ZADEVA: Prenova mestnega jedra

Spoštovani,

kot smo že obveščali, bo v prihodnjih mesecih potekala prenova mestnega jedra. Obsežnost projekta bo od vseh zahtevala veliko mero potrpežljivosti in prilagodljivosti, prepričani pa smo, da bomo Novomeščani po obnovi lahko upravičeno ponosni na prenovljeno podobo Glavnega trga z okolico.

Načrtovanih je več faz projekta, v katere so vključena tudi arheološka izkopavanja, saj je letošnje sondiranje pokazalo, da se pod Glavnim trgom skrivajo številni ostanke bogate novomeške preteklosti. Ob tem je seveda pomembno izpostaviti, da je podrobno časovno načrtovanje poteka tako zahtevnega gradbenega projekta nehvaležno, temu pa je potrebno dodati še nepredvidljivost arheoloških izkopavanj. Vseeno si bomo po najboljših močeh prizadevali, da boste o poteku del ustrezno obveščeni.

 

Uporabnikom in stanovalcem mestnega jedra želimo olajšati obdobje prenove, pri čemer se zavedamo, da obiskovalci vaše cerkve, še posebej pa veroučenci in njihovi starši predstavljate še posebej občutljivo skupino uporabnikov mestnega jedra. Dostop do cerkve in veroučne šole vam bo oteževala predvidena zapora večjega dela Glavnega trga, kar bo gotovo vplivalo na vaše vsakdanje poti. Predlagamo, da po svojih zmožnostih izogibate uporabe avtomobilov pri poteh v mestno jedro, sicer pa uporabite parkirišča v Kandiji in na Novem trgu in se v mesto odpravite peš. Mimo gradbišča bo vseskozi vzpostavljena varna pešpot. V mestnem jedru bo v času prenove omogočeno brezplačno parkiranje za čas dveh ur na dan, za kar pa bo potrebno uporabiti mobilno aplikacijo oziroma poslati SMS.

 

Vljudno vabljeni, da vse informacije o prenovi spremljate na www.novomesto.si, na voljo pa smo vam tudi na elektronskem naslovu prenova@novomesto.si in telefonski številki 051 663 030.

Mestno jedro prenavljamo za vas!

 

Kabinet župana Mestne občine Novo mesto

 

PROJEKT PRENOVE

LETAK KRAJEVNE SKUPNOSTI NM – CENTER

LETAK FIN

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.