OZNANILA za 1. postno nedeljo, 14.2.2016

OZNANILA v PDF

OPRAVILI SMO PRVA SPOKORNA DELA
Upam in želim sebi in vsakemu, da bi se besede naslova, če se še niso, res uresničile. Povabilo k spokornosti, ki se odraža v premagovanju in odpovedi, je resen klic postnega časa, zato pogumno naprej v moči molitve in žive Božje besede zapisane v Svetem pismu.
Hvala vsem darovalcem ob NAMENSKI NABIRKI prve nedelje v februarju, ki je namenjena za našo cerkev in samostan; našteli smo preko 2.100 €.
Hvala tudi vsem, ki ste letos pridno obiskovali večere ob tradicionalni LURŠKI DEVETDNEVNICI in ob tem goreče molil in prosili. Hvala za darove, ki ste jih darovali ob pobiranju, s čimer smo lahko obdarovali goste, ki so nam resnično živo predstavili letošnjo temo v Svetem letu usmiljenja. Hvala zakristanki Ani za njeno požrtvovalno mežnarjenje, naši organistki Snežki za igranje in tudi njene vsakodnevne »male orgelske koncerte«. Hvala aranžerjema Zvonetu in Meti Blažič; spet smo imeli okusno okrašeno cerkev.
Še ena ZAHVALA naj bo zapisana v teh oznanilih. Več let je ga. Rozi Nilić prala CERKVENO PERILO (korporale, purifikatorije in rutice). Zaradi starosti in oslabelosti tega dela ne more več nadaljevati. Iskrena hvala za vaše nesebično in požrtvovalno delo, draga ga. Rozi. Njeno delo sedaj nadaljuje ga. Emica Poreber.

Lepo povabljeni k molitvi KRIŽEVEGA POTA ob 17.30. vsako nedeljo, torek in petek v postnem času. Ta torek, 16.2., sodeluje BIBLIČNA SKUPINA, v petek, 19.2., pa PRVOOBHAJANCI in 4. RAZRED.

DUHOVNE VAJE ZA ŽUPNIJO smo pričeli minulo soboto, 13.2., po večerni sv. maši in nadaljujemo ob sobotah v postnem času. Poglejte si razpored na plakatih oz. na spletni strani – LEPO VABLJENI!

NIKODEMOVI VEČERI V NOVEM MESTU bodo potekali od 18. do 26. februarja 2016 pod naslovom: »Prepustimo se božjemu usmiljenju«.
Program:
• ČETRTEK, 18. februarja, Vilma in Dani Siter, Kako naprej po sinodi o družini?
• PETEK, 19. februarja, papež Frančišek, Božje ime je usmiljenje; knjigo bodo predstavili David Ahačič, škof Andrej Glavan in p. Tomaž Podobnik.
• ČETRTEK, 25. februarja, prof. dr. Tomaž Erzar, Kdo ali kaj zastruplja medčloveške odnose?
• PETEK, 26. februarja: dr. Rafko Valenčič in dr. Igor Bahovec, Krščanstvo in ekološki izzivi
Predavanja bodo v Zavodu Friderik I. Baraga na Smrečnikovi 60 v Novem mestu – Šmihel z začetkom ob 19. uri. LEPO VABLJENI!

VERSKI TISK: čaka vas nova Družina, Ognjišče za februar, Brat Frančišek, Prijatelj, ind.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE
20. 2.: Ulice: Ivana Roba, Drejčetova pot, Pot na Gorjance, Na lazu, Knafelčeva in Avšičeva, Belokranjska cesta, Gotna vas, Ob potoku in Jedinščica.

SREČANJI ZA STARŠE naših veroučencev bosta v sredo, 17.2. ob 10. uri in v četrtek, 18.2., ob 19. uri. Vsaj eden od staršev naj si vzame čas in pride. Tematika srečanj bo SVETO LETO USMILJENJA, ki je izredno aktualno za vsakega kristjana. PRISRČNO DOBRODOŠLI!

DUHOVNE VAJE ZA FLM bodo tudi letos v prvem vikendu zimskih počitnic od 19. do 21. 2. na Daleč hribu. Mladi, izkoristite lepo priliko za duhovno poglobitev in druženje z sebi enakimi. Če bi se kdo še želel prijaviti, naj to stori čim prej in sicer pri br. Janezu.

SVETA MAŠA ZA OZDRAVLJENJE bo v mesecu februarju na tretji četrtek ob 18. uri, to je 18. 2.
Lepo povabljeni.

FRANČIŠKOV SVETNI RED ima svoje redno mesečno srečanje v soboto, 20. 2. ob 16. uri, v Lenartovi dvorani.

Za MOLITVENI KRIŽ se lahko prijavite v zakristiji.

PRVOMAJSKO ROMANJE 2016 bo letos na Slovaško in Madžarsko: V Velehrad k sv. Metodu, v Šašlin, Levoča, Košice in k Sv. Martinu v Sombotelu. Potekalo bo od 24. do 27. aprila 2016. Cena je 295€. Ob prijavi vplačajte 100€. POHITITE! Vsaj 15 romarjev se lahko še prijavi, trenutno jih je 31. Otroci do 15. leta imajo 30 % popust.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.