OZNANILA – 27. nedelja med letom 2022

OZNANILA v PDF

PISMO PROVINCIALNEGA MINISTRA slovenskih frančiškanov (2. del)

»Živeti evangelij na kakovosten, pristen in svež način pomeni najprej živeti živ ljubeč odnos s Kristusom. Evangelij nas vabi v odločitev, da bi bili vedno pri Gospodu in z njim trajno živeli kot prepričljivi glasniki njegovega oznanila resnice in ljubezni.

Svežina evangelija je v služenju. Sv. Frančišek Asiški piše: »Ker sem služabnik vseh, sem dolžan vsem služiti«. Sveti Frančišek je imel za nalogo, da s služenjem ponavzoči ljubezen, s katero nas je Gospod ljubil. Duhovnost služenja je duhovnost srčnosti in sočutja… Nase in na brate in sestre poglejmo skozi Božje oči. Naenkrat bomo okrog sebe videli čudovita bitja, videli bomo Božje otroke, vzljubili jih bomo z vsem srcem, z vso dušo in vso močjo…

Poklic kristjana sredi sveta ni nikoli mirujoč: ne izčrpava se v golem spolnjevanju črke. Gre za nemir evangelija, ki želi “več”. Če želimo več, bodimo evangeljsko nemirni, dokler se naše srce ne spočije v Bogu…

Gospod, ti napolnjuješ naše življenje, daješ nam smisel in nas delaš rodovitne. Podari nam brate! Dotakni se src mladih, da se ne bodo obotavljali zapustiti svojih mrež, ko se boš ustavil na obali njihovega življenja; ko pokličeš po imenu tiste, ki jih od vekomaj nosiš v svojem srcu; ko jih blago, a odločno nagovarjaš z besedami: »Hodi za menoj!« Prosim vas, pridružite se nam v prošnji za nove delavce v Gospodovem vino[1]gradu!

Bratje in sestre, zahvaljujem se vam za vse molitve, prijateljstvo in naklonjenost, ki nam jo izkazujete. Tudi to nam pomaga, da vam lahko s predanostjo služimo. S sv. Frančiškom vam želim MIR in DOBRO!«

p. Marjan Čuden

 

*****************************************************************************************************************************************************************************

Ponedeljek, 3. oktober ob 8.30 – vabljeni na KLEPET OB KAVICI v Lenartovo dvorano!

 

Ponedeljek, 3. oktober ob 19.30 – ob koncu večerne maše vas Frančiškovi bratje vabimo, da skupaj z nami obhajate TRANSITUS, spomin smrti našega svetega ustanovitelja.

Ob 20.15 bo seja Župnijskega pastoralnega sveta.

 

NEDELJA, 9. oktober

Pri družinski maši ob 10h sodelujejo veroučenci 3. razreda in njihovi starši!

 

==============================================

 ČIŠČENJE CERKVE

 8.10.: Ul. Marjana Kozine, Jurčičeva, Levstikova, Stritarjeva in Tavčarjeva

==============================================

OZNANILA IN POVABIILA

  • OKTOBER – MESEC ROŽNEGA VENCA
    Rožni venec je evangeljska molitev. Ob premišljevanju skrivnosti odrešenja bogatimo svoj odnos do Boga in Marije. Rožni venec je molitev preprostih in svetnikov. Radi ga molimo. V naši cerkvi ga molimo vsak večer pred sveto mašo, začnemo ob 18.25! Se nam boste v tem mesecu kdaj pridružili?

 

  • KONCERT sakralnega abonmaja bo v nedeljo, 2.10.2022, ob 18h, v stolni cerkvi sv. Nikolaja na Kapitlju. Nastopata Jurka Zoroja, flavta, in Mario Perestegi, orgle. Vstopnine ni, dobrodošli prostovoljni prispevki!

 

  • KATEHUMENAT – začetek nove skupine za pripravo odraslih na zakramente uvajanja v krščansko vero (sv. krst, obhajilo in birma) bo v nedeljo, 2. oktobra ob 20h v Lenartovi dvorani.

 

  • MESTNO ROMANJE NA BREZJE bo v nedeljo, 16. oktobra Ob 15h bo molitvena ura, ob 16h pa sv. maša, pri kateri bo pridigal naš nekdanji župnik p. Krizostom Komar. Prispevek za avtobusni prevoz je 12€/osebo, odhod iz Novega mesta pa bo ob 13h. V pisarni že zbiramo prijave!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.