OZNANILA za 11. nedeljo med letom

OZNANILA v PDF

SV. ANTON PADOVANSKI – MOGOČNI PRIPROŠNJIK IN VELIKI ČUDODELNIK
Težko je obiskati cerkev, še posebej tisto, ki jo upravljajo Frančiškovi bratje, da v njej ne bi uzrli vsaj ene upodobitve sv. Antona Padovanskega. V frančiškanskih cerkvah se navadno sv. Anton nahaja v bližini samostanske porte ali vhoda, kjer ljudje dajejo za tako imenovani »KRUH SV. ANTONA« – to je miloščina, ki se zbira za reveže. Tudi pri nas v kloštru je tak nabiralnik, nad katerim je kip sv. Antona, to je v križnem hodniku ob Lurški kapeli. V ta nabiralnik marsikdo vrže tudi kakšen evro zato, ker je našel izgubljeno stvar. Resnično pomaga že sama misel na svetnika ali zaupna molitev.
Ta priljubljeni svetnik goduje 13. junija, letos je to na ponedeljek.
Kakor zadnja leta, bomo tudi tokrat, po sv. maši v Antonovi kapeli zmolili litanije sv. Antona in blagoslovili kruhke, ki jih boste lahko odnesli domov. Lepo torej povabljeni k sv. maši in k blagoslovu.
MOLIMO. Dobrotljivi Bog, daj, da bomo po zaslugah in priprošnji svetega Antona Padovanskega, tvojega slavnega spoznavalca in cerkvenega učitelja, deležni tolažbe in pomoči v vseh stiskah in nadlogah. Pomagaj nam, da bomo s tvojo pomočjo posnemali njegove čednosti in bomo nekoč z njim in vsemi tvojimi svetniki združeni v blaženi večnosti. Po Kristusu našem Gospodu. Amen.
Na praznik sv. Antona, 13.6. ob 20. uri, bo tudi POLJSKA SV. MAŠA v SMOLENJI VAS.

HVALA ZA vaše darove, ki ste jih namenili za samostan in cerkev minulo nedeljo, ki je bila prva v mesecu. Posojilo za obnovo na Potovem Vrhu in za obnovo sistema ogrevanja moramo vrniti še v juliju in avgustu. Bog povrni za vašo pomoč v darežljivosti.

10. FESTIVAL DRUŽIN NA OTOČCU
Družine tudi letos prav lepo povabljene na festival, ki bo prihodnji vikend od 17. do 19. junija na Otočcu ob reki Krki. V petek bo festival blagoslovil upokojeni nadškof Alojzij Uran, ki bo na voljo tudi za spoved. V soboto bo pester program za celo družino. V nedeljo se bo progam začel z družinsko sv. mašo na prostem ob 10. uri, ki je res posebno doživetje. Družine se lahko festivala udeležite samo en dan ali pa pridete za cel vikend. Prenočite lahko v šotoru ali hotelu. Podrobnejši program najdete na spletni strani Festivala družin www.festival-druzin.si

VERSKI TISK: na voljo je nova Družina, Ognjišče za mesec junij, nova številka Misijonskih obzorij in še druga verska literatura… Pred nami so počitnice zato je verska literatura kot nalašč za krajšanje in duhovno bogatenje časa.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE
18. 5.: Ulice: Marjana Kozine, Jurčičeva, Levstikova, Stritarjeva in Tavčarjeva.
Če imate na vrtu kaj domačega cvetja je dobrodošlo!

BIBLIČNA SKUPINA ima svoje zadnje srečanje v tem pastoralnem letu jutri v ponedeljek, 13. 6. po večerni sv. maši v Klarini sobi.

SKUPINA ZA RAZPOROČENE, ki se je pričela zbirati pred tremi meseci, bo imela zadnje srečanje pred počitnicami v torek, 14.6. ob 20. uri v Lenartovi dvorani.

STATISTIKA ZA MESEC MAJ
KRSTI: Matej HOČEVAR, Benjamin ŠPOLAR, Anže BADOVINAC, Mija BAČAR, Izak BARKO, Nika SKUBE in Ema VOVKO.
POGREBI: Janez ROLIH (62), Marija SREBRNJAK (94), Sonja GRIČAR (79), Doroteja LIPOVEC (88), Valentin LUZAR (91) in Ivan FRANKO (68).

PRIJATELJI RADIA OGNJIŠČE je revija, ki je pred dnevi ponovno izšla. Vzemite si jo, je brezplačna. Če pa bi želeli postati podporni član Radia Ognjišče, ker ga radi poslušate, bodo te odločitve zelo veseli. Pokličite jih in povejte, da želite postati PRIJATELJ RADIA OGNJIŠČE.

MESTNI ORATORIJ NOVO MESTO bo od 27.6. do 3.7. Otroci vabljeni, da se ga udeležite. Prijavnice dobite na policah ob izhodu ali v župnijski pisarni.

LETOVANJE V STRUNJANU bo od 24. do 30. 7. Prijavnice dobite v zakristiji ali v župnijski pisarni.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.