Oznanila za 3. postno nedeljo, 19.3.2017 – papeško nedeljo

OZNANILA PDF

TEDEN DRUŽINE od 19. do 25. 3.
Med slovesnima praznikoma sv. Jožef (19. 3.) in Gospodovo oznanjenje (25. 3.) praznujemo v Sloveniji Teden družine. Letos pod geslom POGUMNO SRCE. Katero srce nosi to lastnost, moško ali žensko? Verjetno bi hitro našli odgovor, da je to srce moškega, čeravno znajo biti tudi ženske zelo pogumne. Vendar letošnji teden je posvečen prav našim moškim. Zato so bili na današnjo nedeljo posebej blagoslovljeni. Za njih zadnja leta v župniji organiziramo stanovsko romanje, v adventu smo lani imeli že srečanje posebej za moške. Ob koncu letošnjega tedna družine, v nedeljo, 26. 3., pa za moške organiziramo srečanje – FILMSKI VEČER. Dobimo se ob 20. uri in si ogledamo film POGUMNI. Film na čudovit način predstavi moško dušo. Traja dobri 2 uri; po njem bo še kratek pogovor, tako, da je srečanje predvideno do 22.30.
MOŠKI – MOŽJE IN FANTJE VABLJENI NA SREČANJE – OGLED FILMA V LENARTOVO DVORANO!

VZGOJA NOVIH ANIMATORJEV IN STRUNJAN 2017
Vsako leto v poletnih mesecih izberemo en teden, v katerem župnijske sodelavce v zahvalo za njihov trud povabimo na morje. Ker je hiša samo ena, naših samostanov pa veliko, letos naša župnija, žal, ne more letovati v počitniški hiši v Strunjanu. Ker bi vseeno radi nagradili naše mlade sodelavce in jih tako spodbudili k še večji vnemi in zavzetosti za sodelovanje v župniji, smo se odločili, da kljub temu organiziramo letovanje. Počitnikovali bomo v Frančiškanskem samostanu v Strunjanu, ki se zdaj imenuje Romarski dom. Letovanje bo od nedelje, 23. 7., do sobote, 29. 7. 2017, za vse tiste, ki aktivno sodelujete pri ministrantskih vajah in ministriranju, za vse mladince pri mladinskem, komornem in otroškem pevskem zboru, njihove voditelje in za animatorje. Ker v župniji ni usposobljenih animatorjev ali pa so bili ti na usposabljanju še na Frančiškovih taborih, smo se odločili organizirati šolo za animatorje, ki bo potekala od petka, 19. 5., do nedelje, 21. 5. 2017.
Prijavljeni (lahko tudi letošnji birmanci!) se boste usposobili za animatorje otrok in mladih, tako za letovanje v Strunjanu kot tudi za sodelovanje v župniji pri veroučnih skupinah. Ob zaključku usposabljanja za animatorje, katerega stroške (razen prevoza) bo krila župnija, boste udeleženci prejeli potrdilo o opravljeni šoli ter prijavnico za letovanje v Strunjanu kot sodelavci župnije – animatorji.

PREHOD NA LETNI ČAS – URA ZA ENO URO NAPREJ –
SV. MAŠA BO V NEDELJO, 26. 3. OB 19. URI.

ČIŠČENJE CERKVE
25. 3.: Ragovo in Krka.
Več pridnih rok bo delo hitreje in dobro naredilo!

OZNANILA IN POVABILA

KRIŽEV POT
– v torek, 21. 3.: vodijo križev pot sodelavci Karitas;
– v petek, 24. 3.: vodijo križev pot veroučenci in veroučenke
3. in 4. razreda. LEPO POVABLJENI!

SREČANJE ZA STARŠE z dr. Natašo Rijavec Klobučar, pod naslovom Kako oblikovati občutek lastne vrednosti? bo v četrtek, 23. 3., ob 19. uri v Frančiškovi dvorani. STARŠI, LEPO POVABLJENI!

GOSPODOVO OZNANJENJE – praznujemo v soboto, 25. 3. Sv. maša od praznika bo samo ob 8. uri, večerna sv. maša je že postna.

VELIKONOČNE ČESTITKE – žene iz skupine Ročna dela so ročno izdelale res lepe velikonočne čestitke, ki jih morete za 2 € dobiti v župnijski pisarni.

BLAGOSLOV BOLNIŠNIČNE KAPELE je predviden v sredo, 29. 3 ob 19.30. Denarna sredstva za obnovo se še vedno zbirajo.

DRUŽINSKI KRIŽEV POT bo letos potekal iz Potovega Vrha na Veliki Slatnik, v nedeljo, 2. 4. Pričnemo ob 15. uri!

POSTNO ROMANJE – skupaj s stolno in šmihelsko župnijo romamo v soboto, 25. marca 2017 na Avstrijsko Koroško na ogled postnih prtov. NA VOLJO JE ŠE PAR MEST!

• PRVOMAJSKO ROMANJE V LURD bo od 27. 4 do 1. 5. 2017. Cena romanja za 5 dni je 380 €. Ob prijavi vplačate 100€; ostalo lahko po obrokih. KDOR ŠE RAZMIŠLJA, NAJ POHITI Z ODLOČITVIJO!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.