OZNANILA – 6. velikonočna nedelja, 9. 5. 2021

***Tiskana oznanila in druga verska literatura so na voljo na mizicah ob izhodu iz cerkve.

***Povabljeni k sveti maši, pri kateri med tednom, tako zjutraj kot zvečer, prebiramo letošnje šmarnice. Število vernikov je po novem lahko v cerkvi 26, oziroma 26 družin ali mehurčkov.

***Jutri, v ponedeljek, 10. maja ob 8h bo vodil somaševanje naš provincial p. Marjan Čuden, ki bo ta dan na letni vizitacjii, obisku bratov v Nove mestu. K sveti maši lepo povabljeni.

***V ponedeljek, torek in sredo so tako imenovani prošnji dnevi, ko molimo in prosimo Boga za odvrnitev vsega hudega, predvsem slabega vremena. V četrtek, 13. maja, pa obhajamo slovesni praznik Gospodovega vnebohoda. Povabljeni k sveti maši ob 8h in 19h. Zvečer začnejo devetdnevnico pred sveto birmo naši birmanci.

***Otroci še naprej povabljeni k šmarnicam, ki potekajo po naših podružnicah.

***Jutri, 10. maja, ob 18h imajo v naši cerkvi sestanek pred birmo starši birmancev; pred njimi se prav tako v cerkvi dobijo v dveh skupinah otroci in starši letošnjih prvoobhajancev. Slovesnost birme bo v soboto, 22. maja, ob 11.30 na samostanskem vrtu; prvo obhajilo pa načrtujemo za soboto, 29. maja.

***Prihodnji petek, 14 maja, po večerni sveti maši, čistijo in krasijo cerkev farani iz Smolenje vasi, Petelinjeka, Potovega Vrha, Križa in Velikega Slatnika.

***V nedeljo, 16. maja, je sveta maša ob 10h tudi na podružnici na Potovem Vrhu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.