Luč miru iz Betlehema

Tudi letos bodo skavti na 4. adventno nedeljo, 20. decembra, v župnije prinesli plamen Luči miru iz Betlehema (LMB), ki bo prižgan v Betlehemu ter razširil svoje sporočilo miru naokoli, tudi k nam. Lansko leto so v akciji LMB naredili korak naprej in sicer so se iz ekoloških razlogov odločili zamenjati plastične sveče za steklene. Uspešna zamenjava oz. uvedba steklenih sveč pa bo lahko resnično zaživela le, če boste letos na 4. adventno nedeljo k maši prinesli steklena ogrodja, ki ste jih dobili lani, letos pa tako dokupili le vložek za v stekleno svečo in ne ponovno celega steklenega ohišja. Seveda boste lahko prejeli tudi nova steklena ogrodja. Hvala, ker vam je mar!

Poslanica LMB

»Imam majhen problem.
Tvoj dar še vedno gori, a se bojim,
da brez prave strasti.«

»Pomisli, ni vse odvisno samo od tvoje moči.
Pomembno je, da je tvoje dejanje
dejanje ljubezni.
To šteje, to greje.«

LMB-25-logoSE SAMO ZDI ALI RES GORI?
Res živim mir, ki sem ga prejel? Se potrudim, ga ljudje okoli mene lahko zaznajo skozi moja dejanja? Ko res živim mir, je to vidno tudi navzven. Ne živim ga sam, ampak v družbi drugih. Preko dejanj ljubezni, ki nas povezujejo. Preko strpnosti, ki jo izražam. Preko pomoči, ki jo nudim. Preko nasmehov, ki jih podarim. Preko dobre volje, ki jo širim.
Naš mir dejansko gori? Ali se samo zdi?

Dobrodelni namen
Ob deljenju plamena Luči miru iz Betlehema se zbirajo prostovoljni prispevki, ki se jih vsako leto podari v dobrodelne namene. Letošnji dobrodelni izkupiček bo namenjen topli zimski izkušnji socialno ogroženim otrokom oz. mladostnikom, ki jih bomo čisto po skavtsko peljali na sneg. Na štiridnevnem zimovanju se bodo učili smučanja, preživljali dneve na sankah, ustvarjali na delavnicah, spoznali namige za preživetje v naravi, ponoči prežali na lisico, razvijali ročne spretnosti,…

Več o LMB >>>

1 Trackback / Pingback

  1. OZNANILA za 3. adventno nedeljo, 13.12.2015 | NM - Klošter - sv. Lenart

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.