Oznanila na 6. velikonočno nedeljo, 21.5.2017


OZNANILA PDF

PRAZNIK PRVEGA OBHAJILA

Vsakoletno praznovanje prvega svetega obhajila je za župnijo poseben praznik. Cerkev je odeta v belo, pred oltarjem so otroci, oblečeni v bele haljice, po navadi pri maši prepevajo otroci… skratka, na nedeljo prvega obhajila na nek način vsi postanemo otroci in Jezus naš prijatelj. Letos gre k prvemu obhajilu 40 otrok, 22 dečkov in 18 deklic. Vsem želimo, da bi njihova srca bila vedno pripravljena prejeti Jezusa, ki želi prebivati v vsakem izmed nas. Družinam prvoobhajancem pa iskreno čestitamo z željo, da spoštujejo nedeljo s sv. mašo. Saj je nedelja nad vse pomembna tedenska postaja kristjana, kjer dobi duhovno moč za vse napore skozi teden. En pregovor pravi v obliki verzov:
»Kakršna nedelja, takšno življenje, kakršno življenje, takšna smrt in kakršna smrt, takšna večnost« – vse je odvisno od praznovanja nedelje in sv. maše, ki je za kristjana tesno povezana z nedeljo. Spoštujmo 3. Božjo zapoved in tako posvečujmo Gospodov dan.
Hvala animatorjem, ki so pomagali pri izvedbi slovesnosti prvega obhajila. Hvala tudi zakoncema Blažič za praznično okrasitev.

VNEBOHOD
Mineva 40 dni od velike noči, ko cerkev obhaja Jezusov Vnebohod. Trije dnevi pred praznikom so »Prošnji dnevi«, ko še posebej molimo in prosimo Boga za blagoslov pri delu in odvrnitev vsega hudega. V četrtek, 25. 5., pa je sam praznik Vnebohod; maši bosta ob 8. in 19. uri; zvečer ob 19.30 bo ustanovna sv. maša tudi na Velikem Slatniku.

BINKOŠTNA 9-DNEVNICA
se prične dan po Vnebohodu, 26. 5. Radi kličimo Sv. Duha nad vse nas in vsakega posebej, da nas prenovi in naredi za pričevalne kristjane.

ŽUPNIJSKI PEVSKI ZBOR
je po 50. letih župnije postavljen pred velik izziv. Vabimo in prosimo dekleta in žene, fante in može, ki imate posluh in veselje ter morda tudi željo, da se pridružite obnovljenemu Župnijskemu zboru sv. Lenart. V sredo, 21. junija ob 20h bo zbor starih in novih pevcev.

STATISTIKA: MAREC, APRIL, MAJ

KRSTI: Peter Jedlovčnik, Kaja Klobčar, Enej Kristan, Ian Dulc, Liam Staniša, Jakob Jerele, Anastazija in Elekseja Dražinac, Jasna Zadel in Eva Gorenc – 10 krščencev. Čestitamo staršem in botrom.

POGREBI: Angela KOŠMERL (84), Alojzij JUREČIČ (82), Marija MAKUC (93), Frančiška IZLATY (89), Vera Marija PODGORŠEK (82), Sabina KOS (48), Janez RUKŠE (79), Roza KOREN (95) in Ana ČEPAR (87). Iskreno sožalje domačim. Večkrat se spomnimo naših dragih rajnih v molitvi in sv. maši!

POROKA: Denis BARBO in Maruška MOHAR, sobota 6.5. Čestitamo!

ČIŠČENJE CERKVE
27. 5.: Ulice: Marjana Kozine, Jurčičeva, Levstikova, Stritarjeva in Tavčarjeva.

OZNANILA IN POVABILA

• OBNOVA ZVONIKA – Hvala vsem, ki ste že darovali preko župnijske pisarne ali na TRR. V oznanilih na zadnji strani ni pravi TRR. Pravi TRR je: SI56-0297-0009-2265-498 (NLB). BOG POVRNI!

• STANOVSKO ROMANJE DEKLET IN ŽENA na Primorsko in Tržaško – sobota, 27. 5.: Nova Gorica, Oglej, Grado, Barbana…. Prijavite se v župnijski pisarni, polni se druga polovica avtobusa. CENA s prevozom in kosilom ter v vstopnino je 40 €. Odhod je ob 6.40 iz Velikega Slatnika in ob 7. iz Kandije.

• ŠMARNIČNI IZLET bo letos v soboto, 3.6. na Zasavsko Sveto Goro in Trebnje. Prijavite se v župnijski pisarni za ceno 8 € (odrasli) in 5€ (otrok).

NOVOMEŠKI ORATORIJ 2017 bo letos potekal od 26. 6. do 2. 7. Prijavnice že lahko dobite na mizicah za verski tisk.

PEŠ ROMANJE MLADIH NOVOMEŠKE ŠKOFIJE bo potekalo v noči iz petka, 26., na soboto, 27. maja. Torej ob godu našega blaženega mučenca Alojzija Grozdeta. Romanje mladih h Grozdetu na Zaplaz je povezano tudi z letošnjim praznovanjem 100. obletnice posvetitve zaplaške cerkve, našega osrednjega Marijinega romarskega svetišča.

• PIKNIK ZAKONSKIH SKUPIN bo letos pri Novi Štifti na Dolenjskem in sicer v nedeljo, 11. 6. V kloštru bo sv. maša ob 11.30., nato se z avtomobili odpeljemo proti Novi Štifti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.