OZNANILA – 28. nedelja med letom, 13.10.2019

PDFoznanila

 

TEDEN ZA ŽIVLJENJE

Danes zaključujemo Teden za življenje pod naslovom »Hvala za moč upanja«. Na spletni strani, kjer je predstavljen teden, je med drugim tudi naslednji zapis:
V nemiren svet vstopamo, v objem hitrosti, gluhote in slepote, v naročje površnosti in hoje mimo drugega. Vidimo poteze in oblike, ne čutimo pa src in barv, ki gradijo posameznike, družine in skupnosti. Ta svet, še bolj pa naša dejanja, oblikujemo po nareku in podobi v privid in nesmisel opitih znanilcev lažne preteklosti, prazne sedanjosti in zaskrbljene prihodnosti. Tako zaskrbljene, da ne utegne živeti, darovati in ljubiti.
A glej, na drugi strani poti se nemir nemočno umika bogati tihoti in rodovitnosti veselja. Življenje skriva nesluteno moč. V naročju sprejemanja kliče in prikliče svetlobo, radost v svetu, upanje v družinah in nasmeh stvarstva. Upanje se ni izgubilo. Nosimo ga v jutrih in nočeh, nosimo ga v naših najboljših dneh. Nosimo ga, ko se odločimo, da je potrebno nastaviti svoja široka ramena in upogniti svoje telo, da bo lahko ponovno vzravnano stopilo v upajoče, sodelujoče, pričevalsko in svetniško življenje. Po malem moramo biti vsi svetniki v majhnih stvareh, na novih poteh in v prijaznih sledeh.
Vgradimo upanje ponovno ponosno v svoje srce.
Mitja Cerovšek
Kot prispevek tednu, ki se je iztekel, zmolimo naslednjo molitev:

Hvala za moč upanja.
Hvala za obljubo ljubezni sredi globoke noči.
Hvala, ker se prav tema v nov dan odpira
in ker me v jutru vedno pričakuješ.
Hvala, ker mi v naporu soočanja dvomov tvoja beseda jasno spregovori.
Hvala, ker me ogreje tvoj ogenj v hladu utrujenosti.
Hvala, ker tvoja prisotnost zajame moje življenje,
ko vate položim vsa neuspešna iskanja uresničenja svoje poklicanosti.
Hvala, ker zaupaš vame na vsem vzponu moje poti,
ko se po tebi použivajo v njem tudi stranpoti.
Hvala, ker me samota s teboj notranje prenavlja,
ker me tvoj dih vpenja v razpone večnosti.
Hvala, ker moč upanja v srcu raste,
ko dozorevam za ljubezen,
ki prihaja in ne mine.

NASLEDNJA NEDELJA JE MISIJONSKA, ZATO BODO DAROVI NAMENJENI
ZA POTREBE MISIJONARJEV.

ČIŠČENJE CERKVE
Petek, 18. 10. ob 20h: Smolenja vas, Petelinjek, Potov Vrh, Križe in Veliki Slatnik.

  • ROMANJE: SLOVENSKO – HRVAŠKO SREČANJE VERNIH KATOLIČANOV bo v soboto, 19. oktobra, v rojstnem kraju bl. Alojzija Stepinca: v Krašiću na Hrvaškem. Organiziran je dekanijski avtobus, ki se počasi polni. Res lepo povabljeni na romanje, saj smo dolžni zahvalo nadškofu bl. Stepincu, ki je med drugo svetovno vojno sprejel v svojo nadškofijo preko 500 duhovnikov iz Slovenije, ki so bežali pred Nemci. Cena prevoza je 10€; odhod avtobusa iz Kandije je ob 7.15.
  • MISIJONSKI VEČER: Vabljeni na misijonski večer pod naslovom »Poklicani in poslani«, ki bo v veliki dvorani Baragovega zavoda v Šmihelu v petek,10. ob 18.45. Ob 18h je sveta maša v župnijski cerkvi v Šmihelu, nato sledi srečanje s salezijansko sestro Metko Kastelic, misijonarko v Braziliji.
  • DEKANIJSKA REVIJA PEVSKIH ZBOROV letos poteka v Dolenjskih Toplicah. Ob 14.45 je generalka in ob 15.30 revija v cerkvi sv. Ane. Nastopilo bo 8 zborov. Ljubitelji cerkvenega petja, prav lepo povabljeni!
  • KONCERT NOVOMEŠKEGA SAKRALNEGA ABONMAJA: stolna cerkev sv. Nikolaja, nedelja, 20. 10. ob 20h; Zbor sv. Nikolaja iz Litije. VABLJENI!
  • SLOVESNOST OB 550-LETNICI PRIHODA FRANČIŠKANOV V NOVO MESTO: Slovesna sveta maša, ki jo bo daroval ljubljanski nadškof Stanislav Zore, bo čez 14 dni, 27. 10. ob 10. uri. K njej prav lepo povabljeni vsi! Prepeval bo župnijski pevski zbor, pa tudi mladinski in otroški. Prosimo vas, da prinesete mlado vino. Svete maše ta dan, 27. 10., ob 10h na Velikem Slatniku ne bo zaradi slovesnosti v župnijski cerkvi! Hvala za razumevanje. – Pridite v klošter, da skupaj praznujemo!
  • 6. KONCERT NOVOMEŠKEGA SAKRALNEGA ABONMAJA: stolna cerkev sv. Nikolaja, nedelja, 20. 10. ob 20h; Zbor sv. Nikolaja iz Litije. VABLJENI!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.