Oznanila na BINKOŠTNO NEDELJO, 4.6.2017

OZNANILA PDF

JUHUHU, KONEC VEROUKA!

Danes, na binkoštno nedeljo, zaključujemo veroučno leto. Vzklik »JUHUHU«, je človekov klic iz dna srca in izraža notranje veselje in radost, razpoloženje. Sprašujem se, če si ga zaključek veroučnega in pastoralnega leta resnično zasluži… Kaj delamo pri verouku? Učimo se o krščanski veri, o tem kar smo pri krstu postali. Kako živeti kot kristjan v odnosu do Boga, bližnjega in sebe. To so trije odnosi, ki bi naj vsem veliko pomenili. Seveda pa obstajajo različni načini, kako podajati znanje o veri in tudi na katerih mestih, oziroma okoljih. Iskreno z roko na srcu, priznajmo, da nam vsem primanjkuje pouka o naši veri, da smo vsi na tem področju podhranjeni. Zakaj? Ker terja Jezusova šola spremenjenje ali spreobrnjenje človeka, drugačen pogled na svet v katerem živim. Ob tem pa rabimo svetle zglede. Otroci potrebujejo starše in druge odrasle, odrasli pa potrebujemo svetnike in seveda tudi drug drugega.
Spoštovani starši, dragi otroci, vsi ki ste povezani z našo veroučno šolo župnije Novo mesto sv. Lenart!
Naj JUHUHU ne pomeni veselje na tem, da mi ne bo potrebno več hoditi k maši (nedeljske maše ostajajo, a zelo razredčene po udeležbi!), JUHUHU naj ne pomeni, da bom sedaj v treh mesecih pozabil vse molitve in dobre nasvete, ki smo se jih trudili sejati katehetje pri verouku! in ne nazadnje JUHUHU naj ne pomeni, da bom vero resnično postavil v kot za tri mesece. Vsi, ki smo bili učitelji v Jezusovi šoli: s. Alenka, ga. Gabi, g. Robert, p. Tomaž in p. Krizostom si želimo, da kaj od »posejanega« ostane in prične z rastjo v duši in tudi pri vsakdanjem življenju. Mi smo sadili, Bog pa naj daje rast s človekovim sodelovanjem – molimo!
V času počitnic Vam želimo vsi katehetje in katehistinji obilo Božjega blagoslova in potrpežljivosti drug ob drugem.

HVALA
– Vam, dragi starši, za vso podporo pri veručnem dogajanju in drugih dogajanjih, ki jih ponuja za otroke naša župnija;
– Vam drage katehistinje in katehetje ter animatorji, da ste s svojimi talenti pomagali;
– Vam, drage pevovodkinje, ki ste zbirale otroke in mlade ter tako s petjem in glasbo naredile ob nedeljah družinsko mašo bolj doživeto.
Naj nas Sveti Duh še naprej razsvetljuje in vodi. Jeseni pričnemo veroučno dogajanja na našo jubilejno nedeljo, 10. 9., ko bomo z novomeškim škofom slovesno obhajali 50- let naše župnije. Vpis k verouku pa bo v tednu prej.

SREČANJA SKUPIN v tednu, ki je pred nami:
– ponedeljek, 5.6., ob 20. uri ŽPS;
– sreda, 7.6., po večerni maši sodelavcev Karitas;
– četrtek, 8.6., ob 19h sv maša za ozdravljenje in nato molitve nad posamezniki;
– sobota, 10.6., srečanje ministrantov v Kamniku.

ČIŠČENJE CERKVE
10. 6.: Belokranjska c., Gotna vas, Ob potoku in Jedinščica.

OZNANILA IN POVABILA

• OBNOVA ZVONIKA – Hvala vsem, ki ste že darovali v župnijski pisarni ali na TRR. V oznanilih na zadnji strani ni pravi TRR. Pravi TRR je: SI56-0297-0009-2265-498 (NLB). BOG POVRNI!

• KIP FATIMSKE MARIJE – Leta 2016, ko smo obhajali 10. letnico škofije, nas je obiskal kip Fatimske Marije. Letos pa, ko obhajamo 100-letnico fatimskih dogodkov, potuje majhna kapelica z njenim kipom po družinah. V naši župniji se bo zadržala 29 dni. Zato prosimo 29 družin, da jo sprejmete medse. Pred župnijsko pisarno bo seznam, na katerega se vpišite. Na pot po družinah bo krenila v četrtek, 8. junija, pri večerni sv. maši.

NOVOMEŠKI ORATORIJ 2017 bo letos potekal od 26. 6. do 2. 7.Vzemite prijavnice na mizicah za verski tisk in se čim prej prijavite.

• PIKNIK ZAKONSKIH SKUPIN bo letos pri Novi Štifti na Dolenjskem v nedeljo, 11. 6. V kloštru bo sv. maša ob 11.30., nato se z avtomobili odpeljemo proti Novi Štifti.

• ŽUPNIJSKI PEVSKI ZBOR je po 50. letih župnije postavljen pred velik izziv. Vabimo in prosimo dekleta in žene, fante in može, ki imate posluh in veselje ter morda tudi željo, da se pridružite obnovljenemu Župnijskemu zboru sv. Lenart. V sredo, 21. junija, bo ob 20. uri srečanje starih in novih pevcev.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.