OZNANILA – 27. nedelja med letom, 6.10.2019 – Frančiškova in Rožnovenska

PDFoznanila

FRANČIŠKOVA NEDELJA

Vsako leto nam naš provincial
p. Marjan Čuden napiše pismo.
Med drugim je navedel 3 poudarke
v minulem letu:
»1. Letos se spominjamo osemsto- letnice srečanja sv. Frančiška Asiškega in egiptovskega sultana Malika-al-Kamila. Sveti oče pravi, da se nam ni treba bati razlik med različnimi veroizpovedmi, bati pa bi se morali pomanjkanja čuta za bratstvo med različnimi verami. Papež Frančišek nas vabi, naj po zgledu sv. Frančiška do tistih, ki so drugačnega prepričanja, naredimo prvi korak v služenju in v ljubezni. Spominjanje te obletnice pomeni,
da si želimo z drugače verujočimi sožitja na temelju spoštovanja.
2. Bratje frančiškani smo se v tednu po letošnji veliki noči zbrali na rednem provincialnem kapitlju. Čeprav smo v stiski, ker nas Gospod preizkuša z odsotnostjo novih poklicev, smo se na kapitlju zavestno odločili, da se prvenstveno ne bomo ukvarjali sami s seboj, saj smo bratje v poslanstvu. Raje bomo nastavili sebi in svojemu delu ogledalo. Zavedamo se, da je naše poslanstvo biti
evangeljski izziv današnjemu svetu. Zavezujemo se, da bomo še naprej prinašali ljudem našega časa upanje, ki nam ga navdihujeta evangelij in sv. Frančišek.
3. Letos praznuje Slovenska frančiškanska provinca sv. Križa stoto obletnico svojega imena. Julija, leta 1919, je namreč potekal prvi kapitelj province po koncu prve svetovne vojne. Med sklepi kapitlja je bila tudi odločitev o spremembi imena province in sicer iz Province
sv. Križa Kranjske v Provinco sv. Križa Slovenije. Imenujemo se po križu. Križa se ne sramujemo. Zanj smo hvaležni. Po križu je prišlo k nam odrešenje. V imenu naše province nosimo to, kar Bog nosi v svojem srcu: odrešenje človeka!«
In provincial p. Marjan zaključi z besedami, namenjenimi vsem vam: »Božjega blagoslova pa želim tudi vam, bratje in sestre, ki nas podpirate in ste nam naklonjeni. Naj vas Gospod varuje in naj vas vodi njegova dobrotna luč. Prosim vas, ne pozabite moliti za nas! Zlasti vas prosim, da molite za nove duhovne poklice!«

PRAZNIK ROŽNOVENSKE MATERE BOŽJE – 7. 10.
Bratje frančiškani z Brezij in Radio Ognjišče vabijo 7. oktobra v baziliko Marije Pomagaj na Dan rožnega venca. Molitev rožnih vencev bo med 18.00 in 21.00 uro, ob 19.00 uri bo sveto mašo daroval nadškof Alojz Uran. Ves čas bo neposredni radijski prenos.
ZANIMIVOST: 5. oktobra bo 25. svetovni dan rožnega venca. In letos ima 25. obletnico tudi Radio Ognjišče.

ČIŠČENJE CERKVE
12. 10.: Kandija in Grm.

ROMANJI:
o TRADICIONALNO MESTNO ROMANJE NA BREZJE: v nedeljo, 13. 10. Odhod ob 13h iz Kandije – za ceno prevoza 10€. Prijavite se v župnijski pisarni – polnimo 4. avtobus!

o SLOVENSKO – HRVAŠKO SREČANJE VERNIH KATOLIČANOV bo v soboto, 19. oktobra, v rojstnem kraju bl. Alojzija Stepinca: v Krašiću na Hrvaškem. Cena prevoza je 10€; dekanijski avtobus se počasi polni.
************************************
• SREČANJE ČLANOV ŽPS – ponedeljek, 7. 10 ob 20h v Lenartovi dvorani.

• SVETA MAŠA ZA NOTRANJE OZDRAVLJENJE IN MOLITVE NAD POSAMEZNIKI – četrtek, 10. 10. b 19h – lepo povabljeni!

• GOSPEL FESTIVAL NOVO MESTO: 1. Gospel festival bo potekal v petek, 11. 10. ob 20. uri v frančiškanski cerkvi sv. Lenarta, zaključil pa se bo v soboto, 12. 10. ob 19h uri na Glavnem trgu s skupnim nastopom vseh zborov. V primeru dežja pa bo v soboto festival ravno tako v cerkvi sv. Lenarta.

• DUHOVNE VAJE ZA BIRMANCE NA SVETI GORI: Prihodnji vikend, od 11. do 13. 10. gredo veroukarji 9. razreda skupaj z katehetom p. Tomažem in animatorji na duhovni vikend. – Podprimo jih z molitvijo!

• 3. VSESLOVENSKO SREČANJE ZA RAZPOROČENE ALI LOČENE V CERKVI: bo v soboto, 12. 10. preko celega dneva od 9.30 pri sv. Jožefu v Ljubljani, pod naslovom Oče in mati po ločitvi – “Jaz te ne pozabim.” (Iz 49,15).

• ZAJEMI PRI IZVIRU – Vstopanje v kontemplativno molitev: srečanje za mlade in tudi druge – v soboto, 12. 10 od 9. do 14. ure. Več je na plakatu!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.