Oznanila na 24. nedeljo med letom, 17.9.2017

OZNANILA PDF

 

VEROUK – KATEHEZA
Danes, 17. 9., s katehetsko sv. mašo ob 10h »uradno«, z Božjim blagoslovom pričenjamo novo veroučno in katehetsko leto. Hoditi k verouku ni nuja, ampak milost in dar, da se lahko nekaj več naučimo o Bogu, Jezusu, Cerkvi in človeku. Dragi starši in otroci, povabljeni ste, da sprejmete to ponujeno milost, ki vam je podarjena. Bog Vam želi po katehetih in katehistinjah biti blizu in vam pomagati pri vsem kar doživljate v vsakdanjem življenju. Naj bo naše skupno delo in prizadevanje za vzgojo otrok v dobre kristjane podkrepljeno z osebno in skupno molitvijo.
VEROUČNE SKUPINE imajo verouk po urniku, kakor tudi druge skupine: otroški zborček (petek ob 16.30); mladinski zbor (petek ob 16.00) in ministranti (v petek, ob 17. 30) – lepo povabljeni.

17. SEPTEMBER

Danes se frančiškovi bratje in sestre spominjamo vtisnjenja ran sv. Frančišku Asiškemu na gori Laverni. Frančišek je želel v polnosti posnemati Jezusa Kristusa, ubogega in ponižnega. Dolgo časa se je spraševal, če je na pravi poti, če se je prav odločil. Po 40-dnevnem postu na gori Laverni, ob kruhu in vodi, mu je Bog odgovoril tako, da je Frančišek v mističnem zamaknjenju prejel Jezusove rane. Tako je resnično postal drugi Kristus. Prav Jezusove rane so bile Frančišku čudovit odgovor na vsa njegova vprašanja. Naj vsem nam sv. Frančišek s svojimi ranami spregovori, da so trpljenje, naše notranje rane in bolečine že premagane in zmagane s Kristusovim trpljenjem, smrtjo in vstajenjem.

ŠE ENA ZAHVALA OB JUBILEJU ŽUPNIJE

Minulo nedeljo, 10. 9., smo pri 10. sv. maši slovesno praznovali 50. obletnico ustanovitve naše župnije. Ob tej priliki so bila podeljena priznanja. Izpuščen je bil eden od prizadevnih pevcev, to je JOŽE KLOBČAR, ki prejema priznanje za več kot 25 – letno zvesto prepevanje na cerkvenem koru. ČESTITAMO!

BOŽJI SLUŽABNIK ANTON STRLE (1915-2003)

Preko postulatorja p. Andreja Pirša smo dobili dopis s prošnjo, da bi se morda kdo javil s kratkim pričevanjem o pokojnem duhovniku in profesorju na Teološki fakulteti v Ljubljani dr. Antonu Strletu. V sredo, 20. Oktobra, je spominski dan njegove smrti. Torej, nekaj dejstev o življenju in delu pokojnega Strleta v Novem mestu: »Najprej je v mestu živel in deloval od 29. 11. 1944 do maja 1945 kot katehet v vseh razredih novomeške gimnazije, hkrati pa kot voditelj katoliške akcije in kot predsednik rokodelskega društva (stanoval je v Rokodelskem domu); nato je tudi v Novem mestu preživljal del svojega petletnega zapora (26. 7. 1947 – 26. 7. 1952). V novomeškem zaporu je bil od 27. 8. 1947, kjer je bil obsojen 1. 9. 1947, do 28. 9. 1947, ko je bil premeščen v zapor v Ljubljano; nekako po treh letih in pol je bil ponovno nekaj tednov zaprt v Novem mestu.« Če bi torej kdo kaj vedel o njem, naj napiše in prinese pričevanje v župnijsko pisarno.

ČIŠČENJE CERKVE

23. 9.: Žabja vas, Šentjernejska c., Lobetova in Na Tratah.

OZNANILA IN POVABILA

• VERKI TISK – ob izhodu iz cerkve imate vedno na voljo obilje verskega tiska, med njim so tudi naša tedenska oznanila. Radi prebirajte zapisano besedo, ker nas ta ne samo informira, ampak tudi vzgaja in spodbuja. DRAGI STRAŠI – otroci, še posebej vabljeni, da se naročite na MAVRICO (37 € za 6 številk), mladi pa na revijo #najst (23.40 € za 6 številk).
• STIČNA MLADIH – minulo soboto, 16. 9., se je tradicionalne Stične mladih udeležilo okrog 40 mladih iz naše župnije. Bodimo ponosni na mlade in jih spodbujamo z dobrohotno besedo in lastnim zgledom.
• MOLITVENI KRIŽ – danes, 17. 9., ko pričenjamo novo veroučno leto, se na pot po družinah ponovno podaja molitveni križ, Frančiškov križ iz Asisija – ikona, iz katere je Jezus spregovoril Frančišku. En teden tako družina moli pred njim za nove duhovne poklice. Novost letošnjega leta je, da se križ ne bo več predajal v cerkvi, ampak ga naslednja družina prevzame v zakristiji. Družine, še posebej tiste, ki imate letos v svoji sredi prvoobhajanca in birmanca, lepo povabljene, da sprejmete molitveni križ.

ŽUPNIJSKO ROMANJE V JUBILEJNEM LETU ŽUPNIJE na Staro goro nad Čedadom in Čedad – v soboto, 30. 9. Odhod iz Kandije bo ob 7. uri; prvi postanek bomo naredili v Logatcu, kjer si bomo ogledali naš cerkveni zvonik, ki nastaja v delavnici podjetja Šuštaršič. Nato nadaljujemo pot proti Primorski in naprej v Italijo na Staro goro, kjer bo tudi kosilo. Prijave že sprejemamo v župnijski pisarni. Cena prevoza in kosila ter vstopnina v muzej v Čedadu je 40 €. Pohitite s prijavo.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.