OZNANILA – I. nedelja med postnim časom, 18. februar 2024

OZNANILA v PDF

I. POSTNA NEDELJA, 18. februar

10.00 – sprejem oljenke miru in ikone  Kraljice Frančiškove družine v bratstvo Frančiškovega svetnega reda in v župnijsko občestvo.

Ikona bo ves teden izpostavljena za češčenje v cerkvi pri stranskem oltarju (več o ikoni in oljenki si lahko preberete pri  oltarju). Veroučenci bodo pri veroučnih urah spoznavali sv. Frančiška Asiškega in druge serafinske svetnike. Člani FSR pa bodo pripravili molitev pred Najsvetejšim pred večerno mašo.

 

Torek, 20. februar

18.45 – skupina za moške

 

Četrtek, 22. februar

18.45 – sestanek za katehistinje

 

Petek, 23. februar

17.30 – križev pot molijo sestre in bratje Frančiškovega svetnega reda

 

II.POSTNA NEDELJA, 25. februar

15.00 – Marijina cerkev v Doljni Straži: dekanijski molitveni dan za nove duhovne poklice

 

Pastirsko pismo za postni čas:

Svet trpljenja in zdravljenja je ogledalo sedanje družbe (2. del)

Vsi se dobro zavedamo, da je pravo zdravljenje celostno, to je telesno, duševno, duhovno in socialno. Zato se škofje zahvaljujemo bolnišničnim duhovnikom. Teh je v slovenskih bolnišnicah približno trideset. Hvaležni smo vsem, ki ste blizu oskrbovancem v domovih za ostarele. Hvala župnikom, kaplanom in drugim duhovnikom, prav tako redovnikom, redovnicam, diakonom in prostovoljcem ter vsem, ki obiskujejo bolnike in starejše ob prvih petkih in drugih priložnostih na župnijah.

Povzemamo nedavno objavljen zapis v slovenskem katoliškem tedniku Družina. Žena je po smrti moža hvaležna za preizkušnje in trpljenje, ki jo je utrjevalo v ljubezni. Zapisala je: »Ob spremljanju umirajočega, zlasti ljubljene osebe, začnemo čutiti pravi smisel življenja, za katerega smo rojeni…« (Družina 2023, str. 36, 20)

 

 


ČIŠČENJE CERKVE

Sobota, 23. februar: Smolenja vas, Petelinjek, Potov Vrh, Križe in Veliki Slatnik


 

 

OZNANILA IN POVABILA:

  • DEKANIJSKI MOLITVENI DAN ZA DUHOVNE POKLICE – dekan in župniki dekanije Novo mesto vabimo vernike k molitveni uri v nedeljo, 25. februarja ob 15h v Marijino cerkev v Doljni Straži!

 

  • ZIMSKE POČITNIŠKE DELAVNICE ZA OTROKE – Škofijska Karitas Novo mesto v času zimskih počitnic od 26.2. do 1.3. od 9h do 13h organizira program za otroke, stare od 6 do 12 let. Delavnice bodo potekale v Baragovem zavodu, Smrečnikova 60. Prijave zbirajo do 16.2. na e-naslovu: tamara@karitas-nm.si.

 

  • DEKANIJSKI KRIŽEV POT ZA MLADE bo v petek, 1. marca ob 19.30: začetek pri kmetijski šoli na Bajnofu, zaključek v cerkvi na Trški gori – vabljeni birmanci, dijaki in študenti!

 

  • PRVOMAJSKO ROMANJE V SRBIJO – novomeške župnije skupaj z agencijo Aritours od 2. do 4. maja 2024 vabimo na ogled Beograda (katedrala sv. Sava, Plečnikova cerkev sv. Antona Padovanskega…) in pravoslavnih samostanov. Cena prevoza, hrane in nočitev: 225 EUR. Letaki so na policah za tisk, prijavnice pa dobite v pisarni!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.