OZNANILA – 26. nedelja med letom 2022

OZNANILA v PDF

PISMO PROVINCIALNEGA MINISTRA slovenskih frančiškanov

»Ob zaključku provincialnega kapitlja smo sami sebi in vsem, ki nas spremljate in nas imate radi, zapisali:

 

»Svoje poslanstvo evangelija želimo prinašati k ljudem in ga deliti z njimi. Na ta način želimo živeti karizmo sv. Frančiška v današnjem času. V njegove duhu smo pripravljeni opuščati dejavnosti in tudi postojanke, za katere nimamo več oseb in moči. Kolikor bo mogoče, bomo še naprej goreče opravljali naše poslanstvo v našem narodu in v Cerkvi na slovenskem in skrbeli za zaupane župnije, božje poti, sodelovali v izobraževanju in v kulturnem življenju. Skupaj z drugimi kristjani želimo prebujati pomlad Cerkve s svežo navzočnostjo evangelija v naši družbi«. Tudi nam se lahko zgodi, da tako pogosto mislimo na Boga z naučenimi izrazi, da se lahko ta velika stvarnost izgubi v navajenost. Vedno znova pa bi morali misliti na Boga v njegovi novosti, v njegovi večni svežini…«                

 

p. Marjan Čuden

 

*************************************

DRAMSKA SKUPINA naše župnije, ki jo vodita Lana Anderlič in Martin Muhič, vabi nove igralske talente od 1. do 9. razreda veroučne šole. Vsak petek ob 15.30 bodo v Frančiškovi dvorani vaje, na katerih se bodo pripravljali na igrane prizore ob miklavževanju, božičnici, materin-skem prazniku, župnijskem  dnevu in še kakšni drugi priložnosti.

 

KATEHETSKO PASTORALNA ŠOLA (KPŠ) je namenjena vsem, ki si želijo poglobiti svoje versko znanje, narediti nekaj za svojo duhovno rast, pridobiti osnove teoloških, filo-zofskih in antropoloških ved,  poglobiti poznavanje Svetega pisma, se usposobiti za katehetsko delo, vodenje bibličnih in animiranje birmanskih skupin.

V Novem mestu se KPŠ odvija v Baragovem zavodu v Šmihelu, predavanja se bodo začela 6. oktobra. Prej pa se je potrebno vpisati, zato se za več informacij obrnite na voditeljico s. Damjano Tramte, št. gsm: 031/262 266, e-naslov: damjana.tramte@gmail.com.

Na polici z verskim tiskom so vam na voljo posebne zgibanke.

 

FRANČIŠKOVA NEDELJA, 2. oktober

Pri družinski maši ob 10h sodelujejo veroučenci 9. razreda.

 

*************************************

 ČIŠČENJE CERKVE

1.oktober: Žabja vas, Šentjernejska c., Lobetova in Na Tratah

==============================================

OZNANILA IN POVABIILA

 

  • KONCERT sakralnega abonmaja bo v nedeljo, 2.10.2022, ob 18h, v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Novem mestu. Nastopila bosta: Jurka Zoroja, flavta in Mario Perestegi, orgle. Vstopnine ni, prostovoljni prispevki so namenjeni delovanju Novomeškega sakralnega abonmaja. Vabljeni!

 

  • KATEHUMENAT – začetek nove skupine za pripravo na zakramente uvajanja v krščansko vero (sv. krst, obhajilo in birma) bo v nedeljo, 2. oktobra ob 20h v Lenartovi dvorani. Obvestite in povabite iskalce Kristusovega veselega oznanila!

 

  • MESTNO ROMANJE NA BREZJE bo v nedeljo, 16. oktobra Ob 15h bo molitvena ura, ob 16h pa sveta maša, pri kateri bo pridigal naš nekdanji župnik in novi gvardijan brezjanskega samostana p. Krizostom Komar, s katerim se bomo lahko ob tej priložnosti tudi osebno srečali. Prispevek za avtobusni prevoz bo 12€/osebo, odhod iz Novega mesta pa bo ob 13h. V pisarni že zbiramo prijave!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.