Oznanila na 25. nedeljo med letom, 24.9.2017

OZNANILA PDF

BL. A. MARTIN SLOMŠEK, PASTIR IN VODNIK

V torek, 19. 9. je minilo 18 let od razglasitve škofa Antona Martina za blaženega. 24. 9. pa je smrtni dan našega prvega blaženega Slovenca. Zato obhajamo danes Slomškovo nedeljo pod geslom Vera-luč in ekumenski dan, saj je bil Slomšek tudi veliki ekumenski delavec, molivec za edinost med kristjani. Slovenci smo nanj upravičeno zelo ponosni. Za naš narod je storil veliko. Dejansko je za narod gorel in izgorel. Želel je, da naš narod ostane ponosen v sebi in hkrati, da ostane veren ter pošten. Molimo, da bi bil bl. Slomšek čim prej naš svetnik in tako še mogočnejši priprošnjik. Bl. Slomšku danes priporočimo naše slovenske škofe, da bi bili po njegovem zgledu pravi pastirji in vodniki.

STATISTIKA JUNIJ, JULIJ IN AVGUST

KRSTI:Iva SIMONČIČ, Lucija MRVAR, Zala PREŠERN, Žan BLAŽIČ, Nika NOVINA, Ula ŠMAJDEK, Iza JURŠIČ, Izak KMET, Oliver LUZAR, Tinkara PUCELJ, Lenart ŠVENT, Mark KASTELEC, Svit BAŠELJ PUNGERŠIČ, Zoja KESTNAR, Žan NOVAK, Lena ZUPANČIČ, Tomaž BERNAD in Lora RAVBAR .Staršem in botrom novokrščencem iskrene čestitke.

POGREBI: Branko TURK (53), Jožefa PODRŽAJ (87), Viktorija Sonja TOMAZIN (82), France TURK (75), Justina BRUDAR (84), Franjo BREZOVAR (62), Terezija REŠETIČ (98), Danijela ŠINKOVEC (77), Alozija BRULC (70), Marija JUDEŽ (89), Ana AŠ (87), Uhl FRANČIŠKA (72), Lukšič PAVLINA (83), Štefan SREBRNJAK (74), Jože ZALETELJ (74), Jože ČRTALIČ (79), Alojzija BUČAR (80) in Darinka Martina GRAŠIČ (78).V molitvi in sočutni besedi ter bližini smo povezani z vsemi žalujočimi.

POROKE:

– Maks ZAJC iz Dolenjski Toplic in Mojca MEŽNAR iz Velike Slatnika,
– Marko DEŽMAN iz Bele Cerkve in Danijela ZUPAN iz Adamičeve v NM,
– Matija ZUPANČIČ in Pia DREV, Nad mlini v Novem mestu,
– Janez HUDAK iz Vinice in Asja ERCEGOVIĆ iz Ragovske v NM in
– Matic ŽUPANČIČ iz Senovega in Marjeta ŠUŠTARŠIČ iz Semiča.
Mladoporočencem iskrene čestitke in prošnja k Bogu za blagoslov in zvestobo v sreči in nesreči, bolezni in zdravju.

SESTANEK ZA STARŠE PRVOOBHAJANCEV bo v sredo, 27. 9. ob 10. in 18. uri.

PRVA NEDELJA V OKTOBRU, 1.10 – FRANČIŠKOVA IN ROŽNOVENSKA
Prihodnja nedelja je torej prva v mesecu. Nabirka pri maši bo za naše mlade frančiškane v vzgoji in tudi za naš novi zvonik. Po dopoldanskih mašah sledi druženje v Lenartovi dvorani.

 ROMANJE NA ZAPLAZ ob 100-letnici zaplaške cerkve bo v soboto, 7. 10. – vabljeni, da se tega romanja udeležite. Prijave zbiramo v župnijski pisarni.
 ROMANJE NA SVETO GORO ob 300-letnici kronanja milostne podobe, v nedeljo 8. 10., ob 12. iz Kandije. Prijave tudi v župnijski pisarni.

ČIŠČENJE CERKVE – 30. 9.: Ul. Marjana Kozine, Jurčičeva, Levstikova, Stritarjeva in Tavčarjeva.

OZNANILA IN POVABILA

• MOLITVENE SKUPINE V NAŠI ŽUPNIJI:
– vsak dan se moli rožni venec pred sv. mašo, tako zjutraj kot zvečer;
– ob četrtkih po večerni sv. maši se v Lurški kapeli srečuje slavilna skupina duhovnega toka Prenove v duhu – LEPO POVABLJENI;
– vsak petek po jutranji maši se v Lurški kapeli moli rožni venec – VABLJENI;
– ob petkih po večerni maši je tiha molitev pred Najsvetejšim – PRIDITE – MOLIMO!

• KONCERT VOKALNE SKUPINE AURORA: koncert bo v torek, 26. 9., ob 19.30 v naši cerkvi. Pod dirigentskim vodstvom Janje Dragan Gombač bo skupina izvajala eno najlepših uglasbitev srednjega veka STABAT MATER, skladatelja Giovannija Battiste Pergolesija. Koncert bo v počastitev 50- letnice naše župnije, vstop je prost!

• MOLITVENI KRIŽ – v nedeljo 17.9. je šel križ na pot po družinah. Vabljene družine, da se prijavite v zakristiji in križ sprejmete za en teden v vašo sredo.

• ŽUPNIJSKO ROMANJE V JUBILEJNEM LETU ŽUPNIJE na Staro goro nad Čedadom in Čedad – v soboto, 30. 9. Odhod iz Kandije bo ob 7. uri; prvi postanek bomo naredili v Logatcu, kjer si bomo ogledali naš cerkveni zvonik, ki nastaja v delavnici podjetja Šuštaršič. Nato nadaljujemo pot proti Primorski in naprej v Italijo na Staro goro, kjer bo tudi kosilo. Prijavite se v župnijski pisarni. Cena prevoza in kosila ter vstopnina v muzej v Čedadu je 40 €. Pohitite s prijavo do srede, 27.9.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.