OZNANILA za 22. nedeljo med letom, 28.8.2016

OZNANILA v PDF

ŠE TRI DNI DO SEPTEMBRA
Pred nami so zadnji trije dnevi poletno-počitniškega meseca avgusta. Počitniški dnevi, ki so nam bili podarjeni, se torej neizbežno iztekajo. Pred nami je prvi jesenski mesec september, ki naznanja novo šolsko in veroučno leto. Kot ste lahko videli minulo nedeljo, smo v naši župniji objavili veroučni urnik za novo veroučno in pastoralno leto 2016/17. Preberite si ga in dragi starši naredite vse, da verska vzgoja ne bo na zadnjem mestu vseh prostočasnih dejavnosti. Še vedno ostaja veroučna vzgoja izključno v družini in župniji, svet in s tem posledično šola je vedno bolj laičen, neopredeljen, predvsem pa izrinja Boga. Pred nami so časi, ko se bomo hočeš ali nočeš morali odločiti na Kristusa ali proti Njemu. Vmesne poti ne bo. Starši, preden otroke vpišete k verouku, dobro v družini premislite, ali jih boste tudi pri verski vzgoji podpirali. V nasprotnem primeru je bolje, da jih ne vpisujete nekam, kjer se uči o stvareh, o katerih niste sami prepričani in tudi sami to ne živite. Otrokom dajete s tem slab zgled in njihova prihodnost v veri bo zaradi tega zelo negotova. Bog nam ne zameri, če nekaj ne zmoremo in smo se tako odločili. Delamo pa proti Božji volji, če se odločimo biti kristjan, pa smo samo na pol ali samo takrat, ko nam je lepo in praznujemo. Napisane besede naj služijo kot predlog za družinski razmislek, ki naj rodi tudi skupno odločitev.

VPIS K VEROUKU BO v sredo, 7. in četrtek, 8. 9. Glede na določene ure naj se družina odloči za tisto uro, ki ji najbolj ustreza, ker bo vpis k verouku dejansko trajal eno uro po skupinah.

VABLJENI K MOLITVI PRED NAJSVETEJŠIM
na četrtek pred prvim petkom, 1.9. ob 18.30 za nove duhovne poklice; na prvi petek, 2.9. ob 18.30 kot zadoščevanje za grehe in soboto, 3.9. ob 18.30 za duhovnike in njihovo stanovitnost ter svetost. Napadi hudega duha so v današnjem času zelo hudi prav na družine in zakonce ter duhovnike. Zalezovanju se moremo upreti z osebno in skupno molitvijo.

OBISK BOLNIKOV NA DOMU NA PRVI PETEK
Radi pridemo duhovniki na dom vsak prvi petek k bolniku, ki ne more redno prit k nedeljski sv. maši. Glede na velikost naše župnije in veliko število ostarelih in bolnih, je prejemnikov zakramentov na prvi petek zelo malo. Vabljeni, da izkoristite čudovito priliko.

SVETOLETNO ROMANJE V RIM
novomeške škofije bo od 26. od 29. septembra. Kdor misli oditi na romanje, naj se čim prej prijavi na agencijo Trud v Ljubljani.

PRVA NEDELJA V MESECU
Še naprej bomo ob prvih nedeljah v mesecu nabirali darove pri svetih mašah za potrebe naše cerkve in samostana. Po dopoldanskim mašah pa ste povabljeni na druženje in klepet ob kavi ali čaju ter piškotih. Naj se druženje iz cerkve nadaljuje pri mizi v Lenartovem domu – LEPO VABLJENI. Že v naprej hvala za sladke dobrote.

STATISTIKA ZA POGREBE
K večnemu počitku smo pospremili: Marjana OGRINCA (53), Ane Vere Jeraj Turk (83), Dragice Badovinac (85), Stanislava ČEČELIČA (83), Ivana KOCJANA (84), Roberta ŠUŠTARŠIČA (50), Antona TRAMTETA, (82), Marije MOHAR (82), Melanije PUČKO (94), Marije ANTONČIČ (89), Draga GRAHKA (76) in Franca UDOVČA, (65).

STATISTIKA ZA POROKE
Pred oltarjem sv. Lenarta so sklenili zakrament sv. zakona naslednji pari: Denis Mojstrovič in Erika Brulc (11.6.), Mitja Vovko in Tina Blažič (18.6), Igor Šašek in Ana Nina Škofič (2.7.), Janez Turnšek in Lavrič Andreja (17.8.) in Matej Turk in Danaja Marija Sinkovič (27.8.). Vsem iskreno čestitamo!

VERSKI TISK
Vabimo vas, da radi berete verski tisk. Veliko ga je na voljo, kar na treh mestih v naši cerkvi; še posebej Družina in Ognjišče.

ČIŠČENJE CERKVE
3. 9.: Belokranjska cesta, Gotna vas, Ob potoku in Jedinščica.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.