OZNANILA – 29. nedelja med letom, 20.10.2019 – MISIJONSKA

PDFoznanila

GRADIVO Misijonske nedelje 2019

MISIJONSKA NEDELJA

Letošnja misijonska nedelja ima poseben poudarek. Spodaj so podane misli iz papeževega pisma, ki ga vsako leto napiše ob misijonski nedelji.
»Krščeni in poslani:
Kristusova Cerkev poslana v svet!
Za mesec oktober 2019 sem zaprosil vso Cerkev, da poživi svojo misijonsko zavest in predanost, saj obeležujemo stoletnico Apostolskega pisma papeža Benedikta XV. Maximim illud (30. november 1919). Preroška daljnovidnost je rodila prepričanje o pomembnosti obnovitve misijonske vloge Cerkve, osvežitve njenega poslanstva oznanjevanja evangelija in svetu prinašati odrešenje umrlega in vstalega Jezusa Kristusa.
Naslov poslanice je isti, kot je tema letošnjega misijonskega meseca oktobra: »Krščeni in poslani: Kristusova Cerkev poslana v svet«. Praznovanje tega meseca nam bo v prvi vrsti pomagalo ponovno odkriti misijonski pomen naše odločitve za vero v Jezusa Kristusa, vere, ki smo jo milostno prejeli pri svetem krstu. Bogu pripadamo kot njegovi otroci. Naš odnos z Bogom ni zasebna stvar, ampak je vedno v povezanosti s Cerkvijo. Iz našega občestva z Bogom Očetom, Sinom in Svetim Duhom smo skupaj s številnimi brati in sestrami rojeni v novo življenje. To Božje življenje pa ni nikakršno prodajno blago, s katerim bi lahko trgovali – tudi nima nobene povezave z prozelitizmom – ampak je bogastvo, ki ga je treba podarjati, deliti, oznanjati: to je pomen in smisel misijonarstva. Zastonj smo prejeli ta dar in zastonj ga delimo, ne da bi kogarkoli izključevali. (prim. Mt 10,8) Bog želi, da bi se vsi ljudje rešili in da bi preko služenja Cerkve, tega vesoljnega zakramenta odrešenja, vsi prišli do spoznanja resnice in doživeli njegovo usmiljenje.
Cerkev je poslana v svet: Vera v Jezusa Kristusa nam omogoča vse stvari videti v pravi luči, saj v veri gledamo na svet z Božjimi očmi in srcem. Upanje nam odpira večna obzorja Božjega življenja, katerega del smo tudi mi. Ljubezen, ki jo okušamo v zakramentih in bratski ljubezni, nas priganja, da gremo do skrajnih mej sveta. Cerkev, ki gre do skrajnih meja, se mora nenehno in stalno misijonsko spreobračati.«

SPREMEMBA URE: ENO URO NAZAJ, IZ SOBOTE, 26.10. , NA NEDELJO,
27. 10. – KAR POMENI, DA BO PRIHODNJO NEDELJO, 27. 10., VEČERNA SVETA MAŠA OB 18h.

ČIŠČENJE CERKVE
26. 10.: Žabja vas, Šentjernejska c., Lobetova ulica in Na Tratah.

• 6. KONCERT NOVOMEŠKEGA SAKRALNEGA ABONMAJA: stolna cerkev sv. Nikolaja, nedelja, 20. 10. ob 19h; Zbor sv. Nikolaja iz Litije. VABLJENI! V prejšnjih oznanilih je bila navedena napačna ura.

• NOVEMBRSKA PISMA: vzemite jih in čimprej izpolnjene vrnite.

• SPOVEDOVANJE PRED PRAZNIKI: v tednu, ki je pred nami, bodo otroci od 4. do 9. razreda v času verouka obhajali zakrament svete spovedi. Dragi starši, pomagajte jim že doma, da se bodo na zakrament dobro pripravili.

• SLOVESNOST OB 550-LETNICI PRIHODA FRANČIŠKANOV V NOVO MESTO: Slovesna sveta maša, ki jo bo daroval ljubljanski nadškof Stanislav Zore, bo čez 7 dni, 27. 10. ob 10. uri. K njej prav lepo povabljeni vsi! Prepeval bo župnijski pevski zbor, pa tudi mladinski in otroški. Prosimo vas, da prinesete mlado vino in tudi pecivo. Svete maše ta dan, 27. 10., ob 10h na Velikem Slatniku ne bo zaradi slovesnosti v župnijski cerkvi! Hvala za razumevanje. – Pridite vsi v klošter, da skupaj praznujemo!

• LENARTOVE POČITNICE 2019: V času »krompirjevih« ali jesenskih počitnic v naši župniji organiziramo Lenartove počitnice. Letos bodo posvečene
550. letnici prihoda frančiškanov v Novo mesto. Prijavnice so dobili otroci pri verouku, lahko pa jih vzamete tudi na mizicah ob izhodu. Vrnite jih do prihodnjega petka, 25. 10; na družino je prispevek 5€.

• DUH ASSISIJA: Prihodnjo soboto, 26. 10. bo na Brezjah na slovenski ravni potekalo molitveno srečanje Duh Assisija.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.