Oznanila na 27. nedeljo med letom, 8.10.2017

OZNANILA PDF

ŽIVLJENJE JE LEPO

Ob koncu tedna za življenje naj spregovorijo naslednje besede:»KAKO JE LEPO UPANJE, KI MI GA DAJE BOG« (J. Kranjec)Kako je življenje veliko, kako je lepo! Že samo dejstvo, da živimo, nosi v sebi upanje, nosi v sebi presežnost, saj, kdo si lahko življenje podari sam, kdo ima življenje iz samega sebe? Nihče. Izšli smo iz nekoga, iz odnosa, ki nas ne veže le na naše starše, ampak nas globoko povezuje z Njim, ki nam je življenje podaril. To ni bilo zgolj naključje; bili smo v njegovi zamisli, mislil je na vsakega izmed nas. Dal nam je prostor pod soncem, poln raznovrstnega življenja, kjer se le-to lahko razvija. Kako velika in lepa je narava! Tako popolna v svoji urejenosti, v svoji konkretnosti, v svojem nenehnem gibanju. Vemo, da sonce je, tudi takrat, ko ga ne vidimo. Vstaja nad meglo ali nevihto in prej ali slej se pokaže, da s svojimi bleščečimi žarki razsvetli in ogreje svet. Kakšno upanje prebuja v nas življenje, ki se rodi in vzklije iz zemlje: drevesa, cvetje, sadovi zemlje, ki so nam v počitek, nam dajejo moč za delo in za medsebojne odnose. In kakšno upanje nam prinaša rojstvo otroka! Kolikšno veselje, lepoto in življenjsko moč prinaša med nas, ko ga sprejmemo, tudi sredi težav. Življenje je vedno življenje, je dar, moč, novost, je upanje, da bo On, ki nam ga je dal, zanj v vsem poskrbel; da nam bo pomagal nadaljevati pot, dokler ne odkrijemo njegovega Izvira in ne prepoznamo njegovega Avtorja.

s. Luciana Schuster, SL

ZADNJA PRVA NEDELJA (1. 10.), ko smo zbirali za novo ostrešje našega zvonika je za nami. Darovali ste preko 1.300 € – BOG POVRNI. V tem tednu so s se pričela dela – postavljanje odrov.

FOTOknjigo od praznovanja 50-letnice župnije dobi, kdor daruje za novo ostrešje zvonika 15 € in več.

NOVA SKUPINA KATEHUMENOV je pričela s srečanji. ŠE VEDNO se lahko priglasite in vključite v skupino, ki se sestaja ob torkih ob 20. uri. Vodi jo p. Peter Vrabec.

SLOMŠKOVO BRALNO PRIZNANJE

Otroci ste lepo povabljeni k Slomškovemu bralnemu priznanju. Prijavite se pri vaših katehistinjah in katehetih. Prvo srečanje z voditeljico gospo Majo Malovrh bo v ponedeljek, 9. 10., ob 16. uri v Klarini sobi.

DRAMSKA SKUPINA

pričenja svoja srečanja v četrtek, ob 16h v Antonovi sobi. Vodi jo katehistinja Tina Priselac.

MINISTRANTI

Vabimo dečke od 2. razreda naprej, da se pridružijo skupini ministrantov. Vaje so v oktobru še ob petkih, ob 17.30. uri v Lenartovi dvorani.

KRST 6. OTROKA DRUŽINE KRALJ

bo v nedeljo, 15. 10., ob 10. uri. Krstna mašo bo daroval gospod škof Glavan.

LENARTOVE POČITNICE 2017

Zaradi razporeditev praznikov bodo letos Lenartovi dnevi samo 2. in 3. 11. Otroci naj se prijavijo preko prijavnic, ki jih bodo dobili pri verouku.

ČIŠČENJE CERKVE

14. 10.: Belokranjska c., Gotna vas, Ob potoku in Jedinščica.

OZNANILA IN POVABILA

• SKUPINA ZA RAZPOROČENE bo v torek, 10. 10., ob 20h.

• MAŠA ZA NOTRANJE OZDRAVLJENJE – četrtek, 12. 10 ob 19h. Vabljeni!

• PREVOZ STAREJŠIH K SV. MAŠI- kot ste lahko opazili, je zaradi zapore Glavnega trga zelo težko priti z avtomobilom do naše cerkve. Župan prosi, da se danes po maši ali v prihodnjih dneh zglasite v župnijski pisarni vsi tisti, ki bi potrebovali prevoz od parkirišča v Kandiji v bližino naše cerkve; mestna občina je namreč pripravljena organizirati prevoze s kombijem predvsem za jutranjo sv. mašo in sv. mašo ob 8.30.

• NOVA ZAKONSKA SKUPINA v naši župniji: Vsi, ki ste se poročili zadnja leta ali ste poročeni nekaj let, se lahko pridružite tej skupini. Prvo srečanje se načrtuje za petek, 13. 10., ob 20. uri.

• BIRMANCI z animatorji in katehetom p. Tomažem, gredo od 13. do 15. 10. na Sveto Goro na 1. duhovni vikend. Podprimo jih v molitvijo.

• REVIJA DEKANIJSKIH CERKVENIH PEVSKIH ZBOROV bo v nedeljo, 15. 10., ob 16. uri v novomeški stolnici – VABLJENI!

ŠE 2 ROMANJI STA PRED NAMI:

v soboto, 14. 10., je vseslovenski fatimski dan v Stični pod geslom SKUPAJ ŽIVETI MARIJIN KLIC. Ob 10. je sv. maša, ki jo bo daroval apostolski nuncij v Sloveniji ob somaševanju slovenskih škofov; PREVOZ NE BO ORGANIZIRAN Z AVTOBUSOM!

– v nedeljo, 22. 10., ki je MISIJONSKA, pa letos tradicionalno romamo mestne župnije na Brezje. Prijavite se čimprej v župnijski pisarni; cena prevoza je 10 €.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.