Oznanila na 4. velikonočno nedeljo, 7.5.2017 – NEDELJA DOBREGA PASTIRJA

OZNANILA PDF

FESTIVAL DRUŽIN

Danes naj bo poseben pozdrav namenjen vsem družinam, takim in drugačnim. To pomeni družinam, ki so sestavljene iz očeta in matere ter otrok ali samo moža in žene ali so družine enostarševske ali različno preizkušene. Vsi naj se čutijo nagovorjeni, saj vse Jezus Dobri pastir ljubi in vodi ter spodbuja na poti življenja. V naši župniji je že nekaj let na prvo nedeljo v mesecu maju festival družin, ko se pri 10. maši Bogu zahvalimo za dar družine, starševska, materinstva in očetovstva. Festival je tudi odmev tedna družne, ki ga praznujemo med praznikoma sv. Jožefa in Gospodovega oznanjenja. Hvala vsem, ki ste pomagali pri pripravi letošnjega festivala; še posebej otrokom in mladim za sodelovanje.

NEDELJA DUHOVNIH POKLICEV
Papež je v svoji poslanici zapisal: »Zdaj, ob 54. svetovnem dnevu molitve za duhovne poklice želim usmeriti pozornost na misijonarsko razsežnost krščanskega poklica. Kdor se je pustil pritegniti Božjemu glasu in začel slediti Jezusu, kmalu odkrije v sebi neustavljivo željo, da bi ponesel evangelij svojim bratom z evangelizacijo in s služenjem v ljubezni. Vsi kristjani smo poklicani, da bi bili misijonarji evangelija! Učenec v resnici ne prejme daru Božje ljubezni za zasebno tolažbo, ni poklican, da promovira samega sebe, niti da ščiti interese neke družbe, ampak se ga preprosto dotakne in ga preoblikuje veselje, da ga Bog ljubi. Te izkušnje ne more ohraniti samo zase: »Evangeljsko veselje, ki napolnjuje življenje skupnosti učencev, je misijonarsko veselje.« (Apostolska spodbuda Veselje evangelija, 21)
Misijonarska angažiranost torej ni nekaj, kar bi dodali krščanskemu življenju kot neke vrste okrasek, temveč je v osrčju same vere. Odnos z Gospodom vključuje dejstvo, da smo poslani na svet kot preroki njegove besede in priče njegove ljubezni.«
Radi molimo za nove duhovne poklice, še posebej duhovnike, delivce božje milosti.

ŠMARNICE
v mesecu maju potekajo tako v domači cerkvi (zjutraj za odrasle in zvečer za otroke), kakor po vseh štirih podružnicah. Lepo povabljeni!

POSVETITEM MARIJI
Vabljeni vsi, ki se želite preko 33-dnevnih osebnih duhovnih vajah posvetiti Bogu po Mariji, kakor je to učil sv. Ludvig Montfortski. Uvodno srečanje bo v petek, 12. 5. po večerni sv. maši v Frančiškovi dvorani.

STANOVSKO ROMANJE DEKLET IN ŽENA
Lanskoletno romanje na Štajersko je obrodilo sad, da se gre na romanje tudi letos in sicer v soboto, 27. maja. Pot bo dekleta in žene vodila na Primorsko in naprej v Italijo: Oglej, Barbana, Vejna in morda še kam. Zanimiva pot, več kot razlog, da se že danes prijavite v župnijski pisarni.

ČIŠČENJE CERKVE
13. 5.: Žabja vas, Šentjernejska cesta, Lobetova in Na Tratah.

OZNANILA IN POVABILA

• OBNOVA ZVONIKA – Hvala vsem, ki ste že darovali preko župnijske pisarne ali na TRR. V oznanilih na zadnji strani ni pravi TRR. Pravi TRR je: SI56-0297-0009-2265-498 (NLB). BOG POVRNI!

• SREČANJE ČLANOV ŽPS bo jutri, v ponedeljek, 8. 5., ob 20. uri v Baragovem zavodu. Najprej bo imel predavanje misijonar p. Branko Cestnik, nato sledi pogovor. Srečanje je prvo v pripravi na mestni misijon v novembru 2018.

• SKUPINA ZA RAZPOROČENE se srečuje že eno leto. V torek, 9. 5. ima naslednje srečanje v Lenartovi dvorani.

• SREČANJE ZA STARŠE PRVOOBHAJANCEV bo v sredo, 10. 5. ob 10h 18h v Frančiškovi dvorani.

• SVETA MAŠA ZA NOTRANJE OZDRAVLJENJE IN MOLITVE NAD POSAMEZNIKI bo v četrtek, 11. 5., ob 19h. Lepo povabljeni!

• ZAKONSKI JUBILANTI letos praznujejo svoj zakonski jubilej pri maši ob 11.30, v nedeljo, 14. 5. Vsi, ki ste skupaj v zakonu že: 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50 ali celo več let. Prijave sprejemamo v župnijski pisarni SAMO ŠE DANES!

• STANOVSKO ROMANJE FANTOV IN MOŽ v Zgornjo Savinjsko dolino bo v soboto, 13. maja. Avtobus je poln. Odhod je ob 6.40 iz Velikega Slatnika in ob 7. iz Kandije!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.