Oznanila za 2. nedeljo med letom, 15.1.2017

OZNANILA PDF

V JANUARJU 8 DNI MOLIMO ZA EDINOST MED KRISTJANI
Letošnja molitvena osmina za edinost (18.1. – 25.1.2017) ima poseben značaj, saj mineva petsto let od začetka reformacije v Nemčiji (1517). Ta dogodek je močno zaznamoval vso evropsko, svetovno in tudi slovensko zgodovino in kulturo. V prejšnjih časih se katoličani takšnih obletnic nismo bili vajeni spominjati, saj so se obhajale v duhu ostrih kritik in očitkov na obeh straneh. Letos se prvič obhaja v ekumenskem in molitvenem duhu. Tako je želel papež Benedikt XVI., ki je leta 2011 sprejel povabilo luteranov, da se spominjanju pridružijo tudi katoličani. Tako želi tudi papež Frančišek, ki se je ob dnevu reformacije 2016 udeležil začetka spominskih slovesnosti v Lundu (Švedska). Ob njih prihaja do izraza tudi bolečina in skupno priznanje krivde za globoke delitve, ki so sledile reformaciji. Takšno »očiščenje spomina« bo omogočilo, da napravimo nove korake na poti sprave.

SV. ANTON PUŠČAVNIK NA VELIKEM SLATNIKU
Vsako leto slovesno praznujemo god puščavnika sv. Antona na Velikem Slatniku. Sv. maša bo tako v torek, 17. 1., ob 17h na njegov praznik, zunanja slovesnost praznika pa bo v nedeljo, 22. 1., ob 10. uri. Po maši sledi tradiconalna licitacija suhomesnih izdelkov. Kot vam je znano, si želimo podružno cerkev na Velikem Slatniku v notranjosti prenovit – dela počasi in vztrajno napredujejo; načrti za menjavo lesenega stropa so pri koncu, tako bodo delavci kmalu po Antonovi nedelji pričeli z delom. Hvala vam za vsak Vaš dar, za katerega se res toplo priporočamo. Po ocenah bo menjava stropa stala dobrih 10.000 €.

SLUŽBA EKSORCIZMA – PREDAVANJE
Nekateri ste morda ob obisku našega samostana kdaj slišali kakšne čudne, celo grozljive glasove, ki so vas zmedli, navdali z radovednostjo, morda tudi z ogorčenjem. Nekateri pa morda veste, da v okviru dejavnosti manjših bratov v NM samostanu obstaja tudi škofijska služba eksorcizma. Ne veste pa, kaj to je, zakaj se to izvaja in čemu sploh takšna dejavnost, češ saj imamo psihiatrične ustanove. Da bi bilo čim manj nejasnosti in nepotrebnih govoric, smo se bratje frančiškani skupaj s člani ŽPS odločili, da bo imel p. Peter Vrabec, ki je odgovoren za to službo po dekretu s strani NM škofa, dve predavanji z možnostjo vprašanj, in sicer v četrtek 19.1. in v soboto 21.1.2017, obakrat po večerni maši (ki je ob 18h). Če bo dosti zanimanja, bo to kar v cerkvi, sicer pa v Frančiškovi dvorani. Lepo vabljeni!

ČIŠČENJE CERKVE
21. 1.: Ragovo in Krka.
V slogi je moč, zato pridite v čim večjem številu.

OBVESTILA IN POVABILA

 MESEC JANUAR JE MESEC VERSKEGA TISKA: eni ste nanj naročeni (lahko v pisarni vplačate naročnino za leto 2017!), drugi ga morete kupiti. Vedno ga je dovolj na mizicah in policah ob izhodu iz cerkve.

CENE NAROČNIN: Družina – 101,40 € (če plačamo do konca januarja 2017 pa le 98,80 €), Ognjišče – 30,90 € (naročniki po pošti 31,70€), Misijonska obzorja – 9 € in Mohorjeva zbirka – 46 €. Pohitite.

FSR – FRANČIŠKOV SVETNI RED ima svoje redno srečanje v soboto, 21. 1., ob 16. uri v Lenartovi dvorani.

KONCERT OTROŠKEGA ZBORČKA bo v soboto, 28. 1., po večerni sv. maši – LEPO POVABLJENI!

• PRVOMAJSKO ROMANJE V LURD bo od 27. 4 do 1. 5. 2017. Cena romanja za 5 dni je 380 €. Ob prijavi vplačate 100€; ostalo lahko po obrokih. Romanje organiziramo mestne župnije kot pripravo na mestni misijon. Prvi avtobus je že poln. Želimo zbrati še najmanj 20 oseb, kar pomeni, da bo organiziran še en avtobus. Pohitite s prijavami, zato se oglasite v župnijski pisarni!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.