Oznanila na NEDELJO SV. TROJICE, 11.6.2017

OZNANILA PDF

EN BOG – TRI OSEBE!

Kristjani verujemo, da se nam naš Bog razodeva, kot Oče, kot Sin in kot Sveti Duh. Oče je svet ustvaril, Sin ga je odrešil in Sveti Duh ga posvečuje. Tako našemu Bogu pravimo Sveta Trojica. Današnja nedelja je namreč slovesni praznik tega našega troedinega Boga. Boga, ki je v sebi edin in hkrati različen. Vsakič, ko se pokrižamo, ko zmolimo Slava Očetu…, vsakič vstopimo v občestvo Svete Trojice. Ona nas varuje in napolnjuje s svojo milostjo. Zato se trudimo, da bodo naši križi in naše molitve osebne, prežete z vero in tudi željo biti podoben Bogu in biti vedno boljši kristjan.

FATIMSKA MARIJA
V četrtek, 8. 6., je na pot po naši župniji odšla kapelica s Fatimskim kipom. Še vedno se za prejem Marije lahko družine ali posamezniki vpišete na seznam pred župnijsko pisarno. Naj nam vsem Fatimska Gospa izprosi potrebnih milosti.

PRAZNIK SV. ANTONA PADOVANSKEGA
Priljubljeni svetnik goduje v torek, 13. junija. Zato bomo po jutranji in večerni maši blagoslavljali kruhke sv. Antona. Prav lepo povabljeni, da se skupaj priporočimo sv. Antonu, saj je priprošnjik za mnogotere stvari: za izgubljene stvari, zavetnik zaljubljencev, zakoncev, žensk in otrok, revežev, popotnikov, pekov in rudarjev; je priprošnjik za srečen porod, proti neplodnosti, vročici, boleznim živine, brodolomu in proti vojnim stiskam. Težko najdemo cerkev, kjer ne bi bil upodobljen.

SLOVESNI IN ZAPOVEDANI PRAZNIK SV. REŠNJEGA TELESA IN KRVI
Praznujemo ga v četrtek, 15. 6. Svete maše bodo ob 8., 10. in 19. uri.
Zunanja slovesnost praznika pa bo v nedeljo, 18. 6., ko bomo skupaj s stolno župnijo imeli MESTNO TELOVSKO PROCESIJO, ki jo bo vodil novomeški škof Andrej Glavan. Kot smo to storili lani, bomo tudi letos: vabljeni k sv. maši ob 8. uri v stolnico ali potem ob 10. uri v klošter. Sv. maša pri nas ob 8.30 odpade. Procesija bo po 8. sv. maši v stolnici in se bo vila preko Novega trga do tržnice, kjer bo prvi oltar, nato pa gremo na Glavni trg proti Situli in po ulicah v nasprotno smer, kot gremo pri velikonočni procesiji; drugi oltar bo na našem Frančiškanskem trgu ter sklep v cerkvi. Prav lepo povabljeni, tudi naši veroučenci in mladi. Veselo in radostno prepevajmo: Kristus kraljuj, Kristus zmaguj, v hostiji sveti nam gospoduj!

STRUNJAN 2017
Vsako leto je za naše pevce iz otroškega in mladinskega zborčka ter ministrante organizirano počitnikovanje v Strunjanu. Tudi letos bo tako. Žal drugih otrok ne moremo sprejemati, kot tiste, ki so vključeni v prej omenjene skupine. Čim prej oddajte prijavnice.

ČIŠČENJE CERKVE
17. 6.: Ulice: Ragovska, Jakčeva in Maistrova.

OZNANILA IN POVABILA

• OBNOVA ZVONIKA – Hvala vsem, ki ste že darovali v župnijski pisarni ali na TRR. V oznanilih na zadnji strani ni pravi TRR. Pravi TRR je: SI56-0297-0009-2265-498 (NLB). Minulo nedeljo ste darovali preko 2.200 €ˇ. BOG POVRNI!

• SKUPINA RAZPOROČENIH se še zadnjič pred počitnicami dobi v torek, 13. 6. Ob 20. uri v Lenartovi dvorani.

NOVOMEŠKI ORATORIJ 2017 bo letos potekal od 26. 6. do 2. 7.Vzemite prijavnice na mizicah za verski tisk in se čim prej prijavite.

• ŽUPNIJSKI PEVSKI ZBOR je po 50. letih župnije postavljen pred velik izziv. Vabimo in prosimo dekleta in žene, fante in može, ki imate posluh in veselje ter morda tudi željo, da se pridružite obnovljenemu Župnijskemu zboru sv. Lenart. V sredo, 21. junija, bo ob 20. uri srečanje starih in novih pevcev.
V četrtek, 15. 6., po jutranji sv. maši ob 8. uri, se bodo pevci našega župnijskega pevskega zbora odpeljali na izlet na Gorenjsko.

• ROMANJE ŽUPNIJSKIH SODELAVCEV: Karitas, mežnarjev in mežnaric ter drugih, ki pridno služijo v naši župniji, bo v soboto, 24. junija. Odpeljali se bomo čez Bizeljsko proti Rogaški Slatini in naprej do Rogatca, kjer si bomo ogledali muzej na prostem. Prijave že sprejemamo v župnijski pisarni.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.