Oznanila za 2. postno nedeljo, 12.3.2017

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OZNANILA

POST – Z JEZUSOM TRPETI IN MOLITI

V tednu, ki je za nami, je bil papež Frančišek s svojimi sodelavci na duhovnih vajah v bližini Rima. Duhovne vaje je vodil frančiškan p. Giulio Michelini. En dan je spregovoril o primerjavi Jezusove molitve na Oljski gori v vrtu Getsemani in molitvi na gori Tabor v Galileji (tam smo srečali danes v evangeliju!). Takole razmišlja: »Gre za dve situaciji, ki pa sta si presenetljivo podobni. V obeh primerih je »postavljen na preizkušnjo Jezusov eksistencialni položaj«: v prvem primeru, ker Peter in drugi niso razumeli smisla prve Jezusove napovedi, da bo moral umreti v Jeruzalemu, in v drugem, ker je Jezus pravkar napovedal, kdo ga bo izdal. V obeh primerih Jezus pokliče k sebi učence, Petra, Jakoba in Janeza, in ti ne razumejo v celoti, kaj se dogaja. A obstaja okoliščina, ki ločuje oba prizora: na Taboru se sliši Očetov glas, ki tolaži Sina; v Getsemaniju pa ni slišati nobenega glasu, razen v Lukovi verziji dogodka, kjer Jezusa v boju krepi angel. Jezus se obrne na Očeta in sprejme, da se izpolni njegova sveta volja po dobrem. Ta izvorna volja ne želi Sinove smrti, ampak njegovo rešitev, kakor je zapisal Romano Guardini: »Jezus je prišel, da bi odrešil svoje ljudstvo in po njem svet. To bi se moralo izpolniti po predanosti vere in ljubezni; ki pa se je zmanjšala. A vendar je ostalo Očetovo naročilo, ki pa je spremenilo obliko.«

KRIŽEV POT
– v torek, 14. 3. vodi križev pot molitveno občestvo Prenova v Duhu;
– v petek, 17. 3. pa vodijo križev pot birmanc
LEPO POVABLJENI!

LITURGIČNO PRAZNOVANJE SV. JOŽEFA
Ker je letos slovesni praznik sv. Jožefa na nedeljo, bomo praznik liturgično obhajali v soboto, 18. 3. Vabljeni k sv. maši ob 8. in 18.

TEDEN DRUŽINE 2017
Teden se prične v nedeljo, 19. 3. in traja do sobote, 25. 3. Torej med praznikoma Sv. Jožef in Gospodovo oznanjenje. Na 3. postno nedeljo bomo pri vseh sv. mašah blagoslovili može s posebnim blagoslovom. Več o tednu bo zapisano v prihodnjih oznanilih.

VELIKONOČNE ČESTITKE
Žene in skupine Ročna dela so ročno izdelale res lepe velikonočne čestitke, ki jih morete za 2 € dobiti v župnijski pisarni.

ČIŠČENJE CERKVE
18. 3.: Ulice: Ragovska, Jakčeva in Maistrova. Pridite, da bo delo hitro in dobro opravljeno!

POVABILA IN OBVESTILA

SKUPINA ZA RAZPOROČENE se dobi v torek, 14. 3., ob 20. uri v Lenartovi dvorani.

PRIPRAVA NA KRST ZA STARŠE IN TUDI BOTRE je v sredo, 15. 3., ob 19. uri v Šmihelu.

SKUPINA PRENOVA V DUHU se v naši župniji sestaja pri slavilni molitvi vsak četrtek po večerni sv. maši – lepo povabljeni.

II. SREČANJE ZA PRVOOBHAJANCE IN NJIHOVE STARŠE bo v soboto, 18. 3., od 10. do 13. ure v Lenartovi dvorani.

FRANČIŠKOV SVETNI RED ima svoje redno mesečno srečanje v Lenartovi dvorani v soboto, 18. 3., ob 17. uri. Lepo vabljeni prijatelji sv. Frančiška in sv. Klare.

POSTNO ROMANJE – skupaj s stolno in šmihelsko župnijo vabljeni na postno romanje v soboto, 25. marca 2017. Poromali bomo na Avstrijsko Koroško na ogled postnih prtov. Cena romanja bo 49 € na osebo in vključuje avtobusni prevoz, kosilo, cestnine in vstopnine. Ob prijavi vplačate 20 € akontacije.

PRVOMAJSKO ROMANJE V LURD bo od 27. 4 do 1. 5. 2017.Cena romanja za 5 dni je 380 €. Ob prijavi vplačate 100€; ostalo lahko po obrokih. Na drugem avtobusu polnimo zadnja mesta – KDOR ŠE RAZMIŠLJA, NAJ POHITI Z ODLOČITVIJO!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.