Oznanila za 3. nedeljo med letom, 22.1.2017

OZNANILA PDF

 

SREDI MOLITVENE OSMINE ZA EDINOST MED KRISTJANI MOLIMO

Gospod Jezus, na večer,
preden si umrl za nas, si molil,
da bi bili vsi Tvoji učenci popolnoma eno, kakor Ti v Očetu in Oče v Tebi.
Daj, da bomo živo začutili,
kako velika nezvestoba do Tebe
je naša razdeljenost.
Daj nam iskrenosti, da bomo priznali in obžalovali ravnodušnost,
nezaupanje in medsebojno nenaklonjenost, ki se morda skriva v nas.
Daj nam poguma,
da bomo vse to izkoreninili.
Nakloni nam, da se vsi zedinimo v Tebi, da bi se iz naših src in ustnic
neprestano dvigala Tvoja molitev
za edinost kristjanov,
kakršno Ti hočeš.
V Tebi, ki si popolna ljubezen,
naj najdemo Pot,
ki vodi do edinosti v poslušnosti
Tvoji Ljubezni in resnici. Amen.

Danes, v nedeljo, 22. januarja popoldan, ob 17. uri, ste lepo povabljeni v Ločno v cerkvico na pokopališču, kjer bo ekumenska molitev za edinost med kristjani. Vodijo jo kristjani srbske pravoslavne Cerkve.

SVETOPISEMSKI MARATON
za novomeške župnije bo v kapeli v Baragovem zavodu od četrtka, 26.1. do sobote, 28.1. Prva dva dneva bo od 16h do 20h, v soboto pa od 16h do 18h, ko bo sklep. Povabljeni vsi ljubitelji Božje besede, posebej pa bralci pri bogoslužju in člani bibličnih skupin.

NEDELJA SV. PISMA 2017 – 29. 1.
»Ljubezen nikoli ne mine« 1 Kor 13,8

Nedelja Svetega pisma je praznik Svetega pisma. Je dan v letu, ko se posebej ustavimo in zahvalimo Bogu za dar zapisane Božje besede. Spomnimo se bogate svetopisemske dediščine, ki jo imamo Slovenci in ki nam je danes lahko v veliko spodbudo in navdih. Obenem je to priložnost za iskanje načinov, kako bolje »ravnati z Božjo besedo« (2 Tim 2,15).
To nedeljo bo pri maši z uvodi ob 8.30 sodelovala biblična skupina.

Popoldan, v nedeljo, 29.1., bo v okviru svetopisemske nedelje srečanje bibličnih skupin za našo škofijo v župnijski cerkvi v Vavti vasi ob 15. uri; srečanje vodi župnik Janez Jeromen. Vabljeni!

POSPRAVLJANJE JASLIC
V naši cerkvi zaradi Lurške 9-dnevnice vsako leto poderemo jaslice nekaj dni pred Svečnico. Tako bo tudi letos. Vabimo birmance, mlade, študente in tudi druge, da pridete v petek, 27. 1., ob 19.30 v klošter, ko bomo izvedli akcijo podiranja letošnjih jaslic.

ČIŠČENJE CERKVE
28. 1.: Mali Slatnik, Mala in Velika Cikava ter ulice: Milana Majcna, Ilke Vaštetove in Slančeva.

KONCERT OTROŠKEGA ZBORČKA bo v soboto, 28. 1., po večerni sv. maši – LEPO POVABLJENI!

• Škofijska klasična gimnazija in Jegličev dijaški dom v Šentvidu vabita na DAN ODPRTIH VRAT v soboto, 28. januarja, od 8. ure dalje. Spoznali boste lahko pouk na gimnaziji, številne obšolske dejavnosti in pestro življenje v dijaškem domu.

• LURŠKA DEVETDNEVNICA V JUBILETNEM LETU bo potekala od 2. do 11. februarja. Ob 17h bo molitev serafinskega rožnega venca v kapeli in ob 18h sveta maša v cerkvi. Sodelovali bodo: p. Ambrož Mušič (2.2.), p. Tadej Inglič (3.2.), p. Marjan Čuk (4.2.), p. Peter Lavrih (5.2.), p. Jože Urbanija (6. 2.). p. Marjan Čuden (7. 2.), p. Niko Žvokelj (8. 2.), s. Magda Burger (9. 2.), p. Janez Papa (10.2.).
Sklep devetdnevnice pa bo 11. 2., ob 18h vodil upokojeni nadškof msgr. Alojz Uran. Po maši bo procesija z lučkami.

PRVOMAJSKO ROMANJE V LURD bo od 27. 4 do 1. 5. 2017. Cena romanja za 5 dni je 380 €. Ob prijavi vplačate 100€; ostalo lahko po obrokih. Romanje organiziramo mestne župnije kot pripravo na mestni misijon. Prvi avtobus je že poln. Želimo zbrati še najmanj 20 oseb, kar pomeni, da bo organiziran še en avtobus. Pohitite s prijavami, zato se oglasite v župnijski pisarni!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.