomoč v obliki šolskih potrebščin 12.993 osnovnošolcev, kar je za dobrih 430 razredov. Tudi letos številne druži-ne prosijo za pomoč. Kdor bi želel kaj pomagati, naj se obrne na Karitas.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.