5. VELIKONOČNA NEDELJA – 2. 5. 2021

PDFoznanila

MAJ – MARIJIN MESEC: Peti mesec v letu je Marijin mesec, v katerem pri sveti maši zelo radi prepevamo Marijine – šmarnične pesmi. Pri sveti maši, ali izven nje, pa opravljamo šmarnično pobožnost. Tudi za letos so pripravljena razmišljanja pod naslovom CAMINO – pot, ki se začne na koncu; napisal jih je primorski duhovnik g. Marko Rijavec in govorijo o sv. Jakobu in njegovi poti, saj je letos sveto Jakobovo leto.
V kloštru jih bomo prebirali zjutraj ob 8h in zvečer ob 19h in sicer obakrat za odrasle. Potekale bodo tudi na podružnicah: v Gotni vasi in Smolenji vasi ob 19h ter na Potovem Vrhu in Velikem Slatniku ob 19.30. Šmarnice so namenjene samo otrokom, saj je omejeno število 10.

• SVETE MAŠE NA PODRUŽNICAH: Z mesecem majnikom pričenjamo s svetimi mašami: 10 vernikov v cerkvi in 10 izven nje; obvezno je razkuževanje, nošenje mask in razdalja. Prosimo za mašne namene!

• PRVI PETEK: V četrtek pred prvim petkom, na prvi petek in prvo soboto povabljeni k sveti maši in prejemu svetih zakramentov: spovedi in evharistije. Molimo za nove duhovne poklice in svetost vseh nas.

• PROŠNJI DNEVI – VNEBOHOD: Trije dnevi pred Vnebohodom so prošnji, ko molimo in prosimo za odvrnitev vsega hudega, kar uničuje pridelke in delo na polju ter pri živini. Na sam Vnebohod, v četrtek, 13. maja, vabljeni k sveti maši ob 8h in 19h; po večerni sveti maši sledijo molitve na posamezniki.

• BINKOŠTNA DEVETDNEVNICA: v petek, 14. maja, pričnemo klicati Svetega duha pred binkoštnim praznikom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.