OZNANILA – 34. navadna nedelja 2023

34. NAVADNA, 26. november – NEDELJA KRISTUSA KRALJA

Kristusovo kraljevanje pomeni dokončno izpolnitev človekovega hrepenenja po Bogu in željo, da bi mogli biti za vselej združeni z Njim. Drugi Kristusov prihod za kristjane zato ni razlog za tesnobo, ampak povod za upanje, veselje in hrepenenje.

18.00 – gen. vikar Peter Kokotec bo podelil zakramente krsta, birme in evharistije štirim katehumenom

Torek, 28. november

Vsak torek po večerni sveti maši bo molitev mam in drugih vernikov pred Najsvetejšim za duhovne poklice, stanovitnost poklicanih v duhovništvo in sveti zakon ter za naše družine in družine vsega sveta.

18.45 – skupina za moške

 

Sreda, 29. november

18.00 – sestanek za starše 3. razreda (Frančiškova dvorana)

 

Sobota, 2. december

9.00 – v Lenartovi dvorani bomo izdelovali adventne venčke pod vodstvom izkušenih mentorjev – posebej vabljene družine veroučencev. S sabo prinesite zelenje (vejice smrek, cipres…) in okraske (smrekovi storžki, hrastovi želodi…) ter seveda obilo dobre volje. Svečke in žico za ovijanje venčkov smo že nabavili.

 

I. ADVENTNA, 3. december – NEDELJA KARITAS

NABIRKA bo za škofijsko Karitas.

10.00 – pri družinski maši se bodo veroučenci 9. razreda predstavili občestvu kot bodoči birmanci in prejeli Sveto pismo. Starše predšolskih otrok pa vabimo, da pri tej maši med pridigo pridete z otroki v karmelsko kapelo, kjer boste okrasili figurico noseče Marije in Jožefa, da bo lahko vaša priprava na Božič zares v pričakovanja Rojstva.

 


ČIŠČENJE CERKVE

Sobota, 2. december: Ragovo in Krka


 

OZNANILA IN POVABILA:

  • SVETI MIKLAVŽ bo obiskal otroke v torek, 5. decembra ob 16h. Rok za oddajo prijav je ponedeljek, 27.11.2023 – oddajte jih v nabiralnik pred pisarno!

 

  • 1% DOHODNINE lahko do 31. decembra 2023 namenite domači župniji, škofiji in Katoliški cerkvi v Sloveniji. Sredstva niso namenska, zato jih župnija oz. škofija lahko nameni za različne projekte ali namene (npr. obnove, honorarje sodelavcem, vzdrževalna dela, pokrivanje tekočih stroškov…). Obrazce za namenitev dohodnine dobite na polici za tisk. Hvala za vašo podporo!

 

  • MARIJANSKI KOLEDARJI – v pisarni lahko dobite koledarje založbe Salve (3,50 €) in tudi enolistne Družinine (0,70 €) stenske koledarje za leto 2024

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.