Oznanila na 3. postno nedeljo, 4. 3. 2018

OZNANILA PDF

3. POSTNI TEDEN

Poslanica svetega očeta Frančiška za postni čas 2018 (3. del)

»Ker se bo krivičnost povečala, se bo ljubezen pri mnogih ohladila« (Mt 24,12).

Kaj storiti?
Če opazimo v svoji notranjosti ter okoli nas pravkar opisane znake, nam Cerkev naša mati in učiteljica skupaj z včasih grenkim zdravilom, ponuja v tem postnem času sladko sredstvo molitve, miloščine in posta.
Več časa posvetimo molitvi in omogočimo svojemu srcu, da odkrije skrivne laži, s katerimi varamo sami sebe in bomo končno začeli iskati tolažbo v Bogu. On je naš Oče in hoče za nas življenje.
Izvajanje miloščine nas osvobaja pohlepnosti ter nam pomaga odkriti, da je drugi moj brat, saj to kar imam, ni nikoli samo moje. O, kako bi hotel, da se miloščina spremeni za vse v res pravi stil življenja! O, kako bi hotel, da bi kot kristjani posnemali zgled apostolov in bi videli v možnosti podeljevanja svojih dobrin z drugimi, konkretno pričevanje občestva, ki ga živimo v Cerkvi. Glede tega vas spodbujam skupaj s sv. Pavlom, ko je povabil Korinčane naj napravijo nabirko za skupnost v Jeruzalemu: »to namreč koristi vam« (2 Kor 8,10). To še na poseben način velja med postnim časom, ko številne organizacije napravijo nabirko za Cerkve in ljudi v težavah. O, kako bi hotel, da bi v naših vsakodnevnih odnosih pred bratom, ko prosi pomoč, mislili, da je tudi to poziv božanske previdnosti, saj je vsaka miloščina priložnost postaviti se na stran previdnosti Boga do svojih otrok. In če se danes On poslužuje mene, da bi pomagal bratu, kako ne bo jutri poskrbel za moje potrebe, torej On, ki ga nihče ne prekaša v velikodušnosti?
In končno, post odvzame moč našemu nasilju, nas razoroži ter tako predstavlja pomembno priložnost za rast. Po eni strani nam omogoča okušati to, kar občutijo tisti, ki jim res manjka najbolj potrebno ter prenašajo vsakodnevno lakoto, po drugi strani pa izraža stanje našega duha, lačnega dobrote in žejnega Božjega življenja. Post nas prebudi, napravi nas bolj pozorne do Boga in do bližnjega ter razvname voljo po pokorščini Bogu, ki edini nasiti našo lakoto.
Hotel bi, da moj glas seže onkraj meja katoliške Cerkve ter doseže vse moške in ženske dobre volje, ki so odprti za poslušanje Boga. Če ste kot mi prizadeti zaradi širjenja krivičnosti po svetu, če vas skrbi led, ki hromi srca in dejanja, če vidite, da se zmanjšuje skupen čut za človeško, se nam pridružite, da bomo tako skupaj klicali Boga, skupaj se postili in skupaj z nami podarili, kolikor je mogoče, za pomoč bratom in sestram.

VAŠI DAROVI
– na 1. nedeljo v februarju – 1.729,14€;
– na pepelnico – 302,74 €;
– na Potovem Vrhu ob sv. Valentinu – 404,58 €;
Bog povrni za vse, kar darujete.

SV. MAŠA ZA OZDRAVLJENJE IN MOLITVE PO NJEJ – četrtek, 8. 3. ob 18h. VABLJENI!

OZNANILA IN POVABILA

ČIŠČENJE CERKVE
10. 3.: Mali Slatnik, Mala in Velika Cikava ter ulice: Milana Majcna, Ilke Vaštetove in Slančeva.

KRIŽEV POT: Vabljeni k molitvi križevega pota v naši cerkvi:
 postne nedelje, ob 17.30 – vodi duhovnik;
 torek, 6. 3. ob 17.30 – Frančiškov svetni red;
 petek, 9. 3. ob 17.30 – birmanci z animatorkami;

• ŽUPNIJSKI PASTORALNI SVET ima sejo v ponedeljek, 5. 3., ob 19h; SODELAVCI KARITAS pa v sredo, 7. 3. po večerni sv. maši.

• SPREJEM FRANČIŠKOVIH RELIKVIJ – sreda, 7. 3., ob 18h med sv. mašo – vodi jo naš provincial p. Marjan ČUDEN – LEPO POVABLJENI, ŠE POSEBEJ MINISTRANTI!

• SREČANJE ZA PEVCE OB PRIPRAVI NA MISIJON – 8. marca ob 19h v Baragovem zavodu. Gost večera bo »pojoči pater« p. Janez Ferlež, minorit. V besedi in glasbi bo nagovoril pevce.

• DEKANIJSKA DUHOVNA OBNOVA ZA MINISTRANTE: ministranti, lepo povabljeni na duhovno obnovo, ki bo v soboto, 10. 3. od 9h do 14h v Šmarjeti. Prijavite se p. Krizostomu do torka, 6. 3. zvečer – HVALA.

• 4. SREČANJE KOT PRIPRAVA BOTROV NA SV. BIRMO bo v soboto, 10. 3. ob 10h v Baragovem zavodu v Šmihelu.
• ZAMENJAVA DUHOVNIKOV, nedelja, 11. 3.: p. Tomaž v stolnici ob 9. in 10.30 uri in g. Silvester v kloštru ob 18. uri.

• PRVOMAJSKO ROMANJE 2018 – stolna, šmihelska in naša župnija, organiziramo prvomajsko romanje od 27. do 30. 4. 2018. POHITITE S PRIJAVO!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.