Oznanila za nedeljo Jezusovega krsta, 8.1.2017

OZNANILA PDF

PRI KRSTU SE ODPREJO NEBESA

Imeli smo najdaljši advent, kar pomeni, da je za nami najkrajša »uradna« božična doba, saj z današnjo nedeljo Jezusovega krsta zaključujemo božično praznovanje. Jaslice in božične pesmi pa ostajajo z nami vse tja do 2. 2., ko bomo obhajali praznik Jezusovega darovanja v templju. Jezusov krst je spomin na naš krst.
V naši župniji je današnja nedelja tudi spomin na dan, ko se je pred 50. leti pričela pisati Krstna knjiga. V prvem letu župnije, od 10. 9. 1967 do 6. 11. 1968, je bilo krščenih 93 oseb. Od teh jih je zakrament sv. birme prejelo 76 oseb in se jih 52 poročilo, 2 pa sta naredila slovesne obljube.
Ko je bil Jezus krščen, so se odprla nebesa in zaslišal se je glas Boga Očeta: »Ta je moj ljubljeni sin, nad katerim imam veselje.« Odprta nebesa in veselje, dve znamenji krsta Božjega Sina; obe znamenji sta spremljali tudi naš krst. Seveda je potrebno to sprejeti v veri. Bog Oče se veseli svojih novorojenih otrok v sv. krstu. Naj bo današnja nedelja resnična zahvala Bogu, da smemo biti Njegovi posinovljeni otroci. Potrudimo se, da krstno dostojanstvo ohranimo, ga z božjo milostjo krepimo ter tako sveti pridemo pred Njega, ko bo on predvidel. Zakrament krsta nam odpira vrata v Cerkev, hkrati pa s krstom stopamo na pot, ki se konča v nebesih. Pogumno in drug z drugimi stopajmo po njej.

ŠE O STATISTIKI MINULEGA LETA
KRSTI V DECEMBRU 2016:
V zadnjem mesecu je bila krščena samo ena deklica in sicer Pavla Plut. Ko pogledamo imena krščencev v preteklem letu, se med 44. ponovi le ime Ema dvakrat.

POGREBI V DECEMBRU 2016:
Bilo jih je 7: Marjan Žnidaršič (69), Frančiška Papež (76), Mihaela Šuštaršič (80), Ivana Martinovič (88), Marija Boža Strmšek (74), Terezija Brudar (80) in Andrej Dežman (69). Od teh sta bila dva moška, ostale ženske. Gledano na celo leto so umrle 3 ženske stare skoraj 100 let in ena je imela 104 leta; najmlajša ženska, ki smo jo pokopali, pa je bila stara 20 let. Med moškimi je bil najmlajši star 50 let in najstarejši 91. Najpogostejši razlog smrti je bil zastoj srca, sledi mu rak, pljučnica in možganska kap.

OBHAJILA V CERKVI:
V letu 2016 smo razdelili okrog 66.500 obhajil.

VEROUK PO URNIKU
pričnemo jutri, v ponedeljek, 9. 1.

PRVOOBHAJANCI
gredo na duhovni vikend s katehetom p. Krizostomom in animatorji od petka, 13. do nedelje, 15. 1. Na Sveti Gori bodo opravili prvo sv. spoved. Naj bo njihova rast v veri podprta z molitvijo – HVALA.

ČIŠČENJE CERKVE
14. 1.: Ulice: Ragovska, Jakčeva in Maistrova.

OBVESTILA IN POVABILA

REDNA MESEČNA SEJA ŽPS je jutri, 9. 1., ob 19. uri v Lenartovi dvorani. Morebitne želje in pripombe povejte članom ali župniku.

 VERSKI TISK: eni ste nanj naročeni (lahko v pisarni vplačate naročnino za leto 2017!), drugi ga morete kupiti.

CENE NAROČNIN: Družina – 101,40 € (če plačamo do konca januarja 2017 pa le 98,80 €), Ognjišče – 30,90 € (naročniki po pošti 31,70€), Misijonska obzorja – 9 € in Mohorjeva zbirka – 46 €.

SKUPINA ZA RAZPOROČENE ima svoje redno mesečno srečanje v torek, 10. 1., ob 20. uri v Lenartovi dvorani.

MAŠA ZA NOTRANJE OZDRAVLJENJE IN MOLITVE NAD POSAMEZNIKI bo v četrtek, 12. 1., ob 18. uri. – LEPO POVABLJENI!

LICITACIJA SUHOMESNIH IZDELKOV NA VELIKEM SLATNIKU, bo v nedeljo, 22. 1., po maši ob 10. uri. LEPO POVABLJENI!

PRVOMAJSKO ROMANJE V LURD bo od 27. 4 do 1. 5. 2017. Cena romanja za 5 dni je 380 €. Ob prijavi vplačate 100€; ostalo lahko po obrokih. Romanje organiziramo mestne župnije kot pripravo na mestni misijon. Prvi avtobus je že poln. Želimo zbrati še najmanj 20 oseb, kar pomeni, da bo organiziran še en avtobus. Pohitite s prijavami zato se oglasite v župnijski pisarni!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.