Oznanila za 1. postno nedeljo, 5.3.2017

OZNANILA

POSTNI ČAS 2017

V sredo, 1. 3., smo vstopili v milostni čas posta. 40 dni je doba, ki je preizkušena in nam po zagotovilu Svetega pisma prinaša ob koncu blagoslov; seveda, če bomo ponujeni čas izkoristili v duhu, kot to želi sam Jezus, oziroma njegova in naša Cerkev. Po naših oltarjih vidimo napise: POST, MILOŠČINA, DOBRA DELA, BOŽJA BESEDA IN MOLITEV. Naj bo v postnih dneh vsakega od naštetih po nekaj več v našem življenju. Pogumno, z mislijo drug na drugega, predvsem pa z več molitve pojdimo veliki noči naproti.
Pobude KARITAS za letošnji postni čas:
– 40 dni ne bom stregel in tudi ne pil alkoholnih pijač, v znamenje solidarnosti do vseh, ki trpijo zaradi alkoholizma;
– svoje prihranke bom morda daroval za trpeče ljudi v jugovzhodni Evropi: Srbija, Makedonija, Bosna in Hercegovina in Albanija;
– naša Župnijska karitas pa bo preko dveh nabirk, na pepelnično sredo in veliki četrtek, zbrane darove darovala preizkušeni družini iz naše župnije.

KRIŽEVI POTI OB TORKIH IN PETKIH

1. torek, 7. 3.: Frančiškov svetni red
2. torek, 14. 3.: Prenova v Duhu
3. torek, 21. 3.: Karitas
4. torek, 28. 3.: Biblična skupina
5. torek, 4. 4.: Zakonske skupine
6. torek, 11. 4.: ŽPS
* * * * * *
1. petek, 3. 3.: katehetje
2. petek, 10. 3.: 5. in 6. razred
3. petek, 17. 3.: birmanci
4. petek, 24. 3.: 3. in 4. razred
5. petek, 31. 3.: 7. razred
6. petek, 7. 4.: 8. razred

DELA V CERKVICI NA VELIKEM SLATNIKU
Želena in načrtovana dela so se v minulem tednu resnično pričela. Delavci so zamenjali leseni strop z ometenim, belim stropom. Napeljana je tudi nova elektrika. Vaščani so k prenovi zelo zavzeto pristopili. Seveda je največja skrb zbiranje denarnih sredstev. Kdor želi, je povabljen k darovanju. Kot pri obnovi na Potovem Vrhu, bodo tudi tokrat dane na voljo položnice.

STATISTIKA KRSTOV IN POGREBOV V JANUARJU IN FEBRUARJU 2017
KRSTI (3): Tia Staniša, Ana Balaban in Iza Šutar.

POGREBI (11): Anica Mohar (70), Alojzija Laznik (79), Anica Jurečič (73), Antonija Mohar (83), Frančiška Obradinović (80), Iztok Nilič (39), Jožefa Blažič (84), Anton Radešček (84), Franc Mrgole (85), Katka Avguštin (55) in Martin Gazvoda (79).

ČIŠČENJE CERKVE
11. 3.: Belokranjska cesta, Gotna vas, Ob potoku in Jedinščica. Pridite, da bo delo hitro in dobro opravljeno!

OBVESTILA IN POVABILA

• REDNA SEJA ČLANOV ŽPS – bo jutri, v ponedeljek, 6. 3. Želje ali pripombe povejte članom ali župniku.

• REDNA LETNA VIZITACIJA – OBISK našega provinciala p. Marjana ČUDNA bo v četrtek, 9. 3. Ob 8. uri bo daroval sv. mašo, nato pa se bo srečal z vsemi brati. Obisk podprite z molitvijo – hvala!

• MAŠA ZA NOTRANJE OZDRAVLEJNJE bo v četrtek, 9. 3., ob 18. uri – lepo povabljeni!

• BIRMANSKI BOTRI imajo 2. srečanje v Baragovem zavodu v Šmihelu v soboto, 11. 3. ob 10. uri.

• OBČNI ZBOR ŠKOFIJSKE KARITAS NOVO MESTO – sobota, 11. 3. v Baragovem zavodu. Ob 9. uri je sv. maša v šmihelski cerkvi. Sodelavci Karitas in drugi, prav lepo povabljeni.

POSTNO ROMANJE – skupaj s stolno in šmihelsko župnijo vabljeni na postno romanje v soboto, 25. marca 2017. Poromali bomo na Avstrijsko Koroško na ogled postnih prtov. Cena romanja bo 49 € na osebo in vključuje avtobusni prevoz, kosilo, cestnine in vstopnine. Ob prijavi vplačate 20 € akontacije.

PRVOMAJSKO ROMANJE V LURD bo od 27. 4 do 1. 5. 2017. Cena romanja za 5 dni je 380 €. Ob prijavi vplačate 100€; ostalo lahko po obrokih. Na drugem avtobusu polnimo zadnja mesta – POHITITE!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.