OZNANILA za nedeljo SVETE TROJICE, 31.5.2015

OZNANILA v PDF

NEDELJA TROEDINEGA BOGA
Nedelja po binkoštih se imenuje »trojiška«, NEDELJA SV. TROJICE, ko Cerkev obhaja slovesni praznik troedinega Boga; Očeta, ki je svet ustvaril; Sina, ki je svet odrešil; Svetega Duha, ki je svet posvetil, oziroma ga posvečuje. Sicer pa, kar je Bog naredil ni bilo enkratno dejanje, ampak se po človeku nadaljuje, tako stvarjenje, kot odrešenje in tudi posvečenje. Ko se dajemo Bogu na razpolago, on v svoji moči z našim sodelovanjem ustvarja nove človeške izume, nas po zakramentih in molitvah odrešuje ter po Svetem Duhu navdihuje. Zato je nedelja Sv. Trojice za našo vero pomembna in ponovni razlog za praznovanje in zahvaljevanje.

Zaključujemo MARIJIN MESEC MAJ. Iskrena hvala vsem, ki ste po podružnicah vodili šmarnice. Hvala tudi vsem, ki ste k šmarnicam pridno hodili. Povabljeni, da SE ŠE DANES prijavite na ŠMARNIČNI IZLET na Bled, ki bo v soboto, 6. junija.

Danes, na zadnjo nedeljo v mesecu maju, ima zvečer ob 20. uri naš FRANČIŠKANSKI KOMORNI ZBOR JUBILEJNI KONCERT ob 20-letnici delovanja.
Kako se je vse skupaj začelo? Zgodovina Kulturno-umetniškega društva Hugolin Sattner oziroma Frančiškanskega komornega zbora sega v zimo leta 1995, ko je brat Marijan Cvitak opogumil prve pevce, s katerimi je zbor ustanovil. Takratne pevke in pevci so prvič zapeli na slovenski kulturni praznik v cerkvi sv. Lenarta v Novem mestu. Na začetku poti so bili nastopi skromni, sčasoma pa resnejši in zahtevnejši. Po enoletnem premoru je, v jeseni 1999, zbor prevzel Matej Burger. Danes zbor šteje 28 pevk in pevcev.

V ponedeljek pričenjamo mesec junij, ki ga bomo pri jutranjih delavniških mašah zaznamovali z branjem in premišljevanjem »VRTNIC«; to so razmišljanja, ki govorijo o pobožnosti do Jezusovega Srca.

V četrtek, 4. 5., je slovesni in zapovedani PRAZNIK SV. REŠNJEGA TELESA IN KRVI. Sv. maše bodo ob 8., 10. in 19. uri. Lepo povabljeni!
V nedeljo, 7. 6., bo po sv. maši ob 8.30 TELOVSKA PROCESIJA po okoliških ulicah. Nebo in bandera nosijo fantje iz Gotne vasi.

Prihodnja nedelja je prva v mesecu juniju, ko bo NAMENSKA NABIRKA zaradi obnove zvonika in ostrešja na cerkvi na Potovem Vrhu namenjena za to podružno cerkev. Toplo vabimo k velikodušnosti!

Na policah za VERSKI TISK vas čaka nova Družina in novo Ognjišče za mesec junij.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE
V soboto, 6. junija 2015, čistijo našo cerkev župljani iz ulic: Ivana Roba, Drejčetova pot, Pot na Gorjance, Na lazu, Knafelčeva in Avšičeva.

VEROUČNA SREČANJA
Pred nami je zadnji teden rednega verouka. Podelitev spričeval je v nedeljo 7. 6. po 10. maši. Pred sv. mašo ob 10. uri bo TELOVSKA PROCESIJA po okoliških ulicah. Otroci naj pridejo ob 9.15 pred cerkev, da bodo po razredih z banderami ali zastavami šli v procesiji.

DRUŽINSKI TRIO NOVINA
bo imel DOBRODELNI KONCERT ob 30-letnici delovanja v nedeljo, 7. 6. ob 20. uri. Koncert bo pričevalno-glasbeni. Prostovoljni prispevki bodo namenjeni za zdravljenje enega izmed članom. Na koncert lepo povabljeni!

ŠMARNIČNO ROMANJE NA BLED
bo letos v soboto, 6. junija. Prispevek za romanje je 15 € za odraslo osebo, za otroke pa 10 €.
ODHOD iz Kandije je ob 7.30. Avtobus bo pobiral tudi po podružnicah. Ob 7.10 bo v Križah, nato gre čez Potov Vrh, Petelinjek, Slatnik in naprej do mesta. Šmarničarji, ki jim manjka 5 – 10 listkoov imajo romanje zastonj.

ROMANJE SODELAVCEV KARITAS, KLJUČARJEV IN ČISTILCEV CERKVE
bo v sredo, 17. junija. Prijavite se v župnijski pisarni. Napotili se bomo proti Idriji in Godoviču.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.