Oznanila na 28. nedeljo med letom, 15.10.2017

OZNANILA PDF

NOVO OSTREŠJE ZVONIKA

Danes, 15. oktobra 2017, vam z veseljem sporočamo, da ima naš cer-kveni zvonik, cerkve sv. Lenarta v Novem mestu, novo bakreno ostrešje. Ostrešje je bilo narejeno v Logatcu v podjetju Šuštaršič. Nameščeno je bilo na dan, ko smo se spominjali fatimskega čudeža (Sončni čudež!) ob zadnjem prikazanju Device Marije v Fatimi, 13. oktobra 1917 –
ŠESTO PRIKAZANJE – Lucija, Francek in Ja­cinta so pasli ovce na gmajni, imenovani Cova da Iria (globel Irija). Ko je sonce kazalo poldan, so po krajevni navadi kleče zmolili rožni venec. Ko se je nenadoma zabliskalo, so otroci mislili, da se pripravlja k nevihti, toda nebo je bilo čisto jasno. Tedaj so nad nizkim hrastom nedaleč od sebe zagledali čudovito lepo Gospo. Hoteli so zbežati, a jim je rekla, naj se ne bojijo, ker prihaja iz nebes. Naročila jim je, naj pridejo na ta kraj ob isti uri vsakega trinajstega v mesecu do oktobra. »Oktobra vam bom povedala, kdo sem in kaj želim od vas.« Naročila jim je, naj vsak dan molijo rožni venec za mir v Evropi. Otroci so se dogovorili, da bodo o prikazni molčali, pa je mala Jacinta vse izklepetala mami. – Revija Ognjišče!

V naslednjih dnevih je predvidena še obnova polken, sanacija ometa in sten po udaru strele, namestitev novega strelovoda in delno pleskanje zvonika. Do sedaj je bilo zbrano okrog 34.000 €. To so vaši darovi na prve nedelje v mesecu vse od lanskega decembra, nakazila preko bančnega računa in darovi darovani v župnijski pisarni. Iz srca se Vam zahvaljujemo in prosimo v molitvah Boga, da Vam nakloni potrebne milosti in blagoslove. Predvideni stroški celotne obnove bodo nekje 50.000€, zato se za darove še naprej priporočamo.

FOTOgalerija od dneva menjava ostrešja!

Kdor daruje več kot 15 €, dobi spominsko FOTOknjigo ob 50 – letnici župnije.

REVIJA DEKANIJSKIH CERKVENIH PEVSKIH ZBOROV bo danes, v  nedeljo, 15. 10., ob 16. uri v novomeški stolnici – LJUBITELJI CERKVENEGA PETJA, LEPO VABLJENI!

MISIJONSKA NEDELJA- Prihodnjo nedeljo, 22. 10., bomo obhajali solidarnostno nedeljo za misijone. Zato so vaši darovi namenjeni za potrebe naših katoliških misijonarjev po vsem svetu.

MESTNO ROMANJE NA BREZJE – Vabljeni na tradicionalno mestno romanje na Brezje v nedeljo, 22. 10., Prijavite se čim prej v župnijski pisarni, še so prosta mesta. Odhod avtobusa iz Kandije je ob 13h, pobiral bo tudi na Malem Slatniku ob 12.45 in na Cikavi ob.  Cena romanja je 10€.

DRAMSKA SKUPINA pričenja svoja srečanja v četrtek, ob 17h v Antonovi sobi. Vodi jo katehistinja Tina Priselac.

LENARTOVE POČITNICE 2017 – Zaradi razporeditev praznikov bodo letos Lenartovi dnevi samo 2. in 3. 11. Predvideno je, da bomo imeli 2. 11. izlet k izviru reke Temenice, v petek pa bodo ustvarjalne delavnice v Lenartovem domu. Otroci naj se prijavijo preko prijavnic, ki jih bodo dobili pri verouku.

ČIŠČENJE CERKVE: 21. 10.: Ragovska ulica, Jakčeva in Maistrova.

OZNANILA IN POVABILA

• PREVOZ STAREJŠIH K SV. MAŠI – kot ste lahko opazili, je zaradi zapore Glavnega trga zelo težko priti z avtomobilom do naše cerkve. Župan prosi, da se danes po maši ali v prihodnjih dneh zglasite v župnijski pisarni vsi tisti, ki bi potrebovali prevoz od parkirišča v Kandiji v bližino naše cerkve; mestna občina je namreč pripravljena organizirati prevoze s kombijem predvsem za jutranjo sv. mašo in sv. mašo ob 8.30. Do sedaj še ni nihče izrazil konkretne želje.

• OBISK GENERALNEGA MINISTRA MANJŠIH BRATOV V SLOVENIJI P. MICHAELA ANTHONYJA PERRYIJA bo potekal med 18. in 22. 10. Obiskal bo Novo Gorico, Maribor, Brezje, Kamnik in Ljubljano.

• PRVO VSESLOVENSKO SREČANJE LOČENIH pod naslovom Življenje po ločitvi: v soboto, 21. oktobra, pri sv. Jožefu v Ljubljani. Program se prične ob 10. uri s sv. mašo ljubljanskega nadškofa Stanislava Zoreta in nadaljuje preko predavanj, pričevanj in delavnic vse do 15. ure. Vabljeni vsi, ki vas problematika razvezanih in razporočenih zanima.

• VABLJENI NA GALA KONCERT FRANČIŠKANSKEGA KOMORNEGA ZBORA IN PIHALNEGA ORKESTRA KRKA, pod vodstvom dirigenta Matevža Novaka, ob 50-letnici naše župnije, v soboto, 21. oktobra, po večerni sv. maši. Na koncertu bo sodeloval tudi Župnijski pevski zbor sv. Lenart.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.