OZNANILA za 1. adventno nedeljo, 30.11.2014

OZNANILA v PDF

ČUJTE!
Ali slišimo glas Boga? Zakaj ne? Morda je prehrupen radio, TV, računalnik? Morda smo preveč na mobilnem telefonu? Morda? Jezus nam kliče danes na 1. ADVENTNO NEDELJO »Čujte in molite!« Pričenjamo advent, zato bodimo čuječi, odprtih oči in ušes, da bomo videli drugega in v drugem srečali Boga. NEDELJA KARITAS nas še posebej kliče k temu.
HVALA vsem, ki ste v minulem tednu tako ali drugače odgovorili na pobude slovenske ali župnijske karitas; morda ste danes pri nabirki oddali večjo vsoto in tako pomagali mnogim ljudem v stiski. Bog povrni!
HVALA sodelavkam župnijske karitas, ki pridno dežurajo in razdeljujejo hrano in obleko. Skupina Ročna dela je tudi postavila priložnostno razstavo njihovih del v Lenartovi dvorani.
oznanilaKot vidite pričenjamo adventni čas z novimi, čisto našimi (kloštrskimi!) oznanili. Želimo si, da bi po njih postalo naš delo in naš skupni trud še bližje ljudem. Oznanila delamo zato, da bi bili vsi skupaj bolj župnija in da bi v teh oznanilih našla svoj glas vsaka skupina v župniji in po skupini vsak župljan. Veseli bomo vaših odmevov, pripomb in nasvetov.

Obhajamo DEVETDNEVNICO pred praznikom Brezmadežne. Pri vseh mašah prepevamo spev Vsa lepa si Marija.

ŽUPNIJSKI PASTORALNI SVET ima svojo redno sejo v ponedeljek, 1. 12. ob 19. uri.

V sredo, 3. decembra po večerni maši, je srečanje sodelavcev ŽUPNIJSKE KARITAS.

ČETRTEK PRED PRVIM PETKOM nas vabi k molitvi pred Najsvetejšim ob 17.30; prav tako PRVI PETEK in PRVA SOBOTA. Vsi trije dnevi so nam dani, da preko zakramentov in molitve ter posta poglobimo svoje duhovno življenje.

V četrtek, 4. 12. ob 19. uri, bo v Zavodu Friderika I. Baraga v Šmihelu OKROGLA MIZA z naslovom: Izredna sinoda o družini: več vprašanj kot odgovorov? Sodelovali bodo: msgr. Andrej Glavan, dr. Ivo Kerže, mag. Branko Cestnik, dr. Stanislav Slatinek in mag. Leon Marc. Večer bo moderirala Helena Jaklitsch. Okrogla miza je pripravljena v sodelovanju z www.casnik.si.

MIKLAVŽ bo prišel med nas v petek, 5. 12. ob 16. uri v naši cerkvi. Preko prijavnic, ki jih dobite tudi na policah za verski tisk, starši prijavite otroke. Prijave oddajte najkasneje do ponedeljka 2. 12.

V soboto, 6. decembra, ČISTIJO IN KRASIJO NAŠO CERKEV župljani iz naselij Ragovo in Krka.

Ob izhodu si na policah za VERSKI TISK vzemite novo Družino in Ognjišče za december. V pisarni lahko kupite različne koledarje in Družinsko pratiko.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.