Oznanila na 2. nedeljo med letom, 14.1.2018

OZNANILA PDF

IZPOLNITI BOŽJO VOLJO

Ni lahko izpolniti voljo drugega ali tudi Boga, če so uresničene želje po naši volji. Težje pa postane takrat, ko moramo nekaj narediti, kar pričakuje drugi, oziroma Bog in je v nasprotju z našimi pričakovanji. Večkrat tako pridemo v navzkriž z voljo drugega in Boga. Se zato jezimo in negodujemo. Prosimo Sv. Duha, da bi zmogli vsak dan izpolniti ali sprejeti Božjo voljo, četudi bo Bog od nas terjal, da zdržimo v preizkušnji; da se soočimo sami s seboj, s svojimi muhami, križi in grehi. Kakor učenci v evangeliju, se približajmo Jezusu, ki nas vabi, da mu sledimo, tako bomo lažje in gotovo izpolnili Božjo voljo.

SV. MAŠA – MAŠNI NAMEN
Med tednom lahko duhovnik praviloma daruje eno sveto mašo na dan. Če pastoralne potrebe narekujejo (upravičen razlog je npr. poročna ali pogrebna sveta maša) in z dovoljenjem škofa, pa lahko med tednom redno daruje, tudi drugo sveto mašo. Dar od ene svete maše je za duhovnika, ki jo daruje, dar za drugo ali tretjo sveto mašo pa ni njegov in mora duhovnik oddati na škofijo (v našem primeru na frančiškansko provinco!)
Duhovnik sme v mašno daritev vključiti le en mašni namen, za katerega je prejel mašni dar. Darovalec pa lahko v isti namen vključi več pokojnih (razen pri gregorijanskih mašah) ali več prošenj. V tem primeru lahko duhovnik pri maši omeni imena pokojnih ali vsebino darovalčevega namena. Duhovniku ni dovoljeno združevati mašnih namenov različnih darovalcev. Vsekakor pa velja, da sveta maša, ki se daruje ni »kupljena« z mašnim darom, ali v »izključni lasti naročnika«. Pri vsaki maši lahko vsak vernik v Kristusovo daritev vključi svoje in skupne namene.

MOLITVENA OSMINA ZA EDINOST
Tudi letos bomo molili za edinost med kristjani. Osemdnevno molitev pričnemo v četrtek, 18. januarja. Pri svetih mašah bo posebna Božja beseda in tudi kratek nagovor. Ob koncu osmine, v sredo, 24. januarja, pa bo ob 18h sv. maša, h kateri so povabljeni predstavniki pravoslavne in evangelijske cerkve

2. SREČANJE ZA BIRMANSKE BOTRE
Bo v soboto, 20. 1., od 10h do 12h v Baragovem zavodu v Novem mestu v Šmihelu. VABLJENI!

GOD SV. ANTONA, 17. 1.
Na god sv. Antona Puščavnika bo sv. maša na Velikem Slatniku ob 17h. Slovesno žegnanje na Velikem Slatniku pa bo v nedeljo, 21. 1. ob 10h. Po maši sledi tradicionalna licitacija suho-mesnih izdelkov. Zbrana sredstva bodo namenjena za obnovo podružne cerkvice – BOG POVRNI!

ČIŠČENJE CERKVE
19. 1. ob 19.30: Smolenja vas, Petelinjek, Potov Vrh, Križe in Veliki Slatnik.

OZNANILA IN POVABILA

• ODMIK ZA MOŠKE: možje in fantje vabljeni na nekajurni odmik, v soboto, 3. 2., ob 8.30 pri nas v Lenartovem domu. Končamo z večerno sv. mašo ob 18h. Prijave so obvezne na e-naslov: krizostom.komar@rkc.si ali telefon 041/347-o69. TEMA SREČANJA: Oče in sin. Podelili si bomo izkušnjo svojega sinovstva in svojega očetovstva. Pomagali si bomo s filmom in osebnim premislekom. Ta odnos tudi najbolj vpliva na moški odnos do Boga in vseh ostalih moških, ter seveda žensk, otrok in narave. Je lahko vir moči ali pa nas celo življenje izpija in duši, če se z njim ne soočimo pred Bogom in ne sprejmemo svobode, ki nam jo je podaril.

• ČIM PREJ PORAVNAJTE NAROČNINO ZA DRUŽINO, OGNJIŠČE IN MOHORJEVKE v župnijski pisarni.

• PRVOMAJSKO ROMANJE 2018– stolna, šmihelska in naša, organiziramo prvomajsko romanje od 27. do 30. 4. 2018 v Assisi k sv. Frančišku, v San Giovanni Rotondo k sv. p. Piju, na Monte Sant’Angelo k sv. nadangelu Mihaelu in v Barij k sv. Miklavžu; nazaj grede si bomo ogledali še mesto Lanciano, kjer se je zgodil eden od evharističnih čudežev in se ustavili še v Lorettu. Kdor razmišlja, naj se čim prej prijavi in vplača prvi obrok 100 €; s seboj naj prinese tudi številko veljavnega osebnega dokumenta (osebna ali potni list!)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.