Oznanila na 29. nedeljo med letom, 22.10.2017

OZNANILA PDF

SOLIDARNI S CERKVIJO

Misijonska nedelja 2017 – “Misijon v osrčju krščanske vere”

Vseslovensko praznovanje misijonske nedelje bo letos v župniji Nova Gorica – Kristus Odrešenik. Papež Frančišek nas v letošnji poslanici za misijonsko nedeljo spominja, da misijonska dejavnost ni zgolj ena izmed številnih dejavnosti Cerkve, kajti Cerkev je »misijonska po naravi«. Spominja nas, da ne moremo biti kristjani, ne da bi okoli sebe širili veselega oznanila Jezusovega evangelija. Ravno zato vsako leto obhajamo misijonsko nedeljo, da nas v tem prizadevanju okrepi: bodisi z molitvijo, konkretno z darovi za nabirko, ki jo ima Katoliška cerkev ta dan po vsem svetu. S temi sredstvi podpiramo srčne može in žene – misijonarje »na terenu«, ki so na misijonsko poklicanost pogumno odgovorili, premagali »lagodnost, lenobo in posvetnega duha«, pred katerimi svari Frančišek, »zapustili svojo udobnost« in šli gradit mlado Cerkev na obrobja sveta. Spomnimo se samo na naše svetniške misijonarje: Barago, Gnidovca in Majcna ter več sto drugih Slovencev, ki so svoje življenje razdali za graditev mladih Cerkva po najbolj revnih krajih sveta. Vsega tega ne bi zmogli, če ne bi imeli podpore iz zaledja, iz domovine, domače Cerkve v molitvi in z denarnimi sredstvi – HVALA ZA VSAK DAR!.

DUH ASSISIJA

Mesec oktober je tudi povezan z molitvijo za mir, ki jo je med vsemi verstvi v duhu sv. Frančiška pričel, zdaj že sveti papež Janez Pavel II., leta 1986. Letos je torej 31 let. V petek, 27.10., ob 18h vabljeni k molitvi za mir v naši cerkvi. V soboto, 28.10., pa je celodnevno srečanje na slovenski ravni pri Sv. Trojici v Slovenskih Goricah. Kdor bi žele iti na to srečanje, naj se prijavi p. Krizostomu.

FOTOKNJIGA– kdor daruje za zvonik več kot 15 €, dobi spominsko FOTOknjigo ob 50 – letnici župnije.

FLM MAŠA – Kaj je to? To je sv. maša, pri kateri z branjem in petjem sodelujejo naši mladi – Frančiškanska Lenartova Mladina. Vabljeni torej k sv. maši v soboto, 28. 10., ob 19h. Med sv. mašo bodo prepevali gostje Rokapela junior – pevci so mlajši od 20 let.

NOVEMBRSKA PISMA vas čakajo na klopeh in mizicah za verski tisk. Vrnite jih čim prej – hvala.

LENARTOVE POČITNICE 2017 – Starši, čim prej prijavite otroke na Lenartove počitnice, ki bodo letos 2. in 3. 11. Prijavnice, kdor jih še nima, so na mizicah za verski tisk.

ČIŠČENJE CERKVE – 28. 10.: Ragovo in Krka.

SPREMEMBA URE VEČERNE SV. MAŠE IZ 19h NA 18h V NEDELJO, 29. 10.

OZNANILA IN POVABILA

• SPOVED OTROK – v tednu, ki je pred nami, bodo otroci od 4. do 9. razreda v času rednega verouka obhajali zakrament sv. spovedi. Tako se bodo pripravili na prihajajoče praznike, 1. november in Lenartovo.

• PLETENJE VENČKOV: pred letošnjim Lenartovim (5.11.), ko bo blagoslov našega obnovljenega zvonika, želimo splesti venčke. Vabimo k prijetnemu družabnemu delu, pletenju venčkov iz bršljanovih listov. Pričeli bomo v ponedeljek, 23. 10., ob 16h. Dobrodošli vsi, ki ste pripravljeni darovati svoj čas, roke in energijo za praznovanje naše župnije.

• HVALA: v soboto, 21. oktobra po večerni maši, smo bili priča gala koncertu v počastitev naše 50-obletnice župnije. Hvala vsem izvajalcem, tako Pihalnemu orkestru Krka, kot Frančiškanskemu Komornemu zboru Hugolin Sattner in Župnijskemu zboru sv. Lenarta; HVALA tudi dirigentu Matevžu Novaku in pevovodjema Sabini Devjak Novak in Mateju Burgerju. Veseli in hkrati hvaležni smo, da so se zelo potrudili in Bogu v slavo ter nam v veselje zaigrali in zapeli.

• PRED NAMI JE ŠE EN KONCERT – in sicer v nedeljo, 29. oktobra po sv. maši ob 18. uri – VEČERNA MAŠA JE PRIHODNJO NEDELJO ŽE OB 18h; KONCERT pa bo 19h, ki ga bo izvajal ob spremljavi na orgle argentinski Slovenec Luka DEBEVC MAYER. DOBRODOŠLI tudi na tem koncertu, ki bo posvečen našemu zlatemu jubileju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.