OZNANILA za 21. nedeljo med letom

OZNANILA v PDF

Katehetsko pismo 2016–2017
Drage veroučenke in veroučenci, starši in vsi, ki z molitvijo spremljate katehetsko delo!

Vse vas lepo pozdravljamo v dneh, ko se končujejo poletni dnevi, počitnice in vse, kar je z njimi povezano. Spet se bomo srečevali v veroučnih učilnicah, predvsem pa v cerkvi pri bogoslužju.
Vaši duhovniki želimo, da bi v srcu začutili, da vas ima Bog rad, da skrbi za vas in da mu ni vseeno, kako živite. Podaril nam je svobodno voljo, razum in talente z namenom, da se lahko odločamo, da zmoremo razumno ravnati in s svojimi sposobnostmi preživljati sebe, svoje bližnje in pomagati tudi tistim, ki so naše pomoči potrebni.
Bog pa ni želel le od daleč opazovati, kaj se z ljudmi po svetu dogaja. Želel je biti Emanuel, Bog z nami. Zato je k nam poslal svojega sina Jezusa, da se je za nas daroval, da nas je odrešil. Vedno znova se lahko z njim srečujemo v vseh zakramentih. Želel je biti resnično z nami na največji možni način, podaril se nam je v hrano. Vedno znova ga lahko prejemamo v zakramentu presvete evharistije.
Zakaj smo kot otroci hodili k sveti maši? Ker nam je bilo to naročeno. To je bila pač naša dolžnost. Kot odrasli pa bi morali to mišljenje preseči. Svete maše se udeležujemo, ker je višek našega odnosa z Bogom in ker želimo, da Jezus pride v naše srce, da se v njem odpočijemo in pri sveti maši naberemo novih moči za cel teden.
Vpis k verouku bo za vse razrede v začetku septembra. K vpisu naj pride veroučenec in vsaj eden od staršev. Pri vpisu je potrebno oddati podpisano veroučno spričevalo. Za vpis v 1., 3. in 9. razred je k prijavnici potrebno priložiti še Družinsko knjižico ali krstni list (če otrok ni bil krščen v župniji verouka). Ob vpisu boste imeli na voljo učbenike, delovne in liturgične zvezke. Hvaležni vam bomo tudi za celoletni prispevek za verouk (priporočeni dar 25 € na družino), iz katerega vsaj delno krijemo stroške ogrevanja in nakup katehetskih pripomočkov. Veroučenci naj ob vpisu izberejo tudi vsaj eno obveroučno dejavnost (ministranti, pevski zbor, Slomškovo bralno priznanje, skavti itd.) in pri njej vse leto tudi sodelujejo.
Prosimo starše, da otroke res vpišete k verouku v času vpisa v svoji župniji in ne šele ob začetku verouka.

župniki pri sv. Lenartu, v stolnici in v Šmihelu:
p. Krizostom Komar, Silvester Fabijan, Igor Stepan

HVALA ZA VAŠE DAROVE
Na 1. nedeljo v avgustu in pri ofru v Smolenji Vasi ob žegnanju, 15. 8. – BOG POVRNI. Naslednja namenska nabirka za potrebe cerkve in samostana bo v nedeljo 4. 9., ko bo tudi pogostitev po dopoldanskih svetih mašah. Odplačati moramo še zadnji obrok dolga. Se priporočamo za darove in pecivo.

STRUNJAN 2016
Za nami so čudovite počitnice otrok in mladih v Strunjanu; s sodelavci nas je bilo skoraj 100. Hvala kuharjema Hildi in Pavletu Tisovic, voditelju animatorjev Sandiju Verščaju, vsem požrtvovalnim mladim animatorjem ter staršem, ki so veliko prispevali raznih dobrot. Posebna zahvala gre sponzorjema: Panvita – MIR iz NM in Dolenjske Pekarne.

STATISTIKA ZA JUNIJ IN JULIJ – KRSTI
Med božje otroke so bili sprejeti: Mija Bačar, Izak Barbo, Nika Skube, Ema Vovko, Kaja Ambrožič, Mia Ambrožič Bobnar, Tisa Tekstor, Aliana Vesel, Nuša Kastelec in Ema Vidergar Janežič.
Iskrene čestitke materam in očetom ter vsem botrom. Bodite priče vere!

VERSKI TISK
Vabimo vas, da radi berete verski tisk. Veliko ga je na voljo kar na treh mestih v naši cerkvi; še posebej Družina in Ognjišče.

ČIŠČENJE CERKVE
27. 8.: Ul. Ivana Roba, Drejčetova pot, Pot na Gorjance, Na lazu, Knafelčeva in Avšičeva.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.