Oznanila na 5. velikonočno nedeljo, 14.5.2017

OZNANILA PDF

OBNOVITEV ZAKONSKIH OBLJUB

Kako že gredo tiste besede na dan poroke: »Jaz (ime), sprejmem tebe (ime) za svojo ženo (moža) in obljubim, da ti bom ostal (a) zvest (a) v sreči in nesreči, v bolezni in zdravju, da te bom ljubil (a) in spoštoval (a) vse dni svojega življenja.” Danes, na 5. velikonočno nedeljo, se sicer ne bodo slišale, bo pa na njih pomislilo 25 parov, ki obhajajo svoj zakonski jubilej, od 5 pa do 50 let v sreči in nesreči. Vsem in vsakemu paru posebej za njihovo vztrajno ljubezen in zvestobo iskreno čestitamo in kličemo na njihove zakone in družine obilje Božjega blagoslova, Marijinega varstva in priprošnje sv. Lenarta. Naj njihovo pričevanje spodbudi in nagne k odločitvi še druge mlade in tudi manj mlade, ki bi lahko, pa še niso, drug drugemu obljubili zvestobo Bogu pred oltarjem. Molimo in pričujemo, da je živeti v zakonu in družini za kristjana nekaj lepega in svetega.

PRAZNIK SVETEGA OBHAJILA
Prihodnjo nedeljo, 21. maja ob 10h bo slovesnost prvega svetega obhajila. Kar 40 dečkov in deklic se bo prvič srečalo z Jezusom pod podobo kruha. V tednu, ki je pred nami, radi osebno in skupaj molimo za naše prvoobhajance in njihove družine. Evharistija je hrana za našo dušo in večno življenje. Jezus prvi in kliče: »Kdor je ta kruh, bo živel vekomaj!«
V soboto, 20. maja ob 9. uri imajo prvoobhajanci najprej sv. spoved, nato pa generalko.

ŽUPNIJSKI PEVSKI ZBOR
je po 50. letih župnije postavljen pred velik izziv. Zborovodkinja ga. Sonja Pirc po 25. letih delovanja odhaja in na njeno mesto bo prišla ga. Sabina Devjak Novak, ki je doma iz Kočevja in z možem Matevžem Novakom biva v naši župniji. Z mladostno energijo je pripravljena prevzeti odgovorno nalogo zborovodja, za kar je prav, da smo ji hvaležni in v molitvi prosimo Boga za moč pri njenem delu. Vendar še tako velika pripravljenost nove zborovodkinje ne more pomagati, če ne bo imela ob sebi pevcev in pevk. Zato vabimo in prosimo dekleta in žene, fante in može, ki imate posluh in veselje ter morda tudi željo, da se pridružite obnovljenemu Župnijskemu zboru sv. Lenart. V sredo, 21. junija ob 20h bo zbor starih in novih pevcev.

BLAGOSLOV KAPELE
Mestna občina Novo mesto je odstranila staro kapelico na Westrovi ulici in jo postavila na križišče Westrove in Volčičeve, ki je del naše župnije. Zahvaljujemo se občini, še posebej županu g. Gregorju Macedoniju, za to pobudo. Vabljeni na blagoslov nove kapele, ki bo v soboto, 20. 5. ob 20h.

ČIŠČENJE CERKVE
20. 5. ob 9. uri: starši prvoobhajancev.

OZNANILA IN POVABILA

• OBNOVA ZVONIKA – Hvala vsem, ki ste že darovali preko župnijske pisarne ali na TRR. V oznanilih na zadnji strani ni pravi TRR. Pravi TRR je: SI56-0297-0009-2265-498 (NLB). BOG POVRNI!

• V nedeljo, 14. 5. ob 17. uri, bo na mesečnem srečanju ” KatoliškeKarizmatičnePrenove v DUHU” v Baragovem domu, v Šmihelu, gostoval kitajski misijonar in pridigar “BRAT YUN”
V času njegovega 6 dnevnega gostovanja bo zadnji dan namenil tudi vernikom v Novem mestu. Vabimo vse, da se tega srečanja v čim večjem številu udeležite!

• STANOVSKO ROMANJE DEKLET IN ŽENA na Primorsko in Tržaško – sobota, 27. 5.: Nova Gorica, Oglej, Grado, Barbana…. Prijavite se v župnijski pisarni. CENA s prevozom in kosilom ter v vstopnino je 40 €.

• ŠMARNIČNI IZLET bo letos v soboto, 3.6. na Zasavsko Sveto Goro in Trebnje. Prijavite se v župnijski pisarni za ceno 8 € (drasli) in 5€ (otrok).

• ZAHVALA KATEHISTINJE GABI: Ker vas je preveč, da bi vas poimensko naštevala, se katehistinja Gabi z družino iz srca zahvaljuje vsem in vsakemu posebej za čestitke, tople in prijazne besede, lepe misli, dobre želje in nenazadnje tudi za vse molitve v času nosečnosti kot tudi ob novici o sinkovem rojstvu. Bog lonaj!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.