Oznanila na 3. velikonočno nedeljo, 30.4.2017

OZNANILA PDF

KRASNI MAJNIK ŽE RAZGRINJA, PO DOBRAVAH ŽLAHTNI CVET…

Letos, na zadnji dan meseca aprila, obhajamo zadnjo, 5. nedeljo v mesecu, ki je 3. velikonočna. Čas resnično hitro teče in mi z njim. Jutri stopamo v Marijin mesec, ko Cerkev, 1. maja, obhaja praznik Sv. Jožefa in pričenja šmarnično pobožnost. V naši župnijski cerkvi bodo pri dopoldanski sv. maši ob 8. uri šmarnice za odrasle z naslovom Naredi me za orodje svojega miru. Nastale v Assisiju, napisal pa jih je slovenski minorit p. Janez Šamperl. Sveti Frančišek, njegovo delo za mir in spravo, ter Slovenija, ki trpi pod težo razdeljenosti, sta dve zgodbi iste zgodovine. Avtor ju je povezal ter vanju vtkal svoje osebne spomine z močno spodbudo k uresničevanju dela za mir sredi našega vsakdanjega okolja. Razmišljanja v poslušalcih vzbujajo željo po osebnem odgovoru in dejavnem vključevanju v življenje znotraj Cerkve in družbe. Zvečer ob 19h in po vseh štirih podružnicah (Gotna vas, Smolenja vas, Potov Vrh in Veliki Slatnik) ob 19.30, pa bodo šmarnice za otroke z naslovom Čudež na Skalnici Avtorica Kristina Tičar nam želi približati nastanek primorske božje poti na Sveto goro in nas povabiti k iskrenemu češčenju Marije, da bi Njenemu varstvu vedno znova izročali sebe in svoje bližnje. Tako odrasle kot otroke s starši, vabimo k udeležbi. Ta lepa tradicionalna šmarnična pobožnost more v nas vzbuditi večjo ljubezen do Marije in po Mariji do Boga.

K MOLITVI VABLJENI
na četrtek pred prvim petkom (4.5.), na prvi petek (5.5.) in prvo soboto, 6.5.); vse tri dneve bomo molili pred Najsvetejšim ob 18.3o. Naj naša molitev obrodi sadove na področju molitve za nove duhovne poklice, ko zadoščujemo za osebne grehe in ko molimo za svetost duhovnikov ter seveda za osebno svetost.

PRVA NEDELJA V MESECU VABI K DAREŽLJIVOSTI
V mesecu maju je to nedelja, 7.5. Pri mašah je torej nabirka za potrebe cerkve in samostana. Na Velikem Slatniku so se zaključila dela, glede zamenjave stropa. Naj bo še na tem mestu zapisano; resnično hvala za vse vaše darove, vsak mesec darujete malo nad ali malo pod 2000 € – Bog povrni! Po jutranjih sv. mašah ob 7h in 8.30h povabljeni na druženje v Lenartov dom, po sv. mašah ob 10h in 11.30h pa bomo imeli druženje na samostanskem vrtu v okviru družinskega festivala.

TEDEN MOLITVE ZA NOVE DUHOVNE POKLICE
V Cerkvi na Slovenskem bo od nedelje, 30. aprila do nedelje, 7. maja 2017, potekal teden molitve za duhovne poklice na temo »Gnani po Duhu za poslanstvo!« Naj bo prošnja po novih duhovnih poklicih prisotna tako v naših osebnih kot skupnih molitvah.

ČIŠČENJE CERKVE
Petek, 5. 5. ob 20.30: Smolenja vas, Petelinjek, Potov Vrh, Križe in Veliki Slatnik.

OZNANILA IN POVABILA

• OBNOVA ZVONIKA – na cvetno nedeljo ste bili preko priloge k oznanilom povabljeni k darovanju za načrtovano obnovo zvonika. Sredstva že prihajajo, zato iskrena hvala vsem, ki ste že darovali preko župnijske pisarne ali na TRR. V mesecu maju želimo poiskati najboljšega izvajalca del. Še naprej se priporočamo za darove. V oznanilih na zadnji strani ni pravi TRR. Pravi TRR je: SI56-0297-0009-2265-498 (NLB). BOG POVRNI!

• SREČANJE SODELAVCEV ŽUPNIJSKE KARITAS je v sredo, 3. 5., po večerni sv. maši v Lenartovi dvorani.

• PRVOMAJSKE POČITNICE za veroučence in veroučenke so od 27. 4. do 2. 5.

• FESTIVAL DRUŽIN bo letos v nedeljo, 7. maja, po maši ob 10. uri. Otroci in mladi se želijo s krajšim programom zahvaliti vsem svojim staršem, materam in očetom. DRUŽINE IN TUDI DRUGI, DOBRODOŠLI NAJPREJ PRI MAŠI IN POTEM NA NAŠEM SAMOSTANSKEM VRTU!

• ZAKONSKI JUBILANTI letos praznujejo svoj zakonski jubilej pri maši ob 11.30, v nedeljo, 14. 5. Vsi, ki ste skupaj v zakonu že: 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50 ali celo več let, se prijavite v župnijski pisarni.

• STANOVSKO ROMANJE FANTOV IN MOŽ v Zgornjo Savinjsko dolino, kjer se bomo srečali s splavarji in gozdarji. Romanje bo v soboto, 13. maja. Za ceno 30 € se čim prej prijavite v župnijski pisarni; najkasneje do nedelje, 7. maja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.