OZNANILA za 2. adventno nedeljo, 7.12.2014

OZNANILA v PDF

PRIPRAVITE POT GOSPODU!
Vsakoletni »adventni pridigar« Janez Krstnik, nam kliče, da pripravimo pot Gospodu, ki prihaja. Ali si to sploh želimo? Ali ga slišimo ob vsem zunanjem hrupu? Janez je vpil v puščavi. Njegov glas je močan tudi danes v naši puščavi, ko usihajo medčloveški odnosi, ko se pojavlja osamljenost, ravnodušnost in anonimnost. Janez nam kliče v puščavi, kjer nas nihče ne posluša, čeprav kričimo; kjer se nam nihče ne približa, čeprav izčrpani ležimo na tleh; kjer nas nihče ne brani, čeprav nas napade divja zver; kjer ni nikogar ob nas, ki bi bil z nami vesel, ko smo veseli, da bi jokal z nami, ko jokamo ali ko nas boli v duši. Vse to se dogaja v naših mestih in vaseh. In če kličemo in vpijemo, je kot glas vpijočega v puščavi… Odstranimo ovire, ki nam preprečujejo slišati glas bližnjega, ponižajmo se, molimo in prosimo, da bi znali narediti pot Gospodu.

ADVENTNI KOLEDARJI za otroke so bili razdeljeni. Ostalo pa jih je še nekaj; vzemite si jih na policah za verski tisk. Naj vam služijo pri pripravi na božič.

ŽUPNIJSKA KARITAS se iskreno zahvaljuje vsem za vse darove. Ob ponujenih adventih venčkih in ročnih delih se e nabralo skoraj 500€. Koncert organistke Snežke na predvečer 1. advetne je prinesel 150 € za družine v stiski. Nabirka celotne nedelje Karitas pa je bila 2000 €. Bog povrni za vse.

Iskrena hvala katehistinji Gabi Novina in vsem otrokom, ki so pripravili lepo in doživeto Miklavževo igrico. Hvala članom župnijskega pastoralnega sveta za pomoč pri polnjenju Miklavževih paketov. Naj nas sveti mož Miklavž navdihuje, da bomo širili dobroto okrog sebe.

brezmadeznaV ponedeljek, 8. decembra, obhajamo slovesni praznik BREZMADEŽNEGA SPOČETJA DEVICE MARIJE. Maši bosta ob 8. in 18. uri. Z udeležbo pri maši poživimo ljubezen do Božje matere Marije in si ob njej izprosimo moč v borbi za čisto življenje v mislih, besedah in dejanjih. Marija je bila spočeta po naravni poti, kakor vsak drug otrok. Zaradi posebne naloge v zgodovini odrešenja, saj je bila izbrana, da postane Božja Mati, pa je bila po nauku Cerkve obvarovana madeža izvirnega greha in je bila vse od spočetja deležna posvečujoče milosti. To tudi izraža besedna zveza brezmadežno spočetje.

Vljudno vabljeni na PREDBOŽIČNI KONCERT Glasbene šole Marjana Kozine Novo mesto, ki bo v torek, 9. decembra ob 16.30, v frančiškanski cerkvi sv. Lenarta. Nastopili bodo šolski godalni, pihalni in harmonikarski orkester ter mladinski pevski zbor. Vljudno vabljeni, vstop je prost!

MINISTRANTI naše župnije so ena večjih skupin. V njihove vrste bo čez 14 dni sprejetih šest novih ministrantov. V letošnjem letu nam pri vodenju in vzgoji ministrantov pomaga dolgoletni ministrant Sandi Verščaj, za kar smo mu iskreno hvaležni. Prosimo starše za moralno podporo svojih sinov, da bodo čim bolj redno in vzorno ministrirali. Večkrat se zgodi, da je kakšna nedeljska maša brez ministrantov, zato bomo pripravili razpored ministriranja. Veliko pozornost bo potrebno položiti tudi pri vzgoji za glasno odgovarjanje pri oltarju.

V soboto, 13. decembra, ČISTIJO IN KRASIJO NAŠO CERKEV župljani iz Malega Slatnika, Male in Velike Cikave ter ulic: Milana Majcna, Ilke Vaštetove in Slančeve.

ŽUPNIJSKI PASTORALNI SVET je v minulem letu na svojih rednih sejah sestavljal ŽUPNIJSKI PASTORALNI NAČRT s cilji, ki jih bomo predstavili v prihodnjih številkah naših Oznanil iz kloštra. Sedanjemu sestavu ŽPS se mandat počasi izteka. V postnem času 2015 bodo nove volitve članov ŽPS.

Ob izhodu si na policah za VERSKI TISK vzemite novo Družino in Ognjišče za december. V pisarni lahko kupite različne koledarje in Družinsko pratiko. Dobite lahko tudi lepe božične vizitke od sester iz Cankarjeve.

VERSKI TISK v letu 2015
Družina: 96,20€ (do konca januarja 2015 pa le 93,60 €)
Ognjišče: 28,50€ (po pošti 29,30€)
Misijonska obzorja: 9€
Mohorjevke: 45€
Obnovite naročnino za Družino in Ognjišče ter Mohorjevke. Naročniki Mohorjevk, v pisarni dvignite zbirko za 2015.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.