OZNANILA – 6. nedelja med letom, 11. februar 2024

OZNANILA v PDF

Lurška Mati Božja, 11. februar svetovni dan bolnikov

18.00 – slovesno mašo ob zaključku Lurške 9-dnevnice bo vodil škof dr. Andrej Saje, pel bo Frančiškanski župnijski zbor sv. Lenart; po maši bomo med procesijo s svečami po samostanskem vrtu prepevali Marijine litanije in blagoslovili novi kip Lurške Matere Božje v skalni votlini nad spodnjim vrtom – s seboj prinesite sveče!

Ponedeljek, 12. februar

20.15 – zakonska skupina I

 

Sreda, 14. februar PEPELNICA – začetek strogega posta

Ta dan je STROGI POST: zdržimo se mesa in le enkrat se do sitega najemo – obvezno za zdrave vernike med 18. in 60. letom, drugi pa so k temu povabljeni!

 

Četrtek, 15. februar

18.00 – sv. maša in molitve za ozdravljenje in osvoboditev od zla

 

Petek, 16. februar

17.30 – križev pot molijo veroučenci 7. razreda

 

I. POSTNA NEDELJA, 18. februar

10.00 – sprejem oljenke miru in ikone  Kraljice Frančiškove družine v bratstvo Frančiškovega svetnega reda in v župnijsko občestvo.

Ves teden bosta v naši cerkvi vabila k molitvi, posebej zvečer ob 17.25, da se bomo ob njima  lahko odpirali Bogu in drug drugemu!

 

 

Pastirsko pismo za postni čas:

Svet trpljenja in zdravljenja je ogledalo sedanje družbe

»Dragi vsi! Povejte bližnjim, ki jih obiskujete ali zanje molite, da jih imamo škofje radi ter da je njihovo poslanstvo dragoceno za našo krajevno Cerkev in tudi za ves svet. Škofje smo hvaležni vsem, ki vsestransko spremljajo bolnike. Hvaležni smo zdravnikom, medicinskim sestram ter zdravstvenemu osebju, ki z znanjem in požrtvovalnostjo skrbijo za lajšanje bolečin. Slovensko zdravstvo je kot zrcalo, ki odseva naše vrednote, našo solidarnost in našo narodno zavednost«. Hvala vsem, ki jim veliko pomenita človekovo dostojanstvo in svetost življenja od začetka do konca…«

 

 


ČIŠČENJE CERKVE

Sobota, 17. februar:  Kandija in Grm


 

 

OZNANILA IN POVABILA:

  • INFORMARIVNA DNEVA na Škofijski klasični gimnaziji v Šentvidu bosta v petek, 16.2. ob 9h in ob 15h ter v soboto, 17.2. ob 9h. Več informacij na spletni strani: stanislav.si.

 

  • ZIMSKE POČITNIŠKE DELAVNICE ZA OTROKE – Škofijska Karitas Novo mesto v času zimskih počitnic od 26.2. do 1.3. od 9h do 13h organizira program za otroke, stare od 6 do 12 let. Delavnice bodo potekale v Baragovem zavodu, Smrečnikova 60. Prijave zbirajo do 16.2. na e-naslovu: tamara@karitas-nm.si.

 

  • PRVOMAJSKO ROMANJE V SRBIJO – novomeške župnije skupaj z agencijo Aritours od 2. do 4. maja 2024 vabimo na romarski ogled Beograda (katedrala sv. Sava, Plečnikova cerkev sv. Antona Padovanskega…) in pravoslavnih samostanov. Cena prevoza, hrane in nočitev: 225 EUR ( za minimalno 40 oseb). Letaki so na policah za tisk, prijavnice pa dobite v pisarni!

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.