OZNANILA – I. ADVENTNA nedelja

OZNANILA v PDF

Ponedeljek, 4. december

19.00 – seja ŽPS

 

Torek, 5. december

16.00 – na predvečer godu sv. Miklavža, se bodo mlajši otroci skupaj s starši zbrali v cerkvi in ob poučnih prizorih, ki so jih pripravili starejši vrstniki, pričakali prihod nebeškega dobrotnika…

18.45 – 19.45: molitev pred Najsvetejšim za duhovne poklice, stanovitnost poklicanih v duhovništvo in sveti zakon ter za naše družine

 

Petek, 8. december – BREZMADEŽNO SPOČETJE DEVICE MARIJE, slovesni praznik

Marija je bila spočeta po naravni poti, kakor vsak drug otrok. Zaradi posebne naloge v zgodovini odrešenja pa je bila po nauku Cerkve obvarovana madeža izvirnega greha in tako vse od spočetja deležna posvečujoče milosti.

O, Marija, brez madeža spočeta, prosi za nas, ki se k tebi zatekamo!

ADVENTNI KOLEDAR
Osnovnošolcem smo pri verouku razdelili brošure, ki naj družinam pomagajo v pripravi na Božič – v smislu skupnega branja zgodb, molitve in zbiranja darov Otroci za otroke. V prvem delu koledarja je predstavljeno življenje slovenskega misijonarja Ernesta Sakside, ki je v drugi polovici 20. stoletja deloval v Braziliji in tam kot salezijanec ustanovil Don Boskovo »deško mesto«. Na sredini koledarja je na tršem papirju načrt za nabiralnik, ki naj ga otroci sami izdelajo in vanj zbirajo svoje prihranke za revne otroke, ki jih bodo 6. januarja skupaj s tremi kralji položili pred Jezusove jasli v naši cerkvi.

 

II. ADVENTNA NEDELJA, 10. december

10.00 – pri družinski maši se bodo veroučenci 3. razreda predstavili občestvu kot pripravniki na zakramenta svete spovedi in obhajila, pel bo OPZ

 


 ČIŠČENJE CERKVE

Sobota,9. december: Mali Slatnik, Mala in Velika Cikava, ulice Milana Majcna, Ilke Vaštetove in Slančeva


OZNANILA IN POVABILA:

  • NOVOMEŠKI SAKRALNI ABONMA – naslednji koncert sakralnega abonmaja z naslovom »Glasba za mir« bo v nedeljo, 10. decembra ob 19h v stolni cerkvi Nikolaja na Kapitlju. Nastopali bodo: Vasilij Meljnikov, violina, Martina Robinšak, sopran, Janja Hvala, sopran, in Maja Tajnšek, klavir. Vstopnine ni, prostovoljni prispevki so namenjeni delovanju Novomeškega sakralnega abonmaja.

 

  • 1% DOHODNINE lahko do 31. decembra 2023 namenite domači župniji, samostanu, škofiji ali Katoliški cerkvi v Sloveniji. Sredstva niso namenska, zato jih lahko uporabimo za različne projekte ali namene (npr. obnove, honorarje sodelavcem, vzdrževalna dela, pokrivanje tekočih stroškov…). Obrazce za namenitev dohodnine dobite na polici za tisk. Hvala za vašo podporo!

 

  • MARIJANSKI KOLEDARJI – v pisarni lahko dobite koledarje založbe Salve (3,50 €) in tudi enolistne Družinine (0,70 €) stenske koledarje za leto 2024.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.