Oznanila na 4. postno nedeljo, 11. 3. 2018

OZNANILA PDF

4. POSTNI TEDEN

Poslanica svetega očeta Frančiška za postni čas 2018 (4. del)

»Ker se bo krivičnost povečala, se bo ljubezen pri mnogih ohladila« (Mt 24,12).

Ogenj velike noči

Vabim predvsem člane Cerkve, da z vso gorečnostjo, podprti z miloščino, postom in molitvijo, stopijo na pot postnega časa. Če se včasih zdi, da v mnogih srcih ugaša dejavna ljubezen, pa tako ni v Božjem srcu! On nam namreč podarja vedno nove priložnosti, da bi začeli ponovno ljubiti.
Ugodna priložnost tudi letos bo pobuda »24 ur za Gospoda«, ki nas vabi v kontekstu evharističnega češčenja k obhajanju zakramenta sprave. Leta 2018 bo torej potekala petek, 9. in soboto, 10. marca in sicer navdihnjena ob besedah Psalma 130,4: »Pri tebi je odpuščanje«. V vsaki škofiji bo vsaj ena cerkev ostala nepretrgoma 24 ur odprta za možnost molitve češčenja in zakramentalne spovedi.
V noči velike noči bomo podoživeli sugestiven obred prižiganja velikonočne sveče. Prižgana pri »novem ognju«, bo luč postopoma pregnala temo in razsvetlila vse, ki so se zbrali pri bogoslužju. »Svetloba slavno vstalega Kristusa naj prežene temine srca in duha«, da bomo lahko vsi mi podoživeli izkušnjo emavških učencev in bo poslušanje Gospodove besede in nahranitev z evharističnim kruhom, omogočilo našemu srcu, da bo ponovno zagorelo v veri, upanju in dejavni ljubezni. Iz srca vas blagoslavljam ter molim za vas. Ne pozabite moliti zame.

Iz Vatikana, 1. novembra 2017,
na slovesni praznik vseh svetih.

TRADICIONALNI KRIŽEV POT
Prvič smo v naši župniji imeli križev pot iz podružnice na podružnico leta 2003. Letos bo potekal iz Velikega Slatnika na Potov Vrh na Tiho nedeljo, 18. 3. ob 15h. Družine, vabljene, da sprejmete eno postajo.

RADIO OGNJIŠČE
Naš edini katoliški radio je na radijski sceni prisoten od leta 1994. Vse skozi se financira 50% z darovi prijateljev Radia Ognjišče – PRO. Še naprej vabijo nove PRO-jevce. Še bolje pa, da radiu prisluhnete. Veliko koristnega morete izvedeti za svoje vsakdanje življenje Oddaje so resnično kakovostne. Na mizicah za verski tisk je zloženka, kjer je naš radio predstavljen. Od nedelje 18. do nedelje 25. marca bo po radiu Ognjišče potekal misijon.

OZNANILA IN POVABILA

ROČNO ZVEZENE VELIKONOČNE VOŠČILNICE MORETE DOBITI PRED SOBO KARITAS ALI V PISARNI.

SREČANJE BOLNIH IN OSTARELIH bo v soboto, 24. 3. ob 14.30.

TEDEN DRUŽINE BO POTEKAL OD NEDELJE 18. DO NEDELJE 25. MARCA!

ČIŠČENJE CERKVE
17. 3.: Kandija in Grm.

• KRIŽEV POT: Vabljeni k molitvi križevega pota v naši cerkvi:
 postne nedelje, ob 17.30 – vodi duhovnik;
 torek, 13. 3. ob 17.30 – zakonske skupine;
 petek, 16. 3. ob 17.30 – 6. razred;

• SREČANJE ZA STARŠE V PRIPRAVI NA MISIJON: v petek, 16. marca 2018 ob 19 h, ko nas bo nagovoril terapevt Miha Kramli, ki je psihoterapevt, strokovnjak za kemične in nekemične odvisnosti, predvsem za odvisnosti od novih tehnologij kot so mobilni telefoni, internet, računalniške igre.
Miha Kramli je vodja centra za zdravljenje odvisnosti v zdravstvenem domu v Novi Gorici in ima veliko izkušenj s tovrstno odvisnostjo, ki je zelo pereč problem sodobnega človeka. Lepo vabljeni!

• DUHOVNA OBNOVA ZA PRVOOBHAJANCE IN NJIHOVE STARŠE: sobota, 17. 3. od 10h do 13h.

• BIRMANCI NA DRUGI DUHOVNI VIKEND: skupaj z animatorkami in p. Tomažem gredo na Sveto Goro od petka, 16. do nedelje 18 3.

SREČANJE ZA RAZPOROČENE – LOČENE; torek, 13. 3. ob 19h. VABLJENI!

• SKUPINA ZA MOŠKE: prvo srečanje nove skupine v župniji bo v torek, 27. 3. ob 19h v Lenartovi dvorani – predhodna prijave ni potrebna. Vabljeni!

• PRVOMAJSKO ROMANJE 2018 – stolna, šmihelska in naša župnija, organiziramo prvomajsko romanje od 27. do 30. 4. 2018. KDOR ŠE RAZMIŠLJA, JE ZDAJ RES ZADNJI ČAS, DA SE PRIJAVI. Prijavljeni pa naj v župnijski pisarni vplačajo drugi obrok!

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.