OZNANILA za 5. postno nedeljo, 22.3.2015

OZNANILA v PDF

PRED NAMI JE ŠE 14 DNI POSTA
POGLOBIMO PETKOV POST je povabilo slovenske Karitas. Petek v petem postnem tednu, nekaj dni pred vstopom v Veliki teden, pred nas postavlja besedo OBRAČUN. Da, potreben je obračun. Obračun, ko se zazrem v podobo Križanega in pustim, da me ta podoba prežari vsega. Obračun, ki se ne bo navezoval samo na obisk nedeljske sv. maše ali na preklinjanje ali na to, da nisem držal posta od mesnih jedi. Pač pa obračun, ki bo pretresel – neke vrste stresni test – vse moje bitje, ko sem v službi, doma, pri počitku pri delu za skupno dobro.

Smo v TEDNU DRUŽINE, ki traja do 25. 3.; moto tedna je LJUBEZEN JE NAŠE POSLANSTVO. Molimo za osnovno celico družbe in Cerkve ter postorimo vse kar lahko in moremo. Tudi to, da oddamo overovljen podpis ZA OTROKE; zbirajo se 35 dni od 23. 3. naprej.

Danes popoldan ob 15. uri je KRIŽEV POT iz Velikega Slatnika na Potov vrh. Zvečer po maši pa bo v naši cerkvi monodrama Gregorja Čušina PETI EVANGELIJ.

Jutri, v ponedeljek, 23. 3., bo po večerni maši predstavitev knjige PRIČEVANJA O MARIJI POMAGAJ NA BREZJAH. Knjigo bo predstavil sam rektor svetišča na Brezjah, p. Robert Bahčič.

SPOVED VEROUČENCEV bo v tednu, ki je pred nami. Verouka zaradi praznovanja Velike noči ne bo v tednu pred in po prazniku. Prične se ponovno v ponedeljek, 13. 4.

STARŠI BIRMANCEV vabljeni na srečanje v torek, 24. 3. ob 19. uri, in sredo, 25. 3. ob 9. uri, v Lenartovo dvorano.

V sredo, 25. 3., obhajamo slovesni praznik GOSPODOVEGA OZNANJENJA. Sv. maši sta ob 8. in 18. uri. Dragim materam iskreno čestitamo za njihov praznik. Ostanite matere s srcem.

KRIŽEV POT v naši cerkvi molimo ob nedeljah, torkih in petkih. Pričnemo pol ure pred večerno mašo, ob 17.30:
– v torek, 24. 3., vodijo člani FSR.
– v petek, 27. 3., oblikuje 8. razred.

V nedeljo je že 6. postna – CVETNA. Pri vseh mašah bo blagoslov zelenja; še posebej slovesen blagoslov bo ob 10. uri pred cerkvijo. Blagoslov zelenja s sv. mašo bo tudi ob 10. uri v podružni cerkvi v Gotni vasi, ker je to 5. nedelja v mesecu. Z DAROM ZA OLJKE boste podprli župnije v Slovenski Istri.

Na SVETO SPOVED ne čakajte na zadnje dni pred Veliko nočjo. Cel dan bomo na voljo ta petek, 27.3., in od ponedeljka, 30. 3. do Velike sobote.

Na policah za VERSKI TISK si vzemite novo Družino in še kaj.

premik_ure_na_poletni_casV noči iz sobote na nedeljo, 28.-29.3., se prestavi ura na POLETNI ČAS, za eno uro naprej. S tem se prestavi tudi večerna maša na 19. uro.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE
V soboto, 28. marca 2015, so na vrsti župljani ulic: Ivana Roba, Drejčetova pot, Pot na Gorjance, Na lazu, Knafelčeva in Avšičeva. Vabljeni TUDI drugi, da bo cerkev lepo očiščena za Veliko noč.

SREČANJE BOLNIH IN OSTARELIH
Tradicionalno srečanje bo v soboto, 28. 3.:
– ob 14.30 bo v cerkvi molitve rožnega venca in prilika za prejem sv. spovedi.
– ob 15.00 sledi je sv. maša, med katero bo podeljen zakrament bolniškega maziljenja.
Omogočite preizkušenim bratom in sestram udeležbo na tem srečanju. Priporočamo se za pecivo, ki ga prinesite do sobote dopoldan. HVALA.

r-misijon-2015Od nedelje, 22. 3., do nedelje, 29. 3., poteka RADIJSKI MISIJON po valovih Radia Ognjišče. Vodijo ga salezijanci in Hčere Marije Pomočnice. Vsak dan bodo misijonski pogovori ob 10.15, 13.00 in 17.00. Ponovitev bo vsak večer med 21. in 23. uro. Posnetki bodo na voljo tudi v radijskem arhivu na internetu. Vsak večer ob 20.00 bo molitev rožnega venca.

ZAKONSKI JUBILANTI
V župnijski pisarni se prijavite za letošnje praznovanje obletnice poroke (10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50…) ki bo v nedeljo, 19. aprila pri sv. maši ob 11.30.

STANOVSKO ROMANJE
Pa bo v soboto, 23. maja. Prijave pričenjamo zbirati po Veliki noči.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.