OZNANILA – II. ADVENTNA nedelja

OZNANILA v PDF

Ponedeljek, 11. december

17.30 – zakonska skupina IV

20.15 – zakonska skupina I

 

Torek, 12. december

18.45 – 19.45: molitev pred Najsvetejšim za duhovne poklice, stanovitnost poklicanih v duhovništvo in sveti zakon ter za naše družine

 

Četrtek, 14. december

18.00 – sv. maša in po njej molitve za ozdravljenje in osvoboditev od zla

 

Sobota, 16. december – začetek božične devetdnevnice

 

ADVENTNI KOLEDAR

Osnovnošolcem smo pri verouku razdelili brošure, ki naj družinam pomagajo v pripravi na Božič – v smislu skupnega branja zgodb, molitve in zbiranja darov Otroci za otroke. V prvem delu koledarja je predstavljeno življenje slovenskega misijonarja Ernesta Sakside, ki je deloval v Braziliji in tam kot salezijanec ustanovil Don Boskovo »deško mesto«. Na sredini koledarja je načrt za nabiralnik, ki naj ga otroci sami izdelajo in vanj zbirajo svoje prihranke za revne otroke, ki jih bodo 6. januarja skupaj s tremi kralji položili pred Jezusove jasli v naši cerkvi.

 

III. ADVENTNA NEDELJA, 17.december

10.00 – družinsko mašo bodo sooblikovali veroučenci 1. in 2.  razreda, ki jih vodi s. Alenka Žibert , pel bo MPZ

Pri tej maši bo tudi OBRED SPREJEMA in preobleke štirih novih ministrantov!

18.45 – adventni orgelski koncert mag. Marije Snežke Podpečan, igrala bo skladbe J.S. Bacha, Georga Muffata in Domenica Cimarosa.

 

ZAHVALA ZA BÉRO

V imenu sobratov se zahvaljujem vsem, ki ste nas na zahvalno nedeljo tako obilno obdarili s pridelki zemlje in drugimi dobrotami za samostansko ozimnico – tako v Smolenji vasi, kakor na Potovem vrhu in Velikem Slatniku, Bog vam povrni!

 


 ČIŠČENJE CERKVE

Sobota, 16. december: Kandija in Grm


OZNANILA IN POVABILA:

  • MLADINSKA DRAMSKA PREDSTAVAv petek, 15. decembra 2023 ob 19h bo v Baragovem zavodu v Šmihelu dramska predstava Za zaprtimi vrati, prirejena po izvirniku »Zaprta vrata« francoskega eksistencialista J. P. Sartra. Pripravlja jo mladinska gledališka skupina SMC Ljubljana Rakovnik. Vljudno vabljeni dijaki in odrasli, vstop prost.

 

  • ADVENTNA ORGELSKA GLASBA V KLOŠTRU – organistka mag. Marija Snežka Podpečan bo na adventno nedeljo, 17. decembra ob 18.45 (po večerni maši) igrala skladbe J.S. Bacha, Georga Muffata in Domenica Cimarosa, ki jih je navdihnilo adventno pričakovanje – prisrčno vabljeni, da se ob njih tudi vi uglasite na prihod Odrešenika!

 

 

  • PREDPRAZNIČNO SPOVEDOVANJE – v Kloštru bomo patri spovedniki na razpolago zadnje 4 dni pred Božičem, torej od četrtka, 21. do nedelje, 24. decembra od 8h do 12h in od 14h do 19h.

 

  • MARIJANSKI KOLEDARJI – v pisarni dobite koledarje založbe Salve (3,50 €) in tudi enolistne Družinine (0,70 €).

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.