Oznanila na 11. nedeljo med letom, 18.6.2017

OZNANILA PDF

JEZUS V HOSTIJI IN MOJEM SRCU

Glede na gostoto praznikov, ki jih v zadnjih dneh praznujemo, bi mogli reči, da smo kristjani verniki, ki kar naprej nekaj praznujemo in se radujemo. Gledano z očmi nevernika ali človeka, ki ne hodi v cerkev,  je to morda res. Res pa je tudi, da imamo vsak teden kristjani dan, ko se Bogu zahvaljujemo, ga prosimo in se mu priporočamo, to je nedelja. Minuli četrtek smo tako praznovali slovesni in zapovedani praznik Sv. Rešnjega Telesa in Rešnje Krvi. Bog, Jezus Kristus se nam daje v hrano in pijačo in nam zagotavlja, če ga bomo vredno uživali, bomo živeli vekomaj. Danes, na nedeljo, 18.6. po mnogih župnijah, tudi pri nas in v stolni obhahamo zunanjo slovesnost prej omenjenega praznika – zunanje znamenje pa je mestna telovska procesija. Vsi gremo za Jezusom pod podobo kruha, se veselimo in radujemo ter prosimo za blagoslov našega mesta, naših vasi, okolij kjer delamo in živimo; naj se naša molitev in blagoslov razširja vsepovsod na vse štiri strani neba. V petek, 23. 6., pa obhajamo slovesni praznik Jezusovega Srca. To je tistega Srca, ki je bilo na veliki petek s strani vojakove sulice prebodeno in iz njega izvirajo vrelci žive vode, imenovani zakramenti. Torej, res je, da kristjani praznujemo vsako nedeljo in občasno še med tednom. Prosimo Jezusa, da bi bil vedno z nami v našem srcu in mi z njim.

ŽUPNIJSKI PEVSKI ZBOR
V zadnjih izdajah naših župnijskih oznanil ste lahko brali,da je naš Župnijski mešani zbor po 50. letih župnije postavljen pred velik izziv. Po 25. letih se je poslovila zborovodkinja ga. Sonja Pirc, rojena v Mirni Peči, drugače živeča v Novem mestu. Draga gospa Sonja, iskrena hvala za Vašo požrtvovalnost, vztrajnost in pogum. Samo Bog ve in ima preštete ure, ki ste jih darovali naši župniji v smislu priprave na pevsko vajo, samo vajo in tudi sodelovanje pri svetih mašah vsako nedeljo in na praznike. Vaše delo je tako gotovo zapisano v knjigi vašega življenja, ki se bo odprla, ko boste stopili bred gospodarja življenja. Naj Vam Bog še naprej naklanja zdravja in moči. Še enkrat hvala in vse dobro v imenu župljanov naše župnije Novo mesto – sv. Lenarta.

V sredo, 21. 6., je ob 20h srečanje starih in potencialnih novih pevcev. Zato vabljena dekleta in žene, fantje in možje, ki imate posluh in veselje ter morda tudi željo, da se pridružite obnovljenemu Župnijskemu zboru sv. Lenart. Kdor rad in z veseljem poje, dvakrat moli. Nova zborovodkinja gospa Sabina Devjak Novak, bo vsakega pevca zelo vesela. Dobrodošli!

OBLEKA ZA KARITAS
naj bo očiščena in pregledana koliko je sploh še uporabna. Ob zadnjem pregledu so morale sodelavke odstraniti in odpeljati na Komunalo 5 velikih vreč prinešene obleke in obutve.

ČIŠČENJE CERKVE
24. 6.: Ragovo in Krka. Pridite!

OZNANILA IN POVABILA

• OBNOVA ZVONIKA – Hvala vsem, ki ste že darovali v župnijski pisarni ali na TRR. V oznanilih na zadnji strani ni pravi TRR. Pravi TRR je: SI56-0297-0009-2265-498 (NLB). V prihodnjih dneh si želimo izbrati izvajalca del.

• ŽUPNIJSKA PISARNA BO MED POČITNICAMI od ponedeljka 19. 6. do četrtka, 31. 8., odprta med tednom samo po jutranji in večerni sv. maši. V nujnih primerih pokličite!

• VEROUČNA SPRIČEVALA čakajo v župnijski pisarni še na mnoge veroučence in veroučenke. Žal, tudi ne prejeta spričevala kažejo na odnos do verouka.

• TEDENSKA TISKANA OZNANILA bodo ponovno izšla konec meseca avgusta. Drugi teden vas bodo čakala mesečna za julij in konec julija za avgust. Dogajanje v župniji pa lahko spremljate tudi na naši spletni strani. Na mizicah za verski tisk je vedno kaj novega ali aktualnega za prebrati – vzemite, kupite, berite!

• ROMANJE ŽUPNIJSKIH SODELAVCEV: Karitas, mežnarjev in mežnaric ter drugih, ki pridno služijo v naši župniji, bo v soboto, 24. junija. Odpeljali se bomo čez Bizeljsko proti Rogaški Slatini in naprej do Rogatca, kjer si bomo ogledali muzej na prostem. Prijave že sprejemamo v župnijski pisarni. Odhod avtobusa je ob 7h iz Kandije!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.