OZNANILA na nedeljo Spomina vernih rajnih

cemeterycross

»GOSPOD, DAJ NAŠIM DRAGIM RAJNIM VEČNI POKOJ…«

Po navadi ob koncu rožnega venca dodamo za naše drage rajne še vsaj očenaš ali zdravamarijo; včasih pa tudi celo desetko s prošnjo, da bi počivali v miru. Prvih 8 dni novembra nam Cerkev naklanja popolni odpustek, ki ga lahko namenimo našim dragim rajnim. Seveda moramo ob izpolnjevati naslednje pogoje: prejeti sv. spoved in obhajilo, moliti po papeževem namenu: vero, očenaš, zdravamarijo in Slava Očetu… Moramo pa tudi obiskati pokopališče in moliti za rajne. V prvih dneh novembra lahko vsak dan prejmemo popolni odpustek, ob zgoraj navedenih pogojih. Veliko milosti lahko in moremo izprositi za naše drage rajne pa tudi zase. Novembrska pisma čim prej oddajte, da bodo vaši rajni v polnosti deležni naših molitev in sv. maš.

Na MISIJONSKO NEDELJO ste za potrebe misijonov darovali 2.000 € – v imenu vseh misijonarjev vam kličemo: Bog povrni!

Hvala vsem, še posebej pa katehistinji Gabi Novina in mladim animatorjem ter tudi staršem, ki so pomagali pri oblikovanju in vodenju Lenartovih počitnic.

V ponedeljek, 3. novembra ob 19. uri je redna seja ŽPS.

Na prvo sredo v mesecu, 5. novembra po večerni maši, je redno srečanje sodelavcev župnijske Karitas.

Na začetku novembra vsako leto praznuje tudi naša župnija Sv. Lenarta, saj 6. 11. goduje sv. Lenart. Takrat imamo pri nas CELODNEVNO ČEŠČENJE NAJSVETEJŠEGA po naslednjem razporedu:

  • od konca maša ob 8h do 9h – tiho češčenje
  • 9h-10h: molitev rožnega venca
  • 10h-11h: tiha molitev
  • 11h-12h: Prenova v Duhu
  • 12h-13h: bratje frančiškani
  • 13h-14h: šolske sestre DN
  • 14h-15h: Frančiškov svetni red
  • 15h-16h: Biblična skupina
  • 16h-17h: sodelavci KARITAS
  • 17h-18h: člani ŽPS

Ob 18. uri bomo najprej zapeli litanije Srca Jezusovega in nato bo sv. maša, ki j bo daroval g. škof msgr. Andrej Glavan. Vsi prav lepo povabljeni!

V nedeljo 9. 11. bomo obhajali LENARTOVO NEDELJO. Po vseh mašah bo tradicionalni OFER; darovi se bodo zbirali kot vse prve nedelje v mesecu za obnovo naše cerkve in samostana. Prejeli pa boste tudi novo brošuro Sklenili smo krog. Seveda bo po vseh mašah tudi pogostitev zato se priporočamo gospodinjam za pecivo, ki ga prinesite do sobote, 8.11. v klošter.

V četrtek, 12. novembra ob 18. uri, bo sv. maša za OZDRAVLJENJE DRUŽINSKEGA DEBLA in po njej MOLITVE NAD POSAMEZNIKI.

OBNOVA CERKVE IN SAMOSTANA se počasi približuje koncu. V cerkvi morajo sanirati samo še omet in poslikave nad orglami, kar naj bi končali v mesecu novembru. Pri novih vratih za vozičke morajo narediti še klančino na zunanji strani in steklena drsna vrata na notranji strani. V križnem hodniku morajo še postaviti dve stekleni pregradi z vrati, prihodnji teden pa bodo montirali tudi steklena vrata v atrij.

545-let PRIHODA FRANČIŠKANOV v Novo mesto:
– RAZSTAVA FOTOGRAFIJ naših frančiškanskih samostanov iz zraka je na ogled v naši galeriji vsak dan od 9h do 18h vse do 7. novembra 2014.
– REVIJA PEVSKIH ZBOROV dekanije Novo mesto je prestavljena na nedeljo, 16. novembra ob 15. uri.

MOLITVENI KRIŽ pred katerim družine en teden molijo za nove duhovne poklice, čaka na nove družine. Zato se prijavite v zakristiji.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE v soboto, 8. novembra vršijo župljani iz ulic: Ivana Roba, Drejčetova pot, Pot na Gorjance, Na lazu, Knafelčeva in Avšičeva; v soboto, 15. novembra pa MLADINA.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.