OZNANILA za 30. nedeljo med letom, 25.10.2015

OZNANILA v PDF

BUČE UPORABLJAMO ZA HRANO
Malo nenavaden naslov naj spregovori o tem, da tako imenovani Halloween ali Noč čarovnic nima nič opraviti z našo krščansko vero – to ni noč za praznovanje, ampak noč praznine. Udeležba pri kakršnemkoli slavljenju in čaščenju čarovnic, ni v skladu s krščanstvom. Lepo izrezljane buče ne sodijo na dvorišča, kjer prebivajo kristjani. Če že želite imeti luč, potem prižgite svečo in se Bogu zahvalite, da ste odrešeni in poklicani na pot svetosti – 1.11. je namreč DAN VSEH SVETIH. Naj bodo zgoraj zapisane besede resnična spodbuda, da se skupaj upremo poganstvu, ki danes skozi vrata in okna, preko spretnih trgovcev udira v naše domove. »Bodite sveti, kajti jaz Gospod, Tvoj Bog sem svet«, nam govori Sveto pismo.

Na Misijonsko nedeljo se je pri mašah nabralo 1.652,04 € – Bog povrni v imenu misijonarjev.

V odmevu Misijonske nedelje vas vabimo na MISIJONSKI DOGODEK in sicer v torek, 27. oktobra po večerni maši ob 18.45, v Frančiškovi dvorani. Predstavljena bo digitalna projekcija o misijonskem poslanstvu p. Huga Delčnjaka, frančiškana, letošnjega zlatomašnika in misijonarja. Ob originalnih posnetkih, filmu in glasbi bo misijonarjevo delo s kratkim komentarjem predstavil Karel Drago Vujica. Lepo vabljeni!

V soboto, 31.10.2015, na dan ko se spominjamo prihoda bratov frančiškanov v Novo mesto davnega leta 1469, bomo imeli DAN ODPRTIH VRAT. Ob 10. in 16. uri bo voden ogled cerkve, samostana in knjižnice. Spoznali boste način življenja in delo bratov skozi čas do današnjih dni. Ogled je brezplačen in ga bomo začeli v cerkvi.

V nedeljo, 1. novembra, je DAN VSEH SVETIH – slovesni in zapovedani praznik. Sv. maše bodo kot vsako nedeljo. Popoldan bodo sv. maše ob 15. uri tudi na naših treh podružnicah: Smolenja vas, Potov Vrh in Veliki Slatnik. Po sv. maši sledijo molitve na pokopališču. Sv. maša z molitvami bo ob 14. uri tudi v Srebrničah.

Na VERNIH DUŠ DAN, 2. 11., bosta maši v kloštru ob 8. In 18. uri, v pokopališki kapeli v Ločni pa bo sv. maša ob 18. uri. Ob 8h bo maša tudi v pokopališki kapeli v Šmihelu.

V času JESENSKIH POČITNIC ni verouka. Otrokom in tudi staršem želimo, da si naberejo obilo telesnih, pa tudi duhovnih moči.

VERSKI TISK: Družino, Mavrico, Božje okolje, Besedo med nami in še kaj, dobite ob izhodu na policah.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE
31. 10.: Našo cerkev čistijo in krasijo župljani iz vasi Ragovo in Krka.

LENARTOVE POČITNICE 2015
se pričnejo ta ponedeljek, ko bomo zbrani v ustvarjalnih delavnicah. V torek se odpeljemo na izlet k Novi Štifti na Dolenjskem, v sredo pa obiščemo naše »lenarte« v domu starejših občanov v Šmihelu, v varstveno-delovnem centru v Bršljinu in po domovih – za obisk starejših na domu jih lahko prijavite.

NOVEMBRSKA PISMA čim prej oddajte v nabiralnik pri pisarni ali v zakristijo. Ves mesec november bomo darovali sv. maše ob petkih, sobotah in nedeljah za vaše drage rane, ki jih boste priporočili. Za njih bo vsak dan pred večerno mašo izmoljen tudi rožni venec.

MLADI MOLIJO ZA RAJNE vsako leto na pokopališču v Ločni na večer pred 1. novembrom, 31. 10. ob 20. uri. Torej dragi mladi, lahko tudi manj mladi, prav lepo povabljeni, da se združite v molitvi, ki more izprositi rajnim večni mir, vsem molivcem pa mir srca in zadovoljstvo duše.

POPOLNI ODPUSTEK
V prvih dneh novembra izpolnimo pogoje za POPOLNI ODPUSTEK: sv. maša, prejem sv. spovedi in obhajila, molitev po namenu papeža: vera, očenaš in zdravamarija ter obisk pokopališča. Ta popolni odpustek lahko namenimo našim dragim pokojnim.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.